Besparen

0 Comments

Hoe handig is een parkeerapp? 1Hoe handig is een parkeerapp? Een parkeerapp is handig omdat er zonder kleingeld betaalt kan worden. Het biedt over het algemeen dus veel voordelen. Een parkeerautomaat staat vaak centraal gepositioneerd. Maar dankzij apps voor parkeren hoeft men daar niet meer naar toe te lopen. De parkeerapp is handig omdat men op de kaart de locatie zoekt en aanklikt en aan de hand daarvan de parkeeractie starten kan. 

Hoe handig is een parkeerapp?

Om gebruik te kunnen maken van een dergelijke app voor parkeren dient u zich eerst wel te registreren. Wat u ook moet weten is dat u per parkeeractie ook kosten betalen moet voor het gebruik van de app. Dit is natuurlijk het verdienmodel van het bedrijf die de app beschikbaar stelt. Als u niet heel vaak parkeert hoeft u enkel de registratie te voltooien en de app downloaden. Bent u een frequente parkeerder? Dan kan een abonnement voordeliger zijn. Er zijn verschillende aanbieders die de app aanbieden waaronder:

 • ANWB  (in samenwerking met Yellowbrick)
 • Flitsmeister
 • Park-Line (zakelijk)
 • Parkmobile
 • Parksen
 • Yellowbrick

Laat uw parkeeractie niet onnodig doorlopen!

Mobiel parkeren is de laatste jaren dan ook niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Het biedt vooral veel gemak. Maar een kanttekening moet ook gezet worden. Vergeet vooral niet de parkeeractie tijdig te beëindigen als u vertrekt. Dit komt helaas veel vaker voor dan gedacht. En dan betaalt u alsnog teveel aan parkeerkosten. De kosten kunnen dan ook erg hoog oplopen als u niet oppast. Vooral in de grote Steden zoals Amsterdam waar parkeren al schrikbarend duur is. Als u uw telefoonnummer invoert dan kunt u kiezen voor een herinnering per sms. Deze krijgt u om de 20 minuten zodat u niet vergeet dat de parkeermeter nog loopt.

Wat kost het?

Miljoenen mensen hebben de parkeerapp dan ook omarmd. Toch zitten er ook verschillen in de kosten per aanbieder. Let daar dus ook even op. Yellowbrick komt daarbij wel als duurste uit de bus. Parkeert u vaker dan gemiddeld dan kost een abonnement bij Yellowbrick u €6 per maand. Bij Parkmobile is dit €2.50 per maand. Wel is het zo dat u bij Yellowbrick van kenteken kunt wisselen, bij Parkmobile betaalt u eenmalig €1. Als u bij Parkmobile een abonnement heeft dan hoeven de losse transactiekosten niet betaalt te worden. Dan wordt er €2,50 per kenteken maandelijks afgeschreven. Dit is uiteraard buiten de parkeerkosten om.

Heeft u ingesteld dat u per sms herinneringen wilt ontvangen? Dan betaalt u per ontvangen sms €0,25 eurocent.

De gemeente legt het parkeertarief vast dus daar moet iedere gebruiker en dus de parkeerapps ook rekening mee houden. Controleer altijd in de app of u de parkeeractie daadwerkelijk gestopt heeft. Dit ziet u in de parkeerhistorie. Wat ook wel voorkomt is dat men de parkeeractie niet kan stoppen via de app. In dat geval kunt u zich telefonisch afmelden:

 • ANWB: 088 274 25 36
 • Flitsmeister: mailen naar support@flitsmeister.nl
 • Park-Line: 0900- 1464
 • Parkmobile: 0900-6665666 (Optie 5) of 020-7990000 (lokaal tarief)
 • Parksen: via de website of een terugbelverzoek indienen
 • Yellowbrick: 088 274 25 36

Wie brengt aanmeldkosten in rekening?

We hebben hier een aantal aanbieders besproken, er zijn er meerdere. Maar dit zijn de meest gedownloade apps. Yellowbrick en Parkmobile worden samen met ANWB het meest gedownload. De inschrijfkosten bij Parkmobile zijn €0, ook Parksen vraagt geen registratie of aanmeld kosten. Park-line vraagt eenmalig €5 registratiekosten En het goedkoopste abonnement kost ook €2,50 per maand. Flitsmeister vereist dat er een registratie wordt gedaan via parkeerbedrijf 4411 dit is overigens wel gratis.

