Extra kosten in autopolissen: via onze website vergelijkt u wel eerlijk!

0 Comments
Verborgen kosten in autopolissen

Verscheidene autoverzekeraars brengen extra kosten in rekening, waardoor zij hun klanten achteraf onaangenaam verrassen. Zulke tegenvallers kunnen consumenten al gauw enkele tientjes per jaar extra kosten. Wilt u op een eerlijke manier uw autoverzekering vergelijken? Dan kunt u terecht bij aanbiedingen.com.

Poliskosten

Autoverzekeraars rekenen verschillende kosten. Zo rekenen veel autoverzekeraars polis-, prolongatie-, wijzigingskosten en kosten voor tussentijdse beëindiging. Er moet een polis opgemaakt worden en deze moet ook worden aangemeld bij de Rijksdienst voor Wegverkeer. De meeste verzekeraars vragen tussen de 6 en 15 euro.

Beëindigingskosten

Ook beëindigingskosten worden vaak in rekening gebracht, indien u uw contract vroegtijdig opzegt. Dit zijn een soort administratiekosten die u dient te betalen. Veel verzekeraars zijn daar niet helemaal duidelijk over, maar de kosten bedragen vaak tussen de 15 en 20 euro.

Wijzigingskosten

Wilt u uw dekking wijzigen van allrisk naar een lagere dekking, zoals bijvoorbeeld WA Plus? Ook dan brengen veel autoverzekeraars u vaak een bedrag in rekening. Dit noemt men de wijzigingskosten, welke soms kunnen oplopen tot circa tien euro. Ook een adreswijziging of een wijziging van het kentekenplaat kunnen kosten opleveren.

Extra kosten als inkomstenbron

Deze extra kosten fungeren als een flinke inkomstenbron voor de autoverzekeraars. Eerder waren deze kosten noodzakelijk, omdat het ook echt een tijdrovende klus was om wijzigingen door te voeren. Echter gaat dit nu allemaal geautomatiseerd en zijn de heffingen niet meer van deze tijd.

Autoverzekering vergelijken?

Wilt u graag eerlijk vergelijken? Dan kunt u autoverzekeringen vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. In het overzicht tonen we aanbieders die geen rare kosten in rekening brengen. Zo bent u altijd verzekerd van een voordelige verzekeraar. In het overzicht kunt u precies zien hoe een autoverzekeraar beoordeeld is. Vervolgens kunt u de premies en voorwaarden bekijken op de website van de verzekeraar. Zo kiest u altijd voor de beste deal.