De waarde van uw woning en zonnepanelen

0 Comments
De waarde van uw woning en zonnepanelen

De waarde van uw woning kan aanzienlijk stijgen indien u kiest voor zonnepanelen. Steeds meer huishoudens kiezen dan ook voor zonnepanelen. Daar heeft u niet alleen direct profijt van door een lagere energierekening, maar ook stijgt de waarde van uw woning. Wilt u uw woning verkopen? Dan stijgt de woningwaarde gemiddeld met 5.000 euro.

Steeds meer belang bij zonnepanelen

Steeds meer woningkopers hebben belang bij zonnepanelen. Als woningkopers op zoek gaan naar een nieuwe woning, kijken zij hier ook bewust naar. 35 procent van de kopers geeft zelfs een aan voorkeur te hebben voor zonnepanelen. Slechts vier procent knapt hierop af. Investeren in zonnepanelen is dus zeker goed voor de waarde van uw woning.

Waarom stijgt uw woningwaarde?

De waarde van uw woning stijgt om meerdere redenen. In eerste instantie omdat u simpelweg waarde toevoegt aan uw woning. Dat geldt ook wanneer u een nieuwe badkamer of moderne cv-ketel in huis laat installeren. Door waarde toe te voegen aan uw woning, stijgt uw woning ook in de verkoopwaarde.

Ook stijgt het energielabel indien u kiest voor zonnepanelen op de daken. Als u uw woning wilt verkopen, is een energielabel verplicht. Dit label is vergelijkbaar met de labels op elektronische apparaten. Uw woning wordt beoordeeld met energielabel A tot en met F. Afhankelijk van de duurzaamheid van uw woning krijgt u een bepaald energielabel. Beschikt uw woning over zonnepanelen? Dan stijgt het energielabel.

Bovendien hoeft u ook nog eens minder te betalen voor uw energierekening. Immers kunt u uw eigen huishouden voorzien van stroom. Dat bespaart potentiële kopers ook geld als zij uw woning kopen. Om die reden kunnen zij ook weer kiezen voor een woning met zonnepanelen.

Kopers krijgen een hogere hypotheek

Wist u dat kopers ook een hogere hypotheek kunnen krijgen, indien zij kiezen voor een duurzame woning? Immers betaalt men dan ook minder voor de energierekening en houden zij meer geld over in de maand. Het hypotheekbedrag is vaak zo’n 10.000 euro hoger. Wekt uw woning meer energie op dan dat u kunt verbruiken? Dan kan er soms tot wel 20.000 euro extra geleend worden. De waarde van uw woning stijgt dus ongetwijfeld als u zonnepanelen heeft.

Bekijk ook: hypotheek vergelijken

Profiteer van onze energie aanbiedingen

Wilt u graag minder betalen voor uw energierekening? Profiteer dan van onze energie aanbiedingen. Deze worden iedere dag ge-update. Ook kunt u energie vergelijken via ons vergelijkingssysteem. Dat werkt erg eenvoudig: u geeft aan wat uw postcode + huisnummer en verbruik is. Op basis daarvan berekent de rekentool welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energiemaatschappij staat altijd bovenaan.

Heeft u de geschikte aanbieder gevonden? Dan kunt u overstappen via de oranje knop. U hoeft vervolgens alleen nog maar uw gegevens in te voeren. Na het verzenden van uw gegevens ontvangt u daarvan een bevestiging van uw nieuwe energieleverancier. Binnen slechts enkele weken bent u overgestapt en betaalt u aanzienlijk minder voor uw energierekening!