Een creditcard mee op reis? Verstandig!

0 Comments
creditcard mee op reis

Gaat u binnenkort op vakantie? Een creditcard mee op reis kan erg verstandig zijn! In dit artikel leest u negen redenen waarom de betaalkaart erg handig kan zijn tijdens uw aankomende reis naar het buitenland.

1. Vliegtickets en hotel boeken

Als u een vliegticket wilt boeken bij een buitenlandse vliegtuigmaatschappij, heeft u niet altijd de mogelijkheid om met iDEAL te betalen. Immers is dit een Nederlands transactiesysteem. Een goed alternatief is een creditcard. In sommige gevallen kunt u ook betalen met PayPal. Hetzelfde verhaal geldt eigenlijk voor een hotel: niet op alle buitenlandse websites kunt u betalen met iDEAL, mits u gebruikmaakt van een Nederlandse vergelijkingssite.

vliegtuig

2. Aankopen op vakantie verzekeren

Gaat u tijdens uw reis gezellig winkelen? Dan is een creditcard mee op reis zeker een aanrader. Alle aankopen zijn namelijk maar liefst 180 dagen verzekerd tegen verlies, diefstal en/of schade met behulp van de aankoopverzekering.

3. Extra nachten bijboeken in het hotel

Stelt u eens voor: u moet plotseling een extra nachtje bijboeken in het hotel? Soms moet u dan verplicht uw creditcard tonen voor een betere deal. Het is zonde om dat mis te lopen.

4. Huurauto

Als u een huurauto wilt huren tijdens uw vakantie, is een creditcard mee op reis erg handig. Vaak is het namelijk zelfs verplicht als garantstelling. Daarmee kunt u de borg van uw auto voldoen. Als alternatief kunt u soms (dus zeker niet altijd) ook contant geld inleveren, maar dan zult u wel voldoende geld op zak moeten hebben om het te kunnen voldoen. Deze handige betaalkaart is daarom een goed alternatief.

huurauto

5. Sneller tolpoorten betalen

Bij een tolpoort kunt u natuurlijk uw tol contant voldoen, maar met behulp van deze handige betaalkaart gaat de transactie veel sneller. Bovendien heeft u geen gedoe met losse muntjes.

6. Noodgevallen

In noodgevallen kan de betaalkaart erg handig zijn. Stelt u eens voor: u heeft per direct medische hulp nodig. Dan wilt u natuurlijk niet eerst verscheidene pinautomaten bij af gaan. Niet in alle landen wordt u namelijk zomaar geholpen, zonder daarvoor eerst te betalen.

7. Handig met andere valuta

Een pluspunt van een creditcard mee op reis is zeker dat u geen gedoe heeft met andere valuta. Als u bijvoorbeeld naar Azië reist, krijgt u te maken met een andere valuta. In Azië is het bovendien erg gebruikelijk om te betalen met deze betaalkaart. Het is zowel handig als veilig en daarom is het een erg fijn product. Ook in de Verenigde Staten is de creditcard erg vanzelfsprekend.

thaise baht

8. Aflevergarantie

Is er iets aan de hand met het hotel, waardoor het op wat voor manier dan ook niet toegankelijk is? Of staken de piloten van de gekozen vliegmaatschappij plotseling? Dan heeft u recht op de zogeheten aflevergarantie, indien u de betaling heeft verricht met een creditcard. U heeft daarmee recht op terugbetaling en dat geeft natuurlijk wel een fijn gevoel.

9. Reist u naar Londen? Eenvoudig reizen met het ov!

Als u naar Londen reist, is de betaalkaart zeker een aanrader. U kunt namelijk erg gemakkelijk reizen met het openbaar vervoer. U heeft namelijk de mogelijkheid om contactloos te betalen met de betaalpas. Bovendien betaalt u nooit meer dan nodig: u betaalt namelijk alleen voor de reis die u heeft afgelegd. Dat betekent dus nooit meer betalen voor extra zones die u niet gereisd heeft.

Creditcard vergelijken?

Wilt u graag een creditcard mee op reis, maar heeft u nog geen dergelijke kaart in huis? Start dan direct met creditcards vergelijken via onze handige online vergelijkingstool. Op aanbiedingen.com vergelijkt u gemakkelijk diverse creditcardmaatschappijen. U kunt onder andere vergelijken op rente, kosten en voorwaarden. Als u een geschikte creditcardmaatschappij heeft gevonden, kunt u uw betaalkaart direct online aanvragen bij onze partner.