Energiebespaartips voor uw koelkast

0 Comments
Energiebespaartips voor uw koelkast

Een koelkast staat altijd aan en verbruikt om die reden dus ook altijd energie. Het kan dus lonen om te kijken of u kunt besparen met uw koelkast. Wat zijn belangrijke energiebespaartips voor uw koelkast? U leest het in dit artikel.

De energiebespaartips voor uw koelkast

Hieronder volgen tien praktische energiebespaartips voor uw koelkast. Op die manier kunt u flink besparen op uw energierekening:

  • Vul de koelkast zoveel mogelijk, want daarmee verbruikt uw koelkast namelijk minder energie. Eventueel kunt u uw koelkast opvullen met flesjes water;
  • Zet uw koelkast niet te koud – 4 graden Celsius is voldoende;
  • Plaats de koelkast niet naast een verwarming of in een warme ruimte;
  • Zet de koelkast een aantal centimeter van de muur af;
  • Laat bevroren producten uit de vriezer in de koelkast ontdooien;
  • Zet warme producten niet direct in de koelkast, maar laat dit eerst afkoelen;
  • Ontdooi het vriesgedeelte van uw koelkast met enige regelmaat;
  • Controleer of de deur goed sluit;
  • Maak de rubbers met enige regelmaat schoon;
  • Zet de koelkast uit als u op vakantie gaat.

Energieverbruik meten

Als u de energiebespaartips toepast kunt u uw energieverbruik ook meten. Daarvoor kunt u eventueel een energiemeter in huis halen. Daarmee kunt u het verbruik vrij nauwkeurig meten. Een koelkast kan vrij onnauwkeurig energie verbruiken: dit heeft namelijk ook te maken met de temperatuur buiten de koelkast en hoe vaak de koelkast open en dicht gaat.  Merkt u dat u nog steeds veel energie kwijt bent? Dan kan het wellicht lonen om een nieuwe koelkast te kopen.

Energiebespaartips: is een nieuwe koelkast voordeliger?

Heeft u, ondanks de bovenstaande tips, vooralsnog een hoog energieverbruik? Dan kunt u ook kiezen voor een nieuwe koelkast. Een oude koelkast vervangen kan namelijk lonen indien deze veel stroom verbruikt. U kunt dan het beste kiezen voor een model met energielabel A+++. Deze verbruiken de helft minder dan een koelkast met energielabel A+. Zorg ervoor dat u een koelkast koopt die past bij u gezin. Woont u alleen? Dan is een kleiner model al gauw voldoende. Heeft u een groter gezin? Kies dan voor een groter model. Het is geen hogere wiskunde, maar ook daarmee kunt u flink besparen.

Vermijd meerdere koelkasten

Er zijn veel huishoudens die meerdere koelkasten in huis hebben. Soms staat er nog een extra apparaat in de schuur voor feestjes. Toch wordt dat niet aangeraden. U kunt beter kiezen voor een grotere koelkast dan twee koelkasten. Overweeg daarom om uw tweede koelkast helemaal weg te doen of uit te zetten. Daarmee kunt u veel energie besparen en behoort daarom ook tot een van de beste energiebespaartips voor uw woning.

Nog meer besparen op uw energierekening?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Dan kunt u hier energie vergelijken voor de beste deal. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik kunt u gemakkelijk berekenen welke leverancier het beste bij u past. Via onze website kunt u profiteren van talloze leuke energie acties en aanbiedingen. Wacht daarom niet langer en maak vandaag nog de overstap!