DSW maakt als eerste stijging bekend

0 Comments
DSW maakt als eerste stijging bekend

Zorgverzekeraar DSW maakt als eerste stijging bekend. Waar deze verzekeraar elk jaar juist als één van de goedkoopste uit de bus kwam door juist niet te verhogen is dat nu anders. Het kabinet had een berekening voorgelegd op Prinsjesdag waarin zij stelden dat de zorgpremie circa met €3 zou toenemen. DSW heeft te kennen gegeven dat zij hun zorgpremie voor 2020 op €118 hebben gesteld. De hogere zorgkosten zijn debet aan de stijging.

DSW maakt als eerste stijging bekend wie volgt?

Op 12 november moeten alle zorgverzekeraars hun premies bekend hebben gemaakt. Zoals we eerder schreven blijft het Eigen risico voor 2020 €385. Er zijn weer een aantal veranderingen binnen de zorgverzekering dat kunt u ook op Aanbiedingen.com lezen. Juist voor degenen die onder een collectieve zorgverzekering vallen is het raadzaam om opnieuw de zorgverzekering te vergelijken. Ook de rest van Nederland doet daar goed aan. De zorgkosten worden alsmaar duurder. Wanneer u vindt dat u gezond bent kunt u overwegen het eigen risico te verhogen.

Zorgtoeslag stijgt ook voor lage inkomens

Voor degenen met een laag inkomen stijgt de zorgtoeslag met 67 euro op jaarbasis. Dit moet de lage inkomens ondersteunen in het betalen van de zorgpremie. Omdat de zorg steeds duurder wordt stijgen de kosten aan de zorgverzekeraar ook. Het basispakket wordt in ieder geval uitgebreid. Toch blijft de zorgpremie duur voor velen. Over het algemeen is DSW één van de goedkopere zorgverzekeraars. De kans is groot dat andere verzekeraars hogere premies gaan vragen.

Eigen risico bij DSW een tientje goedkoper

Wel vraagt DSW minder eigen risico €375, dit is een voordeeltje van €10. De verzekeraar doet dit omdat zij vinden dat een ieder een premievoordeel moet kunnen krijgen en niet enkel gezonde consumenten. Er valt wat voor te zeggen als men het eigen risico wil verhogen om een prijsstijging te voorkomen. Maar qua gezondheid gezien heeft niemand een glazen bol. Zodra zich dan een gezondheidsprobleem voordoet dan is een verhoogd eigen risico ook niet wenselijk.

Restitutie en naturapolis

Waar ook op gelet dient te worden is de restitutiepolis en de naturapolis. Immers bij een restitutiepolis mag u zelf de arts of behandelaar kiezen. Dit is bij een naturapolis niet het geval. Zorgverzekeraars gaan elk jaar contracten aan voor de zorg. Bij een restitutiepolis betekent dit dat de zorgverzekeraar meer contracten heeft afgesloten. En komt het voor bij de restitutiepolis dat u soms de rekening moet voorschieten mits het bedrag niet te hoog is. Bij de naturapolis moet u daar dus om denken. Als u dan naar een niet gecontracteerde aanbieder gaat dan bestaat de kans dat uw rekening deels vergoed wordt.