Gaat u studeren? Deze apps zijn handig voor de studie!

0 Comments
studeren apps studie

Gaat u studeren en wilt u maar graag alle toetsen, examens of tentamens halen? Dan is het natuurlijk belangrijk dat u goed voorbereid te werk gaat. Welke apps zijn nu handig voor de studie? In dit artikel leest u daar meer over.

Vermijd bepaalde apps

De smartphone kan ook negatieve aspecten hebben. WhatsApp kan u bijvoorbeeld afleiden tijdens het studeren. Onderzoeken hebben uitgewezen dat dit ook daadwerkelijk het geval is. Daarom is het ook erg belangrijk om uw smartphone goed in te zetten. Gaat u studeren? Deze apps zijn handig voor de studie: laat de social media apps daarom links liggen.

1. Google Keep

Met behulp van Google Keep kunt u verschillende soorten notities maken. Zo kunt u bijvoorbeeld blokken tekstschrijven, maar ook kunt u een lijstje maken die u kunt afvinken. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn als u bepaalde taken moet afronden. Met Google Keep kunt u bovendien ook afbeeldingen plaatsen of zelfs tekeningen maken. U kunt de inhoud van een kladblokje bovendien delen met klasgenoten of andere deelnemers van een project. Anderen kunnen ook bijdragen en dat is erg handig.

2. Forest

Forest is een bijzondere app. In feite doet de app niet al te veel: het wil er alleen maar voor zorgen dat u niet te veel op uw smartphone zit. Het werkt daarmee als een beloningssysteem. Van tevoren kunt u instellen hoe lang u uw telefoon niet wilt gebruiken. Wilt u een uurtje gefocust studeren? Dan kunt u dat aangeven in de app. Gedurende die tijd wordt een virtueel boompje geplaatst die alleen groeit als u uw smartphone niet gebruikt. Dat is dus ideaal als u serieus wilt studeren, want u wilt uw beloning natuurlijk gewoon hebben!

U kunt ook statistieken terugzien en dat is ontzettend grappig om te zien. Een goede motivatie om uw smartphone aan de kant te leggen dus: ideaal voor de studie.

3. Dropbox of Google Drive

Dropbox of Google Drive zijn beide handige apps voor het delen van bestanden met studiegenoten. U kunt de bestanden opslaan op een centrale schijf waar iedereen, met toegang tot de folder, bij kan. Anderen kunnen bestanden ook bewerken en opnieuw opslaan. U kunt zelfs allemaal werken in hetzelfde bestand en dat is natuurlijk reuzehandig. Nieuwe accounts maken is ook erg eenvoudig. Bij Google Drive is er meer ruimte beschikbaar dan bij Dropbox, dus dat is wel een voordeel van Google Drive.

4. Twilight

Bent u eindelijk thuis van het studeren en ligt u even op de bank? Dan mag de Twilight-app aan. Deze app zorgt ervoor dat de blauwe tinten uit uw beeldscherm worden gefilterd. U kunt uw apps en verhalen daardoor veel rustiger bekijken en dat is wel fijn na een dagje studeren. U kunt zelf aangeven wanneer een app dit moet filteren.

5. Any.do

Any.do is een handige to-do app waar u uw taken op kunt weergeven. Het is simpelweg een erg handige app om te hebben: niet alleen voor het studeren, maar ook voor een eventuele stage of een baan.

Nieuwe smartphone uitkiezen?

Wilt u wel graag een nieuwe smartphone uitkiezen voor tijdens het studeren? Dan kunt u gebruikmaken van onze handige telecomvergelijker. Op basis van uw voorkeuren kunt u gemakkelijk en snel op zoek naar een geschikte smartphone!

Sponsored Ads

Power.nl website om te vergelijken en te besparen op energie, internet, tv, telefonie, verzekeringen en meer. Kijk op Power.nl voor meer informatie.