Gas besparen? 8 thermostaat tips!

0 Comments

Gelukkig wordt het langzamerhand weer iets warmer in Nederland. Dat zorgt er automatisch al voor dat we de verwarming al minder vaak aanzetten. Wilt u echt maximaal gas besparen? Volg dan deze acht thermostaat tips.

Wanneer gebruiken we het meeste gas?

In de wintermaanden is het gasverbruik het hoogst. Dan zijn we immers vaker binnen, is het het kouder buiten en gebruiken we vaker de verlichting. Ook de televisie staat vaak wat langer aan, omdat we gewoonweg liever binnen blijven.

Wilt u graag dat deze energierekening omlaaggaat? Volg dan onze acht thermostaat bespaartips.

1. Een graadje lager

Heeft u de thermostaat aanstaan? Kies er dan voor om deze een graadje lager te zetten. Veel huishoudens zetten de thermostaat op 20 graden Celsius, maar 19 graden Celsius is ook prima. U merkt er maar weinig van, maar iedere graden hoger zorgt voor een stijging van maar liefst zeven procent op het gasverbruik.

2. Radiatoren uitzetten in ruimtes waar u niet bent

U hoeft de radiatoren natuurlijk niet aan te zetten in de ruimtes waar u zich niet bevindt. Het is natuurlijk vervelend om de kachel te laten loeien op zolder, terwijl u daar niet eens bent. Ook is het belangrijk dat u de tussendeuren goed dichthoudt. Zo kunt u flink besparen.

3. Deurdrangers

Deurdrangers zijn ontzettend goedkoop te kopen bij de lokale bouwmarkt. Het zorgt ervoor dat u geen deuren openlaat staan en het zorgt tevens voor minder tocht in huis. U verliest daardoor minder warmte in huis, waardoor u weer minder hoeft te stoken.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

gas besparen main

4. Weg van huis? Zet de thermostaat tijdig lager

Gaat u over een uurtje weg van huis? Zet de thermostaat dan alvast iets lager, op 15 graden Celsius. Binnen een uurtje zal het nog niet zo erg afkoelen, maar daardoor kunt u al flink wat geld besparen op jaarbasis. Bent u de hele dag niet thuis? Draai de temperatuur terug naar 15 graden Celsius. Daarmee bespaart u jaarlijks circa 130 euro.

5. Slapen in 15 graden Celsius

Gaat u naar bed? Draai in dat geval ook de thermostaat weer lager. Koud slapen is helemaal prima! Jaarlijks scheelt dat 70 euro.

6. 15 graden Celsius is het minimum

15 graden Celsius is wel echt het minimum. In goed geïsoleerde woningen is dat prima, want het ‘herverwarmen’ van uw huis kost dan niet zoveel geld als de thermostaat terugdraaien.

7. Thermostaatklok

U hoeft de temperatuur niet allemaal zelfstandig te veranderen gedurende de dag. Dat kan ook automatisch met behulp van een thermostaatklok. Daarmee zorgt u ervoor dat de verwarming iedere dag op een bepaald tijdstip verandert naar een bepaalde temperatuur. Dat maakt het energie besparen ook veel eenvoudiger.

8. Slimme thermostaat

De beste oplossing is natuurlijk een slimme thermostaat. Met behulp van het slimme apparaatje kunt u gemakkelijk een programma instellen, waarmee u uw huis op een slimme manier kunt verwarmen. U kunt de thermostaat bovendien op afstand besturen met behulp van een handige app. Overdag kunt u de temperatuur lekker laag houden én voordat u thuis bent kunt u uw huis alweer laten opwarmen. Het is een uniek apparaatje die het leefcomfort aardig verhoogt.

Nóg meer besparen?

Wilt u graag nog meer besparen? Bekijk dan ons overzicht met energie aanbiedingen en kies een scherpe deal. Door jaarlijks over te stappen van energieleverancier kunt u ontzettend veel geld besparen. Het advies is om ieder jaar weer voor een jaarcontract te kiezen, zodat u ieder jaar ook weer kunt overstappen. U kunt dan telkens weer genieten van een hoge welkomstkorting. Bovendien geniet u steeds van scherpe leveringstarieven. Start daarom direct met energie vergelijken en bespaar nog meer.