Energie besparen? Maak het meetbaar!

0 Comments
energie besparen meetbaar

Wilt u graag echt energie besparen in uw woning? Dan is het belangrijk dat u dit meetbaar maakt. Op die manier weet u namelijk waar u winst kunt behalen. Welk apparaat is nu echt een energieverbruiker? In dit artikel leest u een aantal handige tips met betrekking tot energiebesparing.

Waarom het meetbaar maken?

In vrijwel iedere woning valt wel op het energieverbruik te besparen, maar waar moet u nu precies beginnen? Als u meer inzicht heeft in uw energieverbruik kunt u ook gemakkelijker energie besparen. Daarom is het fijn als u het meetbaar kunt maken. Dat kan handmatig door af en toe in de meterkast te kijken, maar er zijn ook andere trucjes die u kunt toepassen. Zo kunt u verscheidene hulpmiddelen gebruiken, waaronder energiemeters of een slimme meter. Hieronder leest u over de verschillende mogelijkheden.

Handmatig meten

Als u uw energieverbruik meetbaar wilt maken kunt u handmatig meten. U kunt wekelijks de meterstanden opschrijven op papier en het verschil uitrekenen met de afgelopen keer. Zo weet u precies wat u op wekelijks basis verbruikt aan energie. Het is echter lastig om te bepalen welk apparaat energie verbruikt en daarom zijn er een aantal betere (digitale) alternatieven.

Maak het meetbaar met hulpmiddelen

Als u wilt kunt u uw energieverbruik ook meetbaar maken met behulp van een aantal hulpmiddelen. Hierbij kunt u denken aan een slimme meter of speciale energiemeters:

  • Slimme meter. Met behulp van een slimme meter krijgt u uw meterstanden automatisch doorgestuurd via de mail. U weet dan wat u verbruikt heeft in de afgelopen maanden. Als u hier nog een slimme thermostaat aan koppelt kunt u dagelijks zien hoeveel energie u heeft verbruikt;
  • Er zijn ook speciale energiemeters beschikbaar. Daarmee kunt u gemakkelijk en snel inzien welke apparaten de grootste energieslurpers in huis zijn.

Nog meer energie besparen?

Wilt u graag nog meer energie besparen? Dan is het natuurlijk wel zo fijn als u energie afneemt bij de goedkoopste energieleverancier. U kunt via onze website profiteren van talloze energie acties en scherpe aanbiedingen. Daarvoor kunt u hier energie vergelijken voor de beste deal. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik staat de goedkoopste leverancier altijd bovenaan. Overstappen duurt daardoor nooit langer dan vijf minuten en op die manier kiest u altijd voor de beste deal.