Handige bespaartips voor uw vaste lasten

0 Comments

Iedere maand zult u weer verscheidene rekeningen moeten betalen. Zo betaalt u onder andere de huur of hypotheek, de energierekening, uw telefoonrekening en uw internetrekening. Dan hebben we het nog niet eens gehad over de verschillende verzekeringen. Als u iets leuks wilt doen, is het soms nodig om zo nu dan iets te besparen. U kunt vaak echter erg gemakkelijk besparen op uw vaste lasten. Daarom in dit artikel: handige bespaartips voor uw vaste lasten.

1. Besparen op energie

De energierekening is iedere maand een grote kostenpost. Gelukkig kunt u daar ook flink op besparen. Als u namelijk jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks profiteren van een flinke welkomstkorting. Gelukkig kunt u gemakkelijk energie vergelijken met behulp van onze handige energievergelijker.

Overstappen van energieleverancier is echter niet de enige manier om te besparen op uw energierekening. U kunt namelijk ook gemakkelijk besparen door simpelweg minder energie te verbruiken. Zet de televisie eens helemaal uit in plaats van stand-by of zet de thermostaat eens een graadje lager. Ook opladers die niets te doen hebben kunt u uit het stopcontact halen. Daarmee kunt u het sluipverbruik voorkomen.

2. Energiezuinige apparaten

In een woning staan talloze apparaten. Vooral de huishoudelijke apparaten, zoals een koelkast, een wasmachine of een wasdroger verbruiken flink wat stroom. U kunt gemakkelijk besparen door te kiezen voor een energiezuinig model. Daarnaast hoeft u de vaatwasser niet altijd aan te zetten. Bepaalde spullen kunt u ook met de hand afwassen. Zo kunt u onder andere potten en pannen gemakkelijk met de hand afwassen. De vaatwasser hoeft zodoende minder aan en daarmee bespaart u ook gemakkelijk energie.

3. Subsidies

Voor bepaalde duurzame maatregelen kunt u subsidies aanvragen. Dat kan natuurlijk erg aantrekkelijk zijn. Wilt u bijvoorbeeld zonnepanelen? Ga dan na bij uw gemeente of daar een subsidie voor beschikbaar is. Ook voor andere duurzame maatregelen, zoals een zonneboiler, kunt u vaak een subsidie krijgen. Als u uw woning energiezuiniger maakt, zult u daar op termijn flink van profiteren. Op termijn kunt u dus ook flink besparen op uw vaste lasten. Daar gaat echter eerst wel een investering aan vooraf.

4. Vermijd het om geld te lenen

Natuurlijk zult u op bepaalde momenten geld moeten lenen. Een hypotheek is daarvan het beste voorbeeld. Echter is het raadzaam om andere leningen te vermijden. Geld lenen voor een auto is vaak een slechte investering. Als u niet leent, hoeft u ook geen rente te betalen over een lening. Vermijd lenen bespaar zodoende op uw vaste lasten.

5. Goedkope verzekeringen

Wist u dat ook flink kunt besparen door simpelweg te kiezen voor een goedkope verzekeraar? Er zijn talloze verzekeringen, zoals bijvoorbeeld de zorgverzekering, een aansprakelijkheidsverzekering of een autoverzekering. Als u minder betaalt voor iedere verzekering, kunt u ook al flink besparen. Bovendien hoeft u zich niet tegen alles te verzekeren. Schat de risico’s goed in en verzeker uzelf alleen tegen datgene dat nodig is.

6. Besparen op boodschappen

Als u naar de supermarkt gaat, kan het ook best wel lonen om eens wat goedkopere producten te kopen. Loop ook eens naar het aanbiedingenvak en sla groots in. Daarmee kunt u ook flink besparen op uw vaste lasten.

7. Overstappen van internetprovider

Tot slot kan het ook raadzaam zijn om eens internetproviders te vergelijken. Daarmee kunt u soms tot wel 200 euro op jaarbasis besparen. Dat is natuurlijk zonde om te laten liggen. Controleer ook goed of u alles wel echt nodig heeft. Belt u bijvoorbeeld nooit meer met de vaste telefoon? Dan kan het ook raadzaam zijn om deze op te zeggen. Ook is het soms niet nodig om de hoogste internetsnelheid te nemen. Soms kunt u ook al genoegen nemen met minder. Daarmee kunt u toch al gauw besparen.