Dubbele zorgpremie in januari?

0 Comments
Dubbele zorgpremie in januari

Betaalt u een dubbele zorgpremie in januari? Dan kan dat natuurlijk even schrikken zijn. Gelukkig hoeft u natuurlijk niet dubbel te betalen voor uw zorgverzekering. Het kan simpelweg voorkomen dat er per abuis dubbel afgeschreven is.

Nooit dubbel verzekerd

Als u bent overgestapt van zorgverzekeraar, bent u gelukkig nooit dubbel verzekerd. Uw nieuwe zorgverzekeraar zegt uw oude contract namelijk op. Bent u echter tussen kerst en oud en nieuw overgestapt? Dan kan uw oude zorgverzekeraar dit misschien niet op tijd hebben doorgevoerd. Mogelijk trekken zij de kosten dan wel van uw rekening af. U kunt gelukkig niet dubbel verzekerd zijn en u kunt het bedrag gewoon retour krijgen. Aangezien het betaald is met automatische incasso, kunt u zelfs de premie handmatig terugboeken via de bank.

Waarom dubbele zorgpremie in januari?

De dubbele zorgpremie in januari is gemakkelijk te verklaren: zorgverzekeraars geven de rekening namelijk halverwege de maand al door aan de bank. Echter heeft u dan nog wel de mogelijkheid om de overstap te maken. De incasso-opdracht wijzigt natuurlijk niet voor iedereen: veel mensen blijven immers ook bij dezelfde zorgverzekeraar. Verzekeraars kunnen het bedrag uiteraard terugstorten indien u een dubbele zorgpremie in januari betaald hebt.

Terugstorten of terug laten storten?

U kunt er ook voor kiezen om de premie zelf terug te storten. Daarvoor kunt u inloggen bij uw vertrouwde bankomgeving. Hier kunt u een terugboeking inplannen. Wel loopt u dan het risico dat u de verzekeraar de premie ook terugstort. U krijgt dan een dubbel bedrag terug, terwijl u maar eenmaal geld terug zou moeten krijgen. In dat geval kunt u weer een betalingsaanvraag ontvangen. Uiteraard kunt u zelf de keuze maken.

Nog geen nieuwe zorgverzekering?

Heeft u nog geen nieuwe zorgverzekering, maar heeft u uw zorgcontract wel opgezegd voor 1 januari? Dan kunt u nog zorgverzekeringen vergelijken en overstappen. Dat werkt erg eenvoudig: u voert simpelweg uw leeftijd en uw wensen in en op basis daarvan berekent het vergelijkingssysteem welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste zorgverzekeraar staat altijd bovenaan. Overstappen duurt slechts enkele minuten.