Energieverkopers aan de straat of deur: wel of niet voordelig?

Energie

0 Comments

energieverkopers straat deur

U bent vast weleens telefonisch benaderd door een energieverkoper. Wellicht heeft u ook weleens een verkoper gezien in de Mediamarkt of wanneer u over straat liep. Zij hebben vaak mooie verhalen en bieden u graag de allerlaagste energietarieven. Toch blijkt dat helemaal niet waar te zijn. De ACM (Autoriteit Consument & Markt) treedt hier daarom ook steeds harder tegenop. In dit artikel leest u waarom u beter géén energiecontract op straat kunt afnemen bij een van de energieverkopers.

Prijs

De aangeboden contracten op straat of aan de deur zijn vaak standaardcontracten. Dat betekent dus dat u kiest voor een energiecontract zonder korting of actietarief. In feite kiest u dan voor een energiecontract die u ook op de meeste websites van de energieleveranciers vindt. In sommige gevallen bieden energieverkopers nog wel een gratis tablet aan. Dat is echter iets waar u zelf voor betaalt: de prijs per kWh stroom of per m3 gas is dan simpelweg erg hoog. Energiecontracten zijn daardoor altijd veel duurder wanneer u die op straat of wanneer u deze telefonisch afneemt.

Lastig vergelijken

Energieverkopers vragen graag naar uw verbruik. De kans is natuurlijk groot dat u dat niet uit uw hoofd weet. Energieverkopers gaan in dat geval uit van het gemiddelde verbruik. Het is juist erg belangrijk om te vergelijken op basis van uw daadwerkelijke verbruik. Daarom is het aanbod van een verkoper ook niet bepaald realistisch.

Weinig tot geen alternatieven

De meeste energieverkopers werken voor een energieleverancier. Het aanbod waar u uit kunt kiezen is daardoor erg beperkt. Bovendien proberen zij u vaak een driejarig contract aan te smeren, terwijl u vaak beter voor een eenjarig energiecontract kunt kiezen. Stapt u eerder over dan dat uw energiecontract is verlopen? Dan dient u vaak ook nog eens op een opzegboete te betalen. Daarom kunt u maar beter geen contract op straat of aan de deur afsluiten.

Agressieve verkopers

De laatste tijd zijn er steeds meer agressieve verkopers actief. Bovendien worden er vaak valse beloftes gedaan, zoals bijvoorbeeld ‘u zit nergens aan vast’ of ‘er geldt geen opzegtermijn’. Gelukkig treedt de ACM al steeds strenger op, maar het is natuurlijk belangrijk dat u goed oppast. Krijgt u te maken met een agressieve verkoper? Dan kunt u een klacht indienen bij de ACM.

Online vergelijken voor de beste keuze

Wilt u graag echt profiteren van een scherpe energiedeal? Dan kunt u hier energie vergelijken voor de beste deal. Op basis van uw daadwerkelijke energieverbruik en uw woonadres staat de goedkoopste leverancier dan altijd bovenaan. Via onze website kunt u profiteren van diverse energie aanbiedingen! Vergelijken is gratis en u heeft standaard 14 dagen bedenktermijn nadat u de bevestiging heeft ontvangen. Wel zo fijn.

Reageer