De nieuwe mogelijkheden van iOS12

0 Comments
De nieuwe mogelijkheden van iOS12

Inmiddels heeft Apple een aantal nieuwe smartphones uitgebracht. Dat was echter niet de enige aankondiging van het Amerikaanse techbedrijf. Ook iOS12 zou namelijk beschikbaar komen op de nieuwe smartphones. Bent u benieuwd naar de nieuwe mogelijkheden van iOS12? Lees dan ons artikel.

1. Verbeterde prestaties

iPhones en iPads die ge-update worden naar iOS12, zullen nog sneller werken. Apps zullen, volgens Apple, maar liefst 40 procent sneller opstarten. Daarnaast wordt multitasking maar liefst 100 procent sneller in vergelijking tot iOS11. Dat is in ieder geval al een reden om iOS12 te installeren.

2. Nieuwe Animoji en Memoji

Toen de iPhone X werd geïntroduceerd door het Amerikaanse techbedrijf, introduceerde men ook Apple Animoji. Dit waren nieuwe avatars welke konden worden gemaakt met behulp van de TrueDepth-camera. Zelfs in het donker kan de camera uw gezicht op ruim 30.000 punten herkennen. Niet alleen Face-ID was daarmee mogelijk, maar ook toffe eigengemaakte avatars. Met de komst van iOS12 is dit nog weer verder uitgebreid. Er zijn namelijk meer karakters beschikbaar: een T-Rex, een spook, een tijger en tot slot een koala.

Daarnaast is er ook een nieuwe variant beschikbaar: Memoji. Met deze functie kunt u uzelf namaken, zonder daarvoor een avatar te selecteren. U kunt onder andere uw kapsel en huidskleur veranderen. Deze functie is alleen beschikbaar voor de iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR.

3. Nieuw berichtencentrum

De volgorde van het berichtencentrum is ook veranderd. Deze wordt nu per groep aangegeven. Dus u ziet een set met WhatsApp-berichten, een set met Facebookmeldingen of nog weer een set met andere meldingen. Daarmee wordt het veel overzichtelijker en zorgt het voor een completere ervaring.

Daarnaast is er nieuwe feature beschikbaar: Instant Tuning. U kunt berichten van specifieke apps in stilte doorsturen naar het berichtencentrum. Zo kunt u rustig door blijven werken met hetgeen waar u mee bezig was. Als u wilt, kunt u nog wel een Critical Alert instellen. Deze berichten komen wel, met geluid, door het berichtencentrum heen. Deze instellingen zijn gemakkelijk in te stellen.

4. Niet-storen modus

Standaard wordt niet-storen na een uurtje uitgeschakeld, maar nu kunt u uw smartphone ook koppelen een bepaald evenement of zelfs aan een locatie. Ook kunt u deze modus koppelen aan een bepaalde tijd (zoals bijvoorbeeld twee uurtjes van nu). Dat is handig als u even buiten de deur bent en niet gestoord wilt worden.

5. Verbeterde bescherming privacy

Het is algemeen bekend: privacy staat hoog in het vaandel bij het Amerikaanse techbedrijf. Om die reden heeft het bedrijf ook een aantal privacywijzigingen doorgevoerd. Zo is end-to-end encryptie toegevoegd aan Facetime. Ook heeft Safari een aantal wijzigingen doorgevoerd. Bovendien kan iOS12 zelf wachtwoorden aanmaken en onthouden. Deze hoeft u dan niet meer zelf te genereren én te onthouden. Dat is natuurlijk vooral handig als u veel verschillende wachtwoorden wilt gebruiken voor diverse websites.

6. Augmented Reality

Augmented Reality (AR) is een ontwikkeling die we steeds vaker zien. Apple heeft daarom ook moeite gestoken in AR. Men zorgt met de ARkit 2 voor een verbeterde AR-ervaring. Heeft u een bijzonder gerecht maakt? Dan kunt u die elders laten zien met AR. Daarnaast is ook Face Tracking en 3D Object Recognition verbeterd.

7. Groepsgesprekken met FaceTime is nu mogelijk

In onder andere Snapchat was het al mogelijk: groepsgesprekken voeren. Het kan nu dus ook met FaceTime. U kunt met maximaal 32 mensen tegelijkertijd Facetimen. Dat zal wel een beetje chaotisch worden, maar met twee of drie vrienden is het natuurlijk ontzettend leuk. FaceTime is daardoor veel leuker geworden. Tijdens het bellen kunt u ook verschillende stickers, Animoji’s en Memoji’s sturen in het gesprek.

