Een fascinerende reis naar Bangkok

0 Comments

Bangkok is een zeer bijzondere stad. De Thaise hoofdstad kent verscheidene culturen, bijzondere bezienswaardigheden, heerlijk eten, vele winkels en een leuk uitgaansleven. Er is voor ieder elk wat wils. Bangkok heeft ruim elf miljoen inwoners en daarmee kan het zich een wereldstad noemen. In 2017 was het zelfs de meest bezochte stad ter wereld.

De prachtige tempels in Bangkok

Thailand staat voor het boeddhisme. U ziet het dan ook overal terug in de Thaise hoofdstad. Maar liefst 95 procent van de bevolking in het land hangt dit geloof aan. Het stikt er dan ook van de prachtige tempels in het land. De ene tempel is nog mooier dan de andere. Ook in de avonduren worden de tempels verlicht en dat geeft een prachtig effect. Als u niet kunt kiezen, dan is het raadzaam om in ieder geval de Tempel van de Smaragden Boeddha te bekijken. Deze grenst aan het Koninklijk Paleis en daarmee kunt u dan ook direct twee bezienswaardigheden bekijken.

wat arun

Ook Wat Arun is een prachtige tempel, welke u kunt bekijken. Het is wellicht wel de meeste iconische tempel van de stad. De tempel is gelegen aan de westelijke oever van de Chao Phraya-rivier.

Uitgaan in Bangkok

Bent u een liefhebber van een avondje stappen? Dan kunt u naar meerdere plekken. De meeste toeristen zullen trekken naar Khao San Road. Dit is wellicht wel de meeste bekende straat onder toeristen. Veel reizigers (en voornamelijk backpackers) verzamelen zich op deze straat. U kunt hier eten, shoppen, feesten en slapen in een van de vele hostels.

Gaat u liever op stap naar een goede discotheek, met wat minder toerisme? Dan kunt u een bezoekje brengen aan Sugar Club of Levels. Daarnaast wordt er iedere maand een poolparty georganiseerd in het So Sofitel hotel in Bangkok. Ook dat is zeker een aanrader om te bekijken. U betaalt daarvoor 600 Thaise Baht entree, inclusief een gratis drankje.

Winkelen in Bangkok

Bangkok is een winkelparadijs. De Thaise hoofdstad heeft talloze winkelcentra die u kunt bezoeken. U kunt er lekker goedkoop winkelen, maar u kunt ook prijzenpakken in de duurdere winkels. In het MBK Center kunt u vooral erg voordelig winkelen. U kunt er goedkope Thaise souvenirs of namaakkleding kopen.

Daarnaast zijn er ook nog andere winkelcentra, zoals Siam Paragon of Central World. In Siam Paragon verkoopt men zelfs auto’s. U kunt op de hogere etages de meest moderne auto’s bekijken, met merken als Porsche, Audi en BMW. Dat is erg bijzonder om te zien.

Ieder weekend kunt u bovendien nog een bezoekje brengen aan de Chatuchak Weekend Market. Ook hier kunt u talloze leuke souvenirs kopen.

Heerlijk eten in de Thaise hoofstad

De Thaise bevolking houdt van eten. Dat is overigens niet aan hen aan te zien, want vrijwel iedereen is hier erg slank. U kunt vrijwel overal en op iedere hoek van de straat wel eten kopen. Naast de talloze 7/11 supermarkten, welke 24 uur per dag open zijn, zijn er ook talloze kraampjes waar u eten kunt kopen. Daar kunt u onder andere genieten van noedels, soepen en vlees.

Bent u geen liefhebber van streetfood? Dan kunt u natuurlijk ook kiezen voor een goed restaurant. Ook hier zijn talloze van: van goedkoop naar extreem duur. Daarmee is er ook voor elk wat wils.

Zoekt u het daarentegen liever hogerop? Dan is het een bezoekje aan een van de vele skybars een aanrader. De Cielo skybar is een relatief goedkope skybar met een goed aanbod aan eten en drinken. Een van de duurdere skybars is de Lebua Rooftop Bar. Deze staat ook wel bekend als de ‘Hangover Bar’. Hier werden namelijk enkele shots gefilmd van de populaire film ‘The Hangover’.

Ontdek Bangkok

Over het algemeen is het openbaar vervoer prima geregeld. Vooral de bovengrondse metro (de sky train) is een aanrader. Met slechts enkele enkele lijnen is deze ook gemakkelijk om te begrijpen, maar zit deze vaak wel stampvol. Wel is er een goede airco aanwezig. Het is in ieder geval vele malen beter dan de taxi. Het komt namelijk maar al te vaak voor dat u stilstaat in het verkeer. Dat is wellicht ook wel de grootste ergernis in de Thaise hoofdstad.

sky train

Daarnaast heeft u ook de mogelijkheid om een fiets te huren. Want wees eens eerlijk, wij Nederlanders kunnen toch niet zonder fiets? Er zijn talloze gespecialiseerde bedrijfjes die fietstochten aanbieden. Dat is ontzettend leuk om te doen. Een Engelssprekende gids zal u dan ook het een en ander over de stad vertellen. Overigens kunt u, met goed zoeken, ook wel een Nederlandssprekende gids vinden.

Reizen vanaf Amsterdam

Er gaan verscheidene rechtstreekse vluchten vanaf Amsterdam naar Bangkok. De vluchtduur bedraagt circa 11 uur, indien u kiest voor een rechtstreekse vlucht. Onder andere KLM vliegt naar de Thaise hoofstad. Daarnaast kunt u ook vliegen met een tussenstop. Over het algemeen is dat voordeliger. Als u goed zoekt, kunt u gemakkelijk een vlucht vinden met een korte overstapperiode. De prijzen voor een retourtje naar Bangkok beginnen vanaf ongeveer 400 euro (buiten het hoogseizoen).

Beste reistijd

Wilt u graag de reis naar Bangkok maken? Dan kunt u de stad het beste aandoen in de periode november tot en met februari. Gedurende deze maanden is wel het warm, maar de kans op regen is kleiner. Bovendien is de luchtvochtigheid minder hoog. Houd rekening met temperaturen rond de 30 graden Celsius. Gedurende de maanden september en oktober valt er veel regen in de stad. Die maanden worden dan ook niet aangeraden voor een vakantie naar de stad.

Vergeet u uw reisverzekering niet?

In Thailand komen helaas veel ongelukken voor. Het aantal verkeersslachtoffers zijn enorm. Vooral motor- en scooterrijders, zonder helm op, in de Thaise hoofdstad zijn veelal slachtoffer van verkeersongevallen. Ook hardrijden en het niet dragen van riemen draagt bij aan een hoog aantal verkeersslachtoffers. Het is natuurlijk nooit fijn om te horen, maar het toont wel aan dat het belangrijk is dat u goed verzekerd bent. Bovendien is het belangrijk dat u wel altijd een gordel om hebt in een taxi of een helm draagt op een scooter.

Reisverzekeringen vergelijken is om die reden dan ook geen verkeerde keuze. Immers is het belangrijk dat u écht goed verzekerd bent. Standaard dekt de zorgverzekering een aantal zaken, maar niet alles wordt gedekt. Om die reden is het soms ook belangrijk dat u zich aanvullend verzekerd.