Betaalt de verzekeraar de annulering in geval van Corona?

0 Comments

Nu het Corona virus zich steeds meer uitbreidt naar meerdere landen durven consumenten niet meer op vakantie. Bij heel veel consumenten rijst dan ook de vraag: Betaalt de verzekeraar de annulering in geval van Corona? Het blijkt dat veel verzekeraars niet vergoeden  wanneer Corona is vastgesteld op uw vakantiebestemming. Bekijk de voorwaarden van uw verzekering dan ook goed. Wel is het zo dat een aantal polissen een dekking bieden wanneer er een negatief reisadvies is afgegeven. Deze verzekeringen zijn dan wel duurder. 

Betaalt de verzekeraar de annulering in geval van Corona?

Verzekeraar Aegon en Interpolis hebben dit clausule wel opgenomen in hun voorwaarden. Bel de reisorganisatie en uw verzekeraar dus wanneer u wilt annuleren. Uw reisorganisatie kan u namelijk wel helpen om uw vakantie om te boeken naar een ander land waar geen negatief reisadvies voor geldt. Ga er dus niet vanuit dat de annuleringsverzekering dit standaard dekt, want dat is niet zo. Alleen als uw annuleringsverzekering dus bij Aegon of Interpolis is afgesloten. U mag zelf de afweging maken of u desondanks toch op vakantie wilt gaan. De zorgkosten die u eventueel zou moeten maken worden uiteraard door uw zorgverzekeraar uitbetaalt.

Wat doet u als u wel besmet wordt?

Als u al op vakantie bent en u moet onverhoopt extra kosten maken omdat het Corona virus u getroffen heeft, dan zijn deze kosten voor uw eigen rekening. Controleer dan ook goed het reisadvies voor het land en de omliggende landen waarheen u reist of via terugreist. U kunt in geval van besmetting contact zoeken met een ziekenhuis in de buurt. Breng ook uw verzekeraar en reisorganisatie ervan op de hoogte. Deskundigen hebben aangegeven dat de volgende groepen een risico kunnen vormen:

  • Personen die een hart en/of vaatziekte hebben
  • Personen met diabetes
  • Personen die een hoge bloeddruk hebben
  • Personen die aan MS lijden

Ondanks dat we het zouden denken blijken kinderen minder risico te lopen, of in ieder geval verlopen de klachten milder bij een eventuele besmetting. De meesten zijn toch bang dat ze een derde of een ziek familielid kunnen besmetten. Houdt dan ook de voorgestelde hygiëne regels in acht. Hoesten doet men in de elleboog. Mondkapjes zijn (nog) niet verplicht. Goed de handen blijven wassen en voorkom de eerste tijd handen schudden.

Heeft u nog niet geboekt?

Als u dus nog moet boeken dan is een goede uitgebreide annuleringsverzekering geen overbodige luxe. Er gaan veel fabeltjes rond over het Corona virus. Als het betreffende land waar u heengaat geen negatief reisadvies heeft gekregen dan kunt u uw overweging maken. Toch is het van belang dat u goed oplet. Beslis of de vakantie de moeite waard is. Geld speelt natuurlijk ook een rol. Krijgt u de kosten niet vergoed dan is dat zonde.

Mensen die een goede gezondheid hebben hoeven geen ernstige klachten te krijgen wanneer ze besmet worden. Toch moet u zich zelf afvragen of u dat risico wilt lopen. Eenmaal het virus opgelopen op vakantie betekent ook dat u in dat land in quarantaine wordt gezet. De beste manier is om de nieuwsberichten en de informatie vanuit de overheid te blijven volgen. En dus te wachten met het boeken van een vakantie als u het niet vertrouwd.

Ticket naar China in bezit?

Degenen met een ticket naar China kunnen deze kosteloos annuleren mits het bij KLM is. Heeft u vliegtickets naar Italië geboekt? Vraag uw reisorganisatie welke eventuele omboekingen of eventueel een kosteloze annulering er in zit. De dekking per verzekeraar verschilt. Daarom is de beste manier om ze dus even een belletje te geven. Houdt ook de website van het RIVM in de gaten, zij komen dagelijks met een update over het Corona virus.

U kunt altijd op Aanbiedingen.com de vakantie aanbiedingen bekijken. Dus als u op een later tijdstip gerustgesteld bent kunt u een kijkje komen nemen. Wij plaatsen regelmatig leuke aanbiedingen naar bestemmingen nationaal en internationaal.

Sponsored Ads

Power.nl website om te vergelijken en te besparen op energie, internet, tv, telefonie, verzekeringen en meer. Kijk op Power.nl voor meer informatie.