Handige tips bij autopech

Autoverzekering

Reacties uitgeschakeld voor Handige tips bij autopech

Handige tips bij autopech

Als u een auto bezit, loopt u ook het risico dat u ooit eens een keer autopech krijgt. Natuurlijk kunt u dat risico zoveel mogelijk beperken, door bijvoorbeeld uw auto regelmatig te laten checken bij de garage. Regelmatig onderhoud is natuurlijk belangrijk. Echter kan het, ondanks het onderhoud, toch voorkomen dat u stil komt te staan. Autopech dus! Wat kunt u in deze situatie het beste doen én hoe bent u het beste voorbereid?

Lege accu

Traditioneel gezien zijn er een aantal zaken die keer op keer weer voorkomen. Het kan bijvoorbeeld al misgaan wanneer u plotseling met een lege accu staat. Met oudere auto’s komt het nog weleens voor. U moet met deze modellen namelijk zelf de koplampen uitdoen. Doet u dat niet? Dan wordt de accu leeg geslurpt. Om die reden is het verstandig om een startkabels in de auto te hebben.

Kapotte verlichting

Kapotte verlichting komt ook zeer regelmatig voor. Hoe vaak rijdt u wel niet op de weg en ziet u dat een ander geen goede verlichting heeft? Het is natuurlijk ontzettend onveilig. Ook als de politie het ziet, krijgt u een bekeuring. Om die redenen is het belangrijk om altijd een setje extra lampjes in de auto te hebben. Dat geldt vooral voor de ietwat oudere auto’s. Vaak kunt u bij de nieuwere auto’s zelf niet eens meer bij de koplamp. U moet dan wel naar een garage toe. Regel dit bij voorkeur altijd zo snel mogelijk en rijd bij voorkeur niet met kapotte verlichting.

Motor start niet meer

motor start niet meer

Als de motor niet start, kunt u helemaal nergens heen. Dat is natuurlijk ontzettend vervelend, maar gelukkig is er een lifehack. Schakel naar de hoogst mogelijke versnelling en duw de auto zachtjes heen en weer. Vaak helpt dat wel en kunt u de auto weer aan de praat krijgen. Wel is het belangrijk om contact op te nemen met de garage. Zij kunnen uw auto dan uitlezen en kijken naar de precieze oorzaak, zodat het probleem niet weer voorkomt. Werkt deze tip niet? Bel dan de wegenwacht.

Een klapband

klapband gekregen

Als de banden van mindere kwaliteit zijn, of niet voldoende zijn opgepompt, loopt u het risico een klapband te krijgen. Dat is ontzettend schrikken. Rem nooit direct af als u een klapband krijgt, maar laat de auto rustig uitrollen. Rij de vluchtstrook op en plaats daar een gevarendriehoek. Draag bij voorkeur ook een reflecterend jasje én doe dat vooral als het al donker is. Soms kunt u de lekke band zelf tijdelijk repareren met wat vulschuim. Dat is echter niet altijd mogelijk. Bovendien moet u daarna uw band vooralsnog laten repareren. Als u het niet zelf kunt repareren, is het verstandig om de wegenwacht te bellen. Zij kunnen uw auto naar de garage brengen.

Autosleutels vergeten in uw auto?

autosleutels vergeten in de auto

Last, but not least: bent u de autosleutels vergeten in uw auto? Dat is natuurlijk vervelend. Indien u pechhulp heeft afgesloten bij uw verzekeraar, kunt u het probleem door hen laten oplossen. Ter plekke komt er dan een oplossing. U wilt natuurlijk bij voorkeur niet uw ruit eruit slaan! Pechhulp is dan wel zo handig.

Besparen op uw autoverzekering?

Niemand hoopt natuurlijk autopech te krijgen, maar helaas kan het voorkomen. Een goede autoverzekering is daarom wel zo verstandig. Pechhulp kost bijvoorbeeld maar een klein beetje extra, maar het kan wel het nodige voor u regelen. Ook wanneer u bijvoorbeeld geen startkabels hebt, kunnen zij naar u toekomen. Autoverzekeringen vergelijken met de juiste extra opties is daarom ook erg verstandig.