Een parkeerapp kan veel gemak bieden

Qua handigheid werken alle apps wel met dezelfde functies. Toch zien we dat er het vaakst gekozen wordt voor de ANWB onderweg, Parkmobile en Yellowbrick. Controleer ook het maandelijkse overzicht dat u ontvangt. Yellowbrick biedt zijn gebruikers wel een aantal kortingen zoals op huurauto’s en parkeren op Schiphol. Het belangrijkste is dat u dankzij de parkeerapp niet meer te maken heeft met verloren parkeerkaartjes, of kleingeld te moeten gebruiken. De parkeerkosten worden eens per maand geïncasseerd. Als u goed blijft opletten of u de parkeeractie daadwerkelijk heeft gestopt dan kan het enkel in uw voordeel uitvallen.

Is er een aanbieding met betrekking tot een parkeerapp? Ook die worden door Aanbiedingen.com geplaatst.

 

 

0 Comments

De maand oktober staat ook wel bekend als ‘stoptober’. Gedurende deze maand proberen veel mensen te stoppen met roken. De tijd van roken lijkt nu ook echt voorbij, want inmiddels zijn de rookruimtes in horecagelegenheden namelijk ook al echt verboden. Voor sommige mensen is het echter lastig om niet langer te roken. Om het je iets gemakkelijker te maken wil je zorgverzekering jou je daar een handje bij helpen.

Eigen risico vervalt

Vanaf aankomend jaar vervalt het eigen risico voor het stoppen met roken traject. Je basisverzekering vergoedde sowieso al een keer het stoppen met roken traject, maar inmiddels hoef je dus ook geen eigen risico meer te betalen. Dat scheelt nogal, want je krijgt namelijk een flink aantal nicotinevervangende producten. Ook eventuele medische ondersteuning wordt nu vergoed. Mocht je niet genoeg hebben aan een traject kun je je daarvoor aanvullend verzekeren bij je zorgverzekeraar.

Stoppen met roken

Stoppen met roken is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor je verzekeraar en voor de rest van de maatschappij. Jij bespaart ontzettend veel geld omdat je geen sigaretten meer hoeft te kopen. De sigarettenprijzen gaan het aankomende jaar namelijk weer flink omhoog. Bovendien hoef je nu ook niet veel geld te betalen voor het traject. Uiteindelijk verklein je kans op diverse ziektes en leef je een stukje gezonder. Ook jouw zorgverzekering en de rest van de maatschappij heeft hier hier natuurlijk baat bij.

Kies voor een goede verzekering

Wil je graag stoppen met roken? Dan is een goede verzekering natuurlijk erg belangrijk. Vanaf halverwege november tot en met eind december heb je de mogelijkheid om de overstap te maken. Je kunt hier zorgverzekeringen vergelijken voor de beste deal. In het overzicht tref je alle zorgverzekeraars van Nederland. Je kunt aangeven wat je wensen en voorkeuren zijn en op basis daarvan staat de goedkoopste verzekeraar altijd bovenaan.

0 Comments

Als de zomervakantie weer voorbij is wordt het weer steeds kouder. De herfstmaanden staan weer voor de deur en je zult ook weer merken dat de bomen bladeren gaan verliezen. Hoe kun je je woning nu weer helemaal klaarmaken voor de herfst? In dit artikel lees je een aantal handige tips.

Controleer het dak en de dakgoten

Het dak wordt vaak over het hoofd gezien. Dat is natuurlijk ook logisch, want het zit immers boven je hoofd. Toch is het erg belangrijk dat je de bladeren, het vuil en de dennennaalden uit de dakgoten haalt. Controleer goed of er geen pannen losliggen. Je kunt verder nog controleren of er geen lekken in het dak zitten. Heb je een schoorsteen op je woning? Controleer dan ook of hier geen lekken of gaten zijn.

Vervang de filters in je woning tijdens de herfst

Schone filters zorgen voor een gezonde leefomgeving. Zorg er daarom voor dat je de filters van de airconditioningsystemen, kachels, droogkasten en verwarmingselementen vervangt. Op die manier maak je je woning weer helemaal klaar voor de herfst.

Maak je openhaard alvast winterklaar in de herfst

Tijdens de herfst of in de winter is het natuurlijk wel zo prettig om de openhaard aan te zetten. Daarom is het belangrijk om de oude assen te verwijderen. Zorg er ook voor dat de schoorsteen vrij is. Eventueel kun je hiervoor een expert inhuren.

Controleer de bestrating rondom je huis tijdens de herfst

Het is natuurlijk wel erg prettig als er geen losliggende klinkers aanwezig zijn rondom je huis. Controleer dit dus voordat de herfst daadwerkelijk begint. Je wilt hier niet mee aan de slag gedurende de wintermaanden als er al sneeuw ligt.

