Een reis naar Tokyo

0 Comments
een reis naar tokyo

Tokyo is een zeer fascinerende stad. Het is de hoofdstad van Japan en het is gelegen in regio Kanto. Tokyo betekent de ‘hoofdstad van het oosten’ en deze naam werd toegewezen in 1868. De moderne stad heeft ruim twaalf miljoen inwoners, maar de metropool (Groot-Tokyo) heeft ruim 35 miljoen inwoners. Daartoe behoren onder andere de steden Koto, Adachi, Toshima en Ota.

Bezienswaardigheden in Tokyo

Tokyo heeft talloze leuke bezienswaardigheden die u kunt bezoeken. De belangrijkste bezienswaardigheden staan hieronder genoteerd.

Edo-Tokyo museum

Als u graag meer wilt weten over de geschiedenis van de Japanse hoofdstad, kunt u een bezoekje brengen aan het Edo-Tokyo museum. Het museum werd in 1993 geopend en is absoluut een bezoekje waard. U mag hier ook gewoon praten en foto’s maken. Dat is niet gangbaar bij andere musea in het land. In de verschillende hallen zijn veel gebouwen nagebouwd op schaal en dat maakt het museum erg uniek.

Harajuku

Harajuku

Harajuku is wellicht wel de bekendste straat in Tokyo. Vooral jongeren trekken naar deze straat. U kunt er heerlijk winkelen of een kopje koffiedrinken bij een van de vele cafés. Er zijn verscheidene luxe winkels, maar ook enkele goedkopere winkels. Het is daarom ook een leuke plek om souvenirs te kopen.

Tokyo Disney Resort

Het Tokyo Disney Resort is veruit het drukstbezochte pretpark van het Aziatische land. Het pretpark werd voor het eerst geopend in 1983, maar werd steeds verder uitgebreid. Inmiddels heeft het park maar liefst zeven verschillende themaparken. De bouwstijl van het park is Amerikaans en het eten is veelal westers. Gedurende de weekenden of tijdens de zomervakantie is het park erg druk. U kunt dan rekening houden met lange wachtrijen. Om die reden kunt u het park beter aandoen gedurende doordeweeks dagen, buiten de vakantie om.

Ueno Zoo

Wilt u graag een bezoekje brengen aan een dierentuin, gedurende uw reis? Dan is de Ueno Zoo zeker een aanrader. In deze dierentuin leven verschillende diersoorten. Zo wonen er in het park onder andere ijsberen en reuzenpanda’s. U kunt hier dan ook prima een dagje plezier hebben.

Tsukiji Market

Tsukiji Market

De Tsukiji Market is een bijzondere markt, welke u zeker moet bezoeken als u de stad bezoekt. U kunt er daadwerkelijk van alles krijgen: van souvenirs tot lekker eten. De markt is vooral echt leuk als u Japans eten wilt proberen. Vooral in de avonduren kunt u hier heerlijk eten. Iedere avond kunt u iets anders eten tegen een scherpe prijs.

Openbaar vervoer in Tokyo

In de Japanse hoofdstad kunt u gemakkelijk gebruikmaken van het openbaar vervoer. Er zijn verscheidene belangrijke spoorlijnen, waaronder de Yamanote-lijn en de Monorail. Dagelijks wordt de metro gebruikt door circa acht miljoen mensen. Het is daarmee de drukste metro ter wereld. U kunt ook kiezen voor de trein. Deze rijden frequent en zijn vrijwel altijd op tijd.

Wilt u niet uitzoeken hoe het openbaar vervoer werkt? Dan kunt u ook kiezen voor de taxi. Het is echter wel vrij prijzig. Na 23.00 uur wordt er bovendien met een nachttarief gewerkt. Er zijn talloze taxi’s in de stad en u zult deze dan ook zonder moeite vinden. De meeste Japanse taxichauffeurs spreken geen Engels en om die reden is het verstandig om de gps-gegevens aan te leveren op papier. Vrijwel alle taxi’s zijn voorzien van navigatiesystemen.

Weer en klimaat

tokyo 2

Tokyo kent een gematigd zeeklimaat, met vrije droge winters en warme natte zomers. Aan het einde van de zomermaanden kan het flink regenen in de stad. De meeste toeristen reizen daarom tijdens het begin van de zomervakantie naar de Japanse hoofdstad.

Vliegen vanaf Amsterdam naar Tokyo

Nederland ligt op zo’n 9.000 kilometer afstand van Japan. KLM biedt rechtstreekse vluchten aan naar Tokyo. De vliegduur bedraagt circa elf uur. De meeste vliegtuigmaatschappijen reizen echter met een tussenstop naar het land. Vaak zijn deze reizen iets voordeliger. Indien u een tussenstop van twee uurtjes kunt vinden, heeft u geluk. Daarmee bespaart u flink op uw vliegticket. Uiteraard is vliegen buiten het hoogseizoen veel voordeliger.

Vergeet uw reisverzekering niet

Als u naar het buitenland reist, is het vaak raadzaam om een reisverzekering af te sluiten. De belangrijkste onderdelen van een reisverzekering zijn:

  • Bagagedekking;
  • Medische kosten;
  • Hulpverlening alarmcentrale;
  • Repatriëring (terugkeer naar Nederland).

Een reisverzekering is vaak niet duur. Als u reisverzekeringen vergelijken gaat, kunt u namelijk gemakkelijk berekenen welke reisverzekering het meest voordeligst is. Maak daarvoor gebruik van onze handige vergelijkingstool.