Fabels over overstappen van energieleverancier

0 Comments
fabels over overstappen van energieleverancier

Veel huishoudens stappen niet over van energieleverancier, omdat zij ervan uit gaan dat dit erg lastig is. Er bestaan helaas veel fabels over overstappen van energieleverancier. In dit artikel bespreken we 5 fabels over overstappen van energieleverancier.

1. Overstappen kost ontzettend veel tijd

Een veelgehoord argument is dat overstappen ontzettend veel tijd kost. Gelukkig is daar helemaal niets van waar. U kunt namelijk erg eenvoudig overstappen. U kunt namelijk gewoonweg energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Hier vult u uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan staat de goedkoopste energieleverancier bovenaan. Zo simpel is het.

2. Ik krijg een boete als ik overstap

Ook wordt er veel geschreven over overstapboetes. Volgens velen krijgt u direct al een overstapboete als u overstapt. Gelukkig is dit ook niet helemaal waar. Als u een contract heeft met onbepaalde looptijd, dan kunt u direct overstappen. Heeft u een contract dat binnen twee maanden afloopt? Ook dan kunt u overstappen.

Loopt uw contract echter nog langer dan twee maanden langer door? Dan kunt u misschien beter wachten met de overstap. In dat geval kunt u wel een overstapboete tegemoetzien. Niet iedere nieuwe energieleverancier neemt dit over.

3. Ik kom mogelijk zonder gas en stroom te zitten

Veel Nederlanders zijn er helaas ook van overtuigd dat zij zonder gas en stroom komen te zitten bij een overstap. Gelukkig is dat ook niet waar, want dit wordt namelijk geleverd door de netbeheerder. Zij zullen u niet zomaar afsluiten, ook niet als u geen energieleverancier heeft.

4. Een meerjarig contract is het meest voordelig

Ook zijn veel mensen ervan overtuigd dat een meerjarig energiecontract het meest voordeligst is. Dat is echter ook niet helemaal waar. Vaak zijn eenjarige contracten namelijk het voordeligste. Hierbij profiteert u maximaal van een welkomstkorting en kunt u na een jaar wederom overstappen. Ook dan kunt u de overstap weer maken.

5. Overstappen levert geen besparing op

We sluitende fabels over overstappen van energieleverancier af met de volgende: overstappen levert geen besparing op. Ook dat is toch niet helemaal waar. Als u al jarenlang bij dezelfde energieleverancier zit, loopt u eigenlijk altijd kortingen mis. U kunt profiteren van onze exclusieve energie acties en daarmee profiteert u altijd van een scherpe deal.

Energie vergelijken?

Dit waren de 5 fabels over overstappen van energieleverancier. Overstappen van energieleverancier is dus helemaal niet zo lastig als gedacht. U kunt hier gemakkelijk energie vergelijken en overstappen. Via onze website profiteert u van verscheidene exclusieve deals en aanbiedingen. Wacht daarom niet langer en stap ook over.