Ontkalk de boiler

In een boiler kan kalkaanslag optreden. Dat kan weer zorgen voor de nodige lekkages in huis. Het is dus ook raadzaam om kalkaanslag te ontkalken. Controleer ook goed of er geen roest aanwezig is in de boiler. Is jouw boiler al relatief oud en/of verroest? Dan is het raadzaam om deze laten vervangen door een elektrische boiler.

Herstel lekkende kranen

Heb je te maken met lekkende kranen? Dan is het belangrijk dat je dit nu nog regelt gedurende de herfst. Als de temperaturen straks onder nul zakken zal dat lastig worden. Het is nu nog een relatief eenvoudige klus, terwijl het gedurende de wintermaanden al lastiger wordt. Je bespaart dus tijd en geld door het nu te doen.

Controleer ramen en deuren

Zijn de ramen en de deuren nog in goede staat? Controleer of de lijsten nog goed zijn. Ook gordijnen kunnen handig zijn om tocht tegen te houden. Als je nog geen gordijnen hebt zou je dus kunnen overwegen om deze aan te schaffen.

Loop je huidige abonnementen na

Controleer goed of alle abonnementen nog steeds bij je passen. Het begint nu weer wat kouder te worden en daarmee zit je ook meer binnen. Tijdens de herfst kun je dus prima nagaan of je huidige televisiepakket nog wel bij je past. Kun je misschien nog ergens op besparen? Je kunt hier internet + tv vergelijken en je kunt hier alles-in-1 vergelijken.

Bespaar op je energierekening

De grootste besparing die je kunt maken is op je energierekening. Het is raadzaam om ieder jaar te kiezen voor een eenjarig energiecontract. Daarmee kun je namelijk ieder jaar weer overstappen van energieleverancier. Je wordt dan steeds weer een nieuwe klant en kunt dan ook steeds weer profiteren van een welkomstkorting. Hier kun je energie vergelijken voor de beste deal. Op basis van je postcode + huisnummer en energieverbruik staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan.

0 Comments

Zorgverzekeraar DSW maakt als eerste stijging bekend. Waar deze verzekeraar elk jaar juist als één van de goedkoopste uit de bus kwam door juist niet te verhogen is dat nu anders. Het kabinet had een berekening voorgelegd op Prinsjesdag waarin zij stelden dat de zorgpremie circa met €3 zou toenemen. DSW heeft te kennen gegeven dat zij hun zorgpremie voor 2020 op €118 hebben gesteld. De hogere zorgkosten zijn debet aan de stijging.

DSW maakt als eerste stijging bekend wie volgt?

Op 12 november moeten alle zorgverzekeraars hun premies bekend hebben gemaakt. Zoals we eerder schreven blijft het Eigen risico voor 2020 €385. Er zijn weer een aantal veranderingen binnen de zorgverzekering dat kunt u ook op Aanbiedingen.com lezen. Juist voor degenen die onder een collectieve zorgverzekering vallen is het raadzaam om opnieuw de zorgverzekering te vergelijken. Ook de rest van Nederland doet daar goed aan. De zorgkosten worden alsmaar duurder. Wanneer u vindt dat u gezond bent kunt u overwegen het eigen risico te verhogen.

Zorgtoeslag stijgt ook voor lage inkomens

Voor degenen met een laag inkomen stijgt de zorgtoeslag met 67 euro op jaarbasis. Dit moet de lage inkomens ondersteunen in het betalen van de zorgpremie. Omdat de zorg steeds duurder wordt stijgen de kosten aan de zorgverzekeraar ook. Het basispakket wordt in ieder geval uitgebreid. Toch blijft de zorgpremie duur voor velen. Over het algemeen is DSW één van de goedkopere zorgverzekeraars. De kans is groot dat andere verzekeraars hogere premies gaan vragen.

Eigen risico bij DSW een tientje goedkoper

Wel vraagt DSW minder eigen risico €375, dit is een voordeeltje van €10. De verzekeraar doet dit omdat zij vinden dat een ieder een premievoordeel moet kunnen krijgen en niet enkel gezonde consumenten. Er valt wat voor te zeggen als men het eigen risico wil verhogen om een prijsstijging te voorkomen. Maar qua gezondheid gezien heeft niemand een glazen bol. Zodra zich dan een gezondheidsprobleem voordoet dan is een verhoogd eigen risico ook niet wenselijk.