8. Schermtijd

Schermtijd is een leuke nieuwe feature, waarbij u kunt zien hoe vaak u uw smartphone op een dag gebruikt. Apple heeft daarvoor drie verschillende categorieën ontwikkeld: entertainment, sociaal en productiviteit. Zo kunt u precies terugzien hoe verslaafd u eigenlijk bent aan uw smartphone.

Schermtijd heeft overigens nog een andere functie: ouders kunnen namelijk ook zien hoeveel hun kinderen op hun smartphone zitten. Met een Family Apple ID kunnen ouders dat zelfs real time inzien op hun eigen iPhone. Als de schermtijd van de kinderen bijna afloopt, kunnen zij eventueel om extra schermtijd vragen. Ouders kunnen dat, als zij willen, toekennen. Dan kunnen zij nog iets langer doorspelen. Mag het niet? Dan is er nog beperkte tijd over voor kids. Een handige tool om ervoor te zorgen dat de kinderen niet al te lang spelletjes spelen dus.

9. Snelkoppelingen voor Siri

Ook Siri heeft weer aantal veranderingen doorstaan in iOS12. Siri probeert nu namelijk een beeld te krijgen van uw activiteiten. De digitale assistent probeert daar een patroon in te zien. Op basis daarvan kan Siri bedenken wat u nodig heeft. Als u bijvoorbeeld iedere dag om 17.00 uur vrij bent, zal Siri u mogelijk vertellen: ‘De werkdag is weer voorbij. Tijd om naar huis te gaan’. Vervolgens start uw smartphone de route naar huis. Dat is natuurlijk slechts een voorbeeld, maar zo zijn er nog een aantal zaken. Als u de kinderen iedere dag om drie uur van school haalt, zal Siri dat op den duur ook door hebben.

Daarnaast kunt u Siri nu koppelen aan uw slimme thermostaat. Zo weet u zeker dat u weer in een warme woning stapt.

10. Verbeterde zoekfunctie voor foto’s

Tot slot is er ook nog een verbeterde zoekfunctie voor foto’s. De locatie en de tijd worden nu ook bijgehouden in de zoekfunctie. Zo kunt u nu zoekfuncties combineren, waardoor u uw foto weer sneller kunt vinden. Ook is er een nieuw tabblad toegevoegd: ‘Voor jou’. Deze foto’s zouden een speciale betekenis voor u moeten hebben. Althans, dat heeft Apple zo voor u verzameld. Uw iPhone geeft uw vervolgens tips hoe u de foto’s kunt verbeteren.

Op welke apparaten kan ik iOS12 downloaden?

iOS zit weer boordevol nieuwe features die ontzettend leuk én vooral ook praktisch zijn. Hieronder volgt een lijst met apparaten waar u iOS12 allemaal op kunt installeren.

Apple iPhone

 • iPhone 5s;
 • iPhone SE;
 • iPhone 6;
 • iPhone 6 Plus;
 • iPhone 6s;
 • iPhone 6s Plus;
 • iPhone 7;
 • iPhone 7 Plus;
 • iPhone 8;
 • iPhone 8 Plus;
 • iPhone X;
 • iPhone XS;
 • iPhone XS Max;
 • iPhone XR.

Apple iPad

 • iPad Mini 2;
 • iPad Mini 3;
 • iPad Mini 4;
 • iPad Air;
 • iPad Air 2;
 • iPad vijfde generatie (2017);
 • iPad zesde generatie (2018);
 • iPad Pro 9.7;
 • iPad Pro 10.5;
 • iPad Pro 12.9 (eerste en tweede generatie).

Apple iPod

 • iPod touch (zesde generatie).

Een nieuwe iPhone met iOS12 in huis halen?

Wilt u graag een nieuwe iPhone met iOS 12 in huis halen? Verstandige keuze. Inmiddels zijn onder andere de iPhone XS en de iPhone XS Max verkrijgbaar. Deze toestellen worden standaard geleverd met iOS12. Maak gerust gebruik van onze telecomvergelijker en bekijk direct aanbieder het voordeligste is. U kunt zowel kiezen voor een abonnement met gsm of u kunt kiezen voor een los toestel in combinatie met een sim only abonnement. De keuze is reuze!