Gesprek met uw hypotheekadviseur? Wees goed voorbereid!

0 Comments
Gesprek met uw hypotheekadviseur? Wees goed voorbereid

Wilt u graag verhuizen naar een nieuwe woning? Dan kan het verstandig zijn om op gesprek te gaan bij een hypotheekadviseur. Wat moet u eigenlijk vragen? En hoe kunt u zich het beste voorbereiden? U leest het in dit artikel.

1. Bereken alvast uw maximale leenbedrag

U kunt gelukkig alvast van tevoren berekenen hoeveel u ongeveer kunt lenen. Daarvoor kunt u immers hypotheken vergelijken op het internet. Daarmee weet u al wat u min of meer kunt verwachten tijdens het eerste gesprek. Via het internet krijgt u vaak een goede indicatie, terwijl de hypotheekverstrekker u persoonlijk kan adviseren.

2. Heeft u vragen? Schrijf deze op!

Heeft u van tevoren al een aantal vragen die u graag wilt stellen? Zorg er dan voor dat u deze op papier zet. Dan weet u namelijk zeker dat u deze niet vergeet te stellen tijdens het gesprek.

3. Maandlasten

Ook is het belangrijk dat u aankaart wat u graag aan maximale maandlasten wilt. Bedenk wat uzelf prettig vindt. De hypotheekadviseur kan u adviseren in het hypotheekbedrag én de prijsklasse van de woning waar u aan moet denken.

4. Vraag om tips

Een hypotheekadviseur kan u ook de nodige tips geven. Heeft u al een woning op het oog? Laat dit hem of haar dan ook weten. Veel adviseurs kunnen nagaan of de woning het bedrag echt waard is. Op basis daarvan kunnen zij ook tips geven over het bieden.

5. Neem belangrijke documenten mee

Tot slot is het ook belangrijk dat u voldoende belangrijke documenten meeneemt. Zorg ervoor dat u de volgende zaken bij u heeft:

  • Een identiteitsbewijs;
  • Recente loonstrook;
  • Informatie over eventuele studieschuld;
  • Informatie over eventuele andere leningen;
  • Uw BKR-status;
  • Heeft u al een hypotheek? Dan kunt u van tevoren controleren wat de waarde van uw woning is. Ook uw hypotheekschuld moet duidelijk zijn. Dat geeft namelijk een indicatie van restschuld of eventuele verwachte overwaarde.

Hypotheek vergelijken?

Wilt u graag weten welke hypotheekverstrekker de meest gunstige voorwaarden biedt? En de scherpste rente? Dan kunt u hypotheken vergelijken via ons handige offertesysteem. U kunt volledig vrijblijvend vergelijken. Dat betekent dat u ook nergens aan vast zit. Deze rekentool wordt iedere dag ge-update. Uiteraard gaan we vertrouwelijk met uw gegevens om.