Glasvezel

Wilt u graag genieten van de snelst mogelijk internetverbinding in Nederland? Start dan met glasvezel vergelijken! Vul uw postcode en huisnummer in en bekijk of het beschikbaar is in uw regio. Maak gemakkelijk en snel gebruik van de onderstaande, onafhankelijke vergelijkingstool.

De snelst mogelijke interverbinding

Glasvezelinternet is de snelste mogelijke interverbinding in Nederland. Het is sneller dan zowel de kabel als ADSL, maar het is tevens breedband internet. Het unieke aan glasvezelinternet, is dat het verstuurd wordt met behulp van een laserlicht. Deze verstuurt data op een zeer hoge snelheid. Niet alleen het internet werkt sneller en beter, ook televisie en telefonie is veel stabieler.

Waarom glasvezel vergelijken?

Als u glasvezel vergelijken gaat, kunt u genieten van diverse voordelen. Het belangrijkste voordeel is uiteraard dat het razendsnel werkt. Zelfs tijdens de drukke momenten, wanneer meerdere mensen tegelijkertijd op het internet surfen, blijft deze internetvorm razendsnel. Het up- en downloaden van bestanden ging nog nooit zo snel. Wilt u graag een film downloaden van het internet, een muziekdienst streamen of urenlang genieten van Netflix? U hoeft nooit meer lang te wachten, want het downloaden werkt razendsnel. Bovendien kunt u zelf kiezen voor welke internetaanbieder u kiest, want er is voldoende keuzevrijheid. Door gebruik te maken van onze vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel glasvezel vergelijken.

De voordelen

Dit internettype kent vele voordelen, namelijk:

  • De glasvezels zijn sterker dan vezels van poly- en nylonpropeen;
  • Er kan geen data onderschept worden en het is daarmee uiterst veilig;
  • Geen storingen vanuit externe factoren, zoals elektromagnetische velden;
  • Bestendig tegen een hoge hitte tot wel 300 graden Celsius.

De kosten

Als u glasvezel vergelijken gaat, zult u merken dat u hogere tarieven ziet dan bij kabel- of ADSL-internet. Dat heeft ermee te maken dat de technologie nieuwer is. Het is bovendien nog niet overal beschikbaar en daarmee is het ook iets duurder. Uiteraard betaalt u ook meer voor de snelheid. Gelukkig kunt u glasvezel vergelijken, zodat u ook diverse aanbieders naast elkaar kunt leggen. Diverse partijen bieden tevens welkomstcadeaus.

Particulier of zakelijke abonnement?

Een glasvezelabonnement kan zowel particulier als zakelijk worden afgesloten. Over het algemeen is een zakelijke abonnement voordelig ten opzichte van de snelheid. De bedragen zijn echter wel exclusief btw. Particulieren krijgen de consumentenprijzen te zien. Deze tarieven zijn inclusief btw. Ga altijd uit van uw persoonlijke situatie en maak op basis daarvan een keuze.

Welke opties kan ik nog meer kiezen?

U kunt naast glasvezelinternet ook nog kiezen voor televisie en bellen. Het werkt allemaal via hetzelfde netwerk en het wordt keurig van elkaar gescheiden. In de vergelijkingstool kunt u dan ook aangeven welke extra diensten u wilt. Wilt u alleen glasvezel vergelijken? Dan hoeft u verder niets te selecteren. Echter kunt u optioneel ook nog extra diensten afnemen bij een provider. Zo kunt u bijvoorbeeld een aantal extra HD zenders selecteren of kunt u aangeven dat u nummerbehoud wilt. Een alles in 1 pakket is in veel gevallen voordeliger, omdat u alles afsluit bij dezelfde telecomaanbieder. Daardoor kunt u tot wel honderden euro’s besparen. De digitale televisie biedt bovendien doorgaans vele gratis extra’s, waaronder Video on Demand, interactieve tv of HD tv. Een alles in 1 abonnement kan dan raadzaam zijn.

Waarom overstappen?

Veel consumenten zijn momenteel tevreden over hun huidige aanbieder: het werkt goed en bovendien kost overstappen volgens velen veel moeite. Echter is dat niet waar, want het overstappen is namelijk gemakkelijker dan ooit. Glasvezel vergelijken is verstandig om meerdere redenen. U kunt uw internetsnelheid namelijk flink opschroeven! Bovendien kunt u ook nog eens veel geld besparen door jaarlijks over te stappen van internetaanbieder. U bespaart gemakkelijk tientallen euro’s per jaar met slechts een aantal klikken op de knop.

glasvezel vergelijken internet

Waar moet ik op letten?

Het is vooral belangrijk dat u uw postcode en huisnummer goed invult. Op basis hiervan start de vergelijkingstool met het vergelijken van diverse aanbieders. Het is namelijk niet overal beschikbaar en in bepaalde regio’s leveren bepaalde aanbieders juist wel of niet. Daarom is het ontzettend belangrijk om uw postcode goed in te vullen. Daarnaast kunt u ook nog kijken naar de extra’s die u ontvangt. In sommige gevallen is het gunstiger om net iets meer te betalen, omdat u bijvoorbeeld dan veel meer extra’s ontvangt. Bij iedere internet aanbieding kunt u bekijken welke extra acties er zijn. Zo ontvangt u bijvoorbeeld de eerste maanden een korting, maar is het op lange termijn minder voordelig. Bekijk de verschillende acties goed.

Hoe werkt overstappen?

Gelukkig is overstappen gemakkelijker dan ooit. Als uw oude contract is verlopen, kunt u ontzettend gemakkelijk overstappen naar een nieuwe provider. Bekijk uw oude contract om te zien of u al kunt overstappen. De meeste aanbieders regelen de overstap met de oude aanbieder. Zo komt u geen dag zonder internet, televisie of telefonie te zitten. Het is dus min of meer een soort van administratieve wijziging, waarbij u alleen uw modem maar hoeft te vervangen. In sommige gevallen doet uw aanbieder dat zelfs, dus heeft u er zelf helemaal geen werk van. Dan hoef u echt alleen maar thuis te zijn en de rest gaat vanzelf.

Objectief en onafhankelijk glasvezel vergelijken

Glasvezel vergelijken is erg gemakkelijk. U hoeft alleen maar uw postcode en huisnummer in te voeren. Dat is puur om te zien of glasvezelinternet wel beschikbaar is in uw regio. Vervolgens worden de verschillende aanbieders getoond. Dit gebeurt volledig onafhankelijk en objectief. De laagste prijs staat standaard bovenaan. Het maakt voor ons niet uit of u overstapt naar provider A of provider B, maar het is voor ons belangrijk dat u kiest voor het pakket dat het beste bij u past. Glasvezel vergelijken was nog nooit zo eenvoudig!

Hulp nodig?

Wilt u graag glasvezel vergelijken, maar heeft u hier nog enige hulp bij nodig? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn bereikbaar op doordeweekse dagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Stuur uw vraag of vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we u een uitgebreid antwoord kunnen sturen. We helpen u uiteraard graag met uw keuze.

Schrijf een review