Geen geld voor nieuwe machine? Reviseren.com als oplossing!

OpslaanOpgeslagenVerwijderd 0

Geen geld voor nieuwe machine? Reviseren.com als oplossing! Heb je een machine die vervangen moet worden? Bezorgt het jouw slapeloze nachten, omdat je weet dat je dat bedrag op dit moment niet op gaat kunnen hoesten? Hoe verder? Misschien is er toch een oplossing die minder kosten met zich meebrengt. Probeer je huidige machine dan te reviseren. Reviseren? Dit woord heb je vast en zeker wel eens horen vallen. Wat is reviseren precies?

BMW over

Geen geld voor nieuwe machine? Reviseren.com als oplossing!

In de techniek wordt een revisie in verband gebracht met het onderhouden van verschillende machines, voertuigen, productiemachines en andere grote werktuigen. Revisie is een afgeleide van een Franse uitdrukking welke herzien of herziening betekent. In de motorvoertuigentechniek wordt er vaker gesproken over motorrevisie, deelrevisie en machinerevisie. Allemaal worden gedaan om een machine weer in een bepaalde staat te brengen. Een revisie wordt met andere woorden gedaan om een machine weer in optimale staat te brengen.

Waar wordt op gelet tijdens een revisie?

Tijdens een revisie wordt er nagegaan als er een storingen in een machine zijn. Heden ten dage gebruikt men voor het lokaliseren van storingen softwaresystemen waaronder PLC’s. De machines worden dan getoetst op technische deugdelijkheid. De inspectie van onderdelen moet grondig plaatsvinden na een goede reiniging. Tijdens de reiniging worden onder andere vetten en oliën verwijdert (aanslag verwijderen). De revisie behelst het bekijken van onder andere de elektronische, elektrische en mechanische componenten.

Laat je machine vakkundig reviseren

jhet revisren van een motor moet door een gekwalificeerde monteur worden gedaan. De monteur moet weten waarmee hij bezig is. De technische kennis van de monteur moet op een bepaald niveau zijn. Hij moet in staat zijn om goed te kunnen beoordelen wat wel en wat niet door de beoordeling kan bij het checken van de machines en onderdelen. De revisie zal uit moeten wijzen waarom een machine niet goed werkt, als onderdelen vervangen of hersteld moeten worden en natuurlijk terugbrengen naar een optimale staat.

Bij het reviseren wordt er ook gekeken naar de oorzaken van slijtage en beschadigingen. Door zo een controle uit te voeren weet de monteur waarop gelet moet worden ter voorkoming van de beschadiging of slijtage in de toekomst. Dit alles wordt vaker vastgelegd in een rapport, die als referentie gebruikt kan worden bij de volgende inspectie.

Waar op te letten bij een revisie!

Een revisie van een machine kan gedeeltelijk of volledig plaatsvinden. Bij een deelrevisie moet men wel erop toezien dat het totaal systeem en onderdelen de inspectie ondergaan. Naast de inspectie vindt dus de service of vervanging van de beschadigde/versleten onderdelen plaats. Stel dat twee tandwielen in elkaar draaien en zo versleten of beschadigd zijn geraakt, moet er actie ondernomen worden. Bij een goede revisie zal sowieso geadviseerd worden om beiden te vervangen. Bij vervanging van slechts één tandwiel kan het de andere danig gaan beschadigen, dat uiteindelijk vervanging zal moeten plaatsvinden.

Na een revisie op een machine, voertuig of werktuig zal deze getest moeten worden. De verschillende testen zullen moeten valideren als het gereviseerde object weer prima werkt. Zijn er dan nog mankementen die worden waargenomen? Dan zal het object weer op de operatietafel moeten voor verdere revisie. Bezit jij een machine of voertuig die nodig nagekeken moet worden? Raadpleeg dan Reviseren.com en laat je goed helpen. Er veel ervaring met de merken Audi, BMW, Aston Martin, Landrover, PORSCHE, Merces-Benz, Bentley en anderen. Laat je machine niet zitten, Reviseren als oplossing werkt!

 

9/10 - (1 stemmen)

Vertel je gedachten

Laat een reactie achter

1 × 4 =

Aanbiedingen.com
Logo
Nieuwe Account Aanmaken
Herstel Wachtwoord
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0