Gaat u verhuizen? Vergeet uw autoverzekering niet!

Autoverzekering

Reacties uitgeschakeld voor Gaat u verhuizen? Vergeet uw autoverzekering niet!

verhuizen autoverzekering

Gaat u verhuizen? Dan is het belangrijk dat u uw autoverzekering meeverhuist naar uw nieuwe woonadres. De premie van uw autoverzekeraar kan namelijk wijzigen als u op een ander adres gaat wonen. Bovendien wilt u de post van uw autoverzekeraar natuurlijk ook graag op uw eigen adres ontvangen.

Communicatie via de e-mail

Steeds meer autoverzekeraars communiceren via de mail. Echter komt er nog wel degelijk post binnen. Het is natuurlijk belangrijk dat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws. Als u bijvoorbeeld een betaalverzoek ontvangt is het erg belangrijk dat u deze ook daadwerkelijk ontvangt. Daarmee voorkomt u eventuele betalingsachterstanden.

Premie en verhuizen

Regelmatig weten klanten niet dat het verplicht is om een adreswijziging door te geven indien deze plaatsvindt. Rondom de drukte van een verhuizing kunt u zoiets natuurlijk ook vergeten. Echter is het ook zo dat u dan een premiebedrag heeft betaald die niet klopt bij uw woonadres. In het ergste geval is uw auto dus ook niet meer verzekerd. Het is dus erg belangrijk dat u uw adreswijziging altijd doorgeeft als u gaat verhuizen.

De premie wordt ook altijd bepaald op uw woonadres. Verhuist u naar de Randstad en kwam u uit een dorpje in het noorden van Groningen? Dan zult u een flinke premiestijging tegemoetkomen. Andersom geldt dat natuurlijk ook: verhuist u van de Randstad naar een kleiner dorp? Dan zal uw premie waarschijnlijk dalen.

Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?

Gaat u verhuizen en wilt u uw adreswijziging doorgeven? Dan kunt u doorgaans gemakkelijk inloggen via het inlogpaneel van uw verzekeraar. Uiteraard kunt u ook bellen met uw verzekeraar. Zorg er altijd voor dat u in dat geval om een bevestiging vraagt.

Uiteraard kunt u ook simpelweg kiezen voor een nieuwe verzekeraar. Daarvoor kunt u hier autoverzekeringen vergelijken voor de beste deal. In Nederland heeft u keuze uit tientallen autoverzekeraars, dus vergelijk gerust!