Een slecht geïsoleerde woning herkennen

Besparen

Reacties uitgeschakeld voor Een slecht geïsoleerde woning herkennen

Een slecht geïsoleerde woning herkennen

Het is vrijwel onmogelijk om energie te besparen met een slecht geïsoleerde woning. Hoe zuinig u ook bent, u zult moeten blijven verwarmen om de woning warm te houden. Een slecht geïsoleerde woning herkennen is gelukkig niet zo moeilijk. Aan de hand van deze vijf aandachtspunten weet u precies wat er moet gebeuren.

1. Een hoge energierekening

Heeft een u hoge energierekening ontvangen? Dan is het natuurlijk ontzettend belangrijk om te controleren waar dit nu precies vandaan komt. Als u veel gas heeft verbruikt, dan is dit zeker een herkenningspunt. Een slecht geïsoleerde woning verbruikt nou eenmaal veel gas, omdat er warmte nodig is om de woning op te warmen. Hoog energieverbruik staat dus in de regel in lijn met een slechte geïsoleerde woning.

2. Koude voeten

Merkt u dat u vaak last heeft van koude voeten? Dan kan dit ook een belangrijk aandachtspunt zijn. Dat kan namelijk liggen aan de kieren en de openingen bij de deuren. De koude lucht strijkt over de grond heen.

3. Het blijft koud in huis tijdens de winter

Bent u flink aan het stoken, maar merkt u ook dat het maar koud blijft in uw woning? Dan kan dit ook betekenen dat u een slecht geïsoleerde woning heeft. Ergens gaat de warmte in uw woning blijkbaar verloren. Zorg er daarom voor dat u deze problemen zo snel mogelijk oplost, zodat u niet eindeloos blijft stoken.

4. Warme woning in de zomer

Gedurende de zomermaanden werkt dit precies de andere kant op: de woning blijkt dan vooral erg warm te zijn. Tijdens deze maanden wilt u juist dat de woning koel is. Ook dit is dus een teken van een slecht geïsoleerde woning. Zowel in de winter als in de zomer is het dus erg vervelend om een slecht geïsoleerde woning te hebben.

5. Vocht- en schimmelvorming

Tot slot kan er ook nog vocht en schimmel ontstaan in uw woning. Uiteraard is dit ook iets wat u wilt voorkomen. Dat is niet alleen slecht voor uw gezondheid, maar ook zien schimmels er bijzonder vies uit.

Herkent u een van deze punten?

Herkent u een van deze punten? Dan is het raadzaam om eens goed na te gaan waar de isolatieproblemen zich voortdoen. Eventueel kunt u daarvoor een expert raadplegen.

Besparen op uw energierekening?

Wilt u graag besparen op uw energierekening? Zorg er dan voor dat u jaarlijks overstapt van energieleverancier. Gelukkig is dat goed mogelijk. U kunt namelijk profiteren van onze energie acties! Ook kunt u energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Dat werkt erg eenvoudig. U voert uw postcode + huisnummer en verbruik in en op basis daarvan berekent de energietool welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan. Overstappen duurt vervolgens nog slechts enkele minuutjes! Daarmee kunt u tot wel 400 euro op jaarbasis besparen. Laat dat niet liggen en stap ook over.