Energie besparen op elektrische apparaten

Energie

Reacties uitgeschakeld voor Energie besparen op elektrische apparaten

energie besparen met elektrische apparaten

In huis staan talloze elektrische apparaten. Zo heeft u ongetwijfeld een televisie, maar heeft u misschien ook wel een iPad. U zult uw smartphone moeten opladen en als u koffie zet zal het apparaat stroom verbruiken. Verscheidene apparaten maken bovendien gebruik van stroom zonder dat deze zelfs actief werken. Dit staat ook wel bekend als sluipverbruik. Hoe kunt u nu energie besparen met elektrische apparaten? U leest het in dit artikel.

Voorkom sluipverbruik

In de introductie hebben we het al omschreven: sluipverbruik. Sommige apparaten staan op stand-by en tonen dan ook vaak een rood lampje. Dat geldt vaak voor de televisie, maar ook bijvoorbeeld voor een koffiezetapparaat. Het jaarlijkse sluipverbruik loopt voor een gemiddeld huishouden op tot zo’n 100 euro. Daarop kunt u dus ook flink besparen. Energie besparen op elektrische apparaten is dus eenvoudiger dan u denkt.

Stand-by

Het is raadzaam om zo minimaal mogelijk gebruik te maken van stand-by. Een koelkast staat natuurlijk altijd aan, maar bij de meeste apparaten is het niet nodig om dit op stand-by te zetten. Zo kan de televisie bijvoorbeeld wel helemaal uit in plaats van stand-by.

Wilt u ervan verzekerd zijn dat uw apparaten helemaal uitgaan? Dan kunt u uw apparaten op vaste tijden in- en uitschakelen met behulp van een schakelklok. Zo heeft u er geen omkijken meer naar en kunt u gemakkelijk besparen op uw energierekening.

Als uw smartphone of laptop helemaal is opgeladen kunt u deze ook van de stroomaansluiting afhalen. De opladers gebruiken namelijk ook nog stroom als deze gewoon in het stopcontact zitten. Eventueel kunt u ook een stekkerdoos of een bespaarspekker gebruiken. Deze kunt u met een klik de op knop uitzetten.

Bent u aan het downloaden op uw computer? Dan kunt u het schermen dimmen. Immers zit u toch niet bij uw computer en hoeft uw beeldscherm dus niet aan. Energie besparen met elektrische apparaten is zodoende erg eenvoudig.

Aanschaf van nieuwe apparaten

Wilt u graag nieuwe apparaten kopen? Dan is het belangrijk dat u altijd let op het energielabel. Kies bij voorkeur altijd voor het hoogste energielabel (A t/m D, A is het hoogste). Vooral voor de grotere energieverbruikers is het raadzaam om hierop te letten. Eventueel kunt u ook een energiemeter kopen in de winkel. Daarmee weet u welke apparatuur veel stroom verbruikt. Een slimme thermostaat kan hiervoor ook erg handig zijn. U kunt dan versneld energie besparen met elektrische apparaten.

Nog meer besparen?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Dan kunt u ook energie vergelijken voor de beste deal. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. Via onze website kunt u profiteren van diverse scherpe aanbiedingen en energie acties.