Energie besparen in de tuin

0 Comments
Energie besparen in de tuin

Wilt u graag besparen op uw energierekening? Ook in de tuin verbruiken wij soms meer energie dan dat wij denken. Het zijn niet alleen de lampen die energie verbruiken: ook onze elektrische apparatuur en de vijver verbruiken voldoende energie. Hoe kunt u energie besparen in de tuin? U leest het in dit artikel.

Energie besparen in de tuin is erg eenvoudig

Als u wilt, kunt u ontzettend veel energie besparen in de tuin. Dat is vaak namelijk nog goed mogelijk, omdat deze ruimte vaak wordt overgeslagen. Een elektrische heggeschaar of de elektrische grasmaaier zijn bijvoorbeeld flinke stroomvreters. Ook kunt u vaak nog wel besparen op het stroomverbruik van uw lampen en kunt u de terrasverwarming wellicht beter achterwege laten.

Energiezuinige verlichting

Wilt u graag energie besparen in de tuin? Zorg er dan in ieder geval voor dat u energiezuinige verlichting in huis haalt. Dat is erg betaalbar en het voordeel haalt u er al snel weer uit. Bovendien werken energiezuinige lampen vaak betere bij lagere temperaturen en dat is gedurende de koude wintermaanden natuurlijk wel zo fijn.

Steeds meer mensen kiezen voor tuinverlichting met een bewegingssensor. De lampen gaan in dat geval alleen aan als dit echt nodig is. Bovendien schrikt dit ook nog eens inbrekers.

Kiest u echt voor duurzaam? Zorg er dan voor dat u lampen met kleine zonnepaneeltjes koopt. Deze wekken hun eigen stroom op en op die manier kost het u helemaal niets meer.

Terrasverwarming

Veel Nederlanders zitten graag even buiten in de tuin. Dat moet natuurlijk ook prima kunnen, maar de terrasverwarming is hetgeen wat het vaak erg duur maakt. Dit is namelijk een enorme energieslurper. Heeft u het koud? Trek dan liever een extra kledingstuk aan: daarmee verbruikt u ook geen energie. Dat is de goedkoopste oplossing.

Gebruik energiezuinige elektronica

Energie besparen in de tuin? Gebruik de handen! Een elektrische heggenschaar is niet altijd nodig. Vaak kunt u dat ook wel handmatig doen. Een elektrische heggenschaar is in aanschaf ook nog eens veel duurder, dus laat die vooral gewoon achterwege. Wilt u toch graag elektrische apparatuur voor uw tuinklusjes? Let dan altijd op het energielabel. Hoe hoger het energielabel is, hoe minder energie het apparaat verbruikt.

De vijver

Heeft u een vijver in uw tuin? Dan wordt deze vaak aangedreven door een waterpomp. Deze staat vaak continu aan en dat kost natuurlijk veel energie. Als alternatief kunt u daarom ook kiezen voor een natuurlijke waterpomp. Wel dient u dan iets meer onderhoud te plegen aan uw vijver. Als u een fonteintje heeft, is het raadzaam om deze op een timer in te schakelen. Zet het pompje alleen aan als u zich in de tuin bevindt, anders kost dit onnodig energie. Ook voor uw vijverartikelen is het belangrijk dat u let op het energielabel. Kies bij voorkeur altijd voor het meest energiezuinige model. Op termijn bespaart u daar veel geld mee.

Besparen op uw energierekening?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Logisch: dat wil iedereen. Gelukkig kunt u daarom energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt erg eenvoudig: u voert simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent het vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat voor het gemak bovenaan. Overstappen van energieleverancier duurt slechts enkele minuten. U kunt tot wel 400 euro op jaarbasis besparen, dus wacht daarom ook niet langer en stap ook over.