Eigen risico zorgverzekering na een ongeluk: wie betaalt dit?

0 Comments
Eigen risico zorgverzekering

Stelt u zich eens voor: u wordt aangereden en beland nadien in het ziekenhuis. In het geval van letselschade zullen de ziekenhuiskosten vallen onder de dekking van uw basisverzekering. U betaalt dus (minimaal) 385 euro aan eigen risico, indien u dit nog niet eerder hebt gebruikt. Deze kosten kunt u echter proberen te verhalen bij uw verzekeraar of de veroorzaker.

Schade

Het is in eerste instantie belangrijk om na te gaan wie er aansprakelijk wordt gesteld voor de schade. Dat kan erg lang duren als de tegenpartij ontkent, maar dat hoeft natuurlijk niet per se. Soms werkt de tegenpartij ook gewoon mee. Als de dader direct duidelijk is kunt u de schade ook direct verhalen op die persoon. Indien u problemen heeft om dit vast te stellen kunt u eventueel een rechtsbijstandsverzekering inschakelen.

Aansprakelijkheid

Binnen drie jaar moet u een brief schrijven aan de veroorzaker of zijn of haar verzekeraar waarin u verzoekt om een schadevergoeding te krijgen. Het is raadzaam om de gegevens van de veroorzaker direct te vragen nadat er een ongeluk plaatsvindt. Als die persoon een aansprakelijkheidsverzekering heeft kunt u ook naar deze gegevens vragen. Kwam u direct terecht in ambulance en heeft u niet de tijd gehad om deze gegevens te vragen? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met de politie. Hoogstwaarschijnlijk hebben zij de gegevens van de tegenpartij.

Onbekende dader/schuldige?

Het is niet altijd bekend wie de dader (of schuldige) is. Als u dan toch een schadevergoeding wilt krijgen kunt u terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Mogelijk kunnen zij een schadevergoeding uitkeren voor uw eigen risico zorgverzekering. Dit kan alleen bij een aanrijding tussen gemotoriseerd verkeer. U kunt dus niet naar dit fonds stappen als u een ongeluk heeft gehad met de fiets.

Wees altijd goed verzekerd

Als u op de weg op gaat is het altijd belangrijk dat u goed verzekerd bent. Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje en kan ook door u worden veroorzaakt. Een goede autoverzekering mag daarom niet ontbreken. U kunt hier autoverzekeringen vergelijken voor de beste deal. De beste verzekeraars zijn opgenomen in het vergelijkingssysteem. Via onze website kunt u profiteren van exclusieve aanbiedingen voor goede deals.