Restitutie en naturapolis

Waar ook op gelet dient te worden is de restitutiepolis en de naturapolis. Immers bij een restitutiepolis mag u zelf de arts of behandelaar kiezen. Dit is bij een naturapolis niet het geval. Zorgverzekeraars gaan elk jaar contracten aan voor de zorg. Bij een restitutiepolis betekent dit dat de zorgverzekeraar meer contracten heeft afgesloten. En komt het voor bij de restitutiepolis dat u soms de rekening moet voorschieten mits het bedrag niet te hoog is. Bij de naturapolis moet u daar dus om denken. Als u dan naar een niet gecontracteerde aanbieder gaat dan bestaat de kans dat uw rekening deels vergoed wordt.

0 Comments

Misschien heb je er al weleens van gehoord: Quad Play. Dit is een pakket met hierin internet, televisie, vaste telefonie en een mobiel abonnement. Triple Play, ook wel bekend als alles-in-1, bestaat al iets langer. Quad Play is wat nieuwer, maar veel providers bieden inmiddels leuke deals aan. In dit artikel lees je daar meer over.

Wat is Quad Play?

De meeste mensen hebben al weleens gehoord van alles-in-1 of Triple Play. Dit houdt in dat je kiest voor een gebundeld abonnement voor losse abonnementen. Zo kan je bijvoorbeeld televisie, internet en tv afnemen bij eenzelfde provider. De markt van vaste providers smelt echter samen, waardoor de mobiele markt in principe ook verandert. Jouw provider voor de vaste internetverbinding kan immers ook jouw mobiele internetverbinding verzorgen.

Bij Quad Play gaat echter nog wel om een los abonnement voor alles-in-1 en voor een mobiel abonnement. Je kunt echter profiteren van verschillende voordelen.

De voordelen van Quad Play

Quad Play kent meerdere voordelen, namelijk:

 • Je hebt te maken met een bedrijf voor je mobiele abonnement, telefonie, internet en tv. Dat kan gemakkelijker zijn in de communicatie;
 • In de meeste gevallen krijg je kortingen omdat je alle diensten bij eenzelfde provider afneemt;
 • Vaak krijg je extra gratis diensten, waaronder extra televisiezenders, dubbele databundels of extra minuten voor je smartphone.

De nadelen van Quad Play

Quad Play kent echter niet alleen maar voordelen. Er zijn ook wel degelijk een aantal nadelen:

 • Je bent gebonden aan eenzelfde provider. Overstappen wordt daardoor misschien iets lastiger;
 • Een los abonnement bij verschillende providers kan duurder zijn, maar kan misschien wel beter bij jou passen. Zorg er daarom voor dat je een goede vergelijking maakt op zowel prijs als kwaliteit en je behoefte.

De mogelijkheden per provider

Verschillende providers bieden allemaal diverse kortingen. Hieronder volgt een overzicht van de acties (op alfabetische volgorde).

KPN

Indien je kiest voor KPN, kies je voor het pakket KPN Compleet. Bij dit pakket kun je profiteren van vaste tv, vaste telefonie, internet en een mobiel abonnement. Bij het pakket profiteer je van de volgende voordelen:

 • 5 euro korting op je smartphone-abonnement;
 • Dubbele internetdata binnen de Europese Unie;
 • Gratis onderling bellen naar andere vaste telefoons met andere KPN-nummers;
 • Internetdata delen met andere gebruikers in huis;
 • Keuze uit een gratis zenderpakket, waaronder FOX Sports of het Pluspakket.

Dit pakket geldt ook wanneer je geen vaste telefonie hebt. Je kunt dan echter niet meer onderling gratis bellen.

Telfort

Als je alleen internet afneemt kun je al profiteren van diverse voordelen in combinatie met een internetabonnement. Je kunt dan namelijk profiteren van CombiVoordeel. Kies je voor internet, tv en een mobiel internetabonnement? Dan geniet je van de volgende voordelen:

 • Dubbele internetdata op je mobiele abonnement;
 • 5 euro korting op je pakket voor thuis;
 • Gratis opnemen-pakket;
 • Gratis FOX Sports Eredivisie en FOX Sports Totaal voor slechts 5 euro per maand.

T-Mobile

Sinds oktober 2017 biedt T-Mobile ook Quad Play aan. Bij T-Mobile kun je genieten van de volgende twee voordelen:

 • 2,50 euro korting op je T-Mobile thuisabonnement;
 • Gratis FOX Sports Eredivisie of FOX Sports compleet voor 5 euro per maand.

VodafoneZiggo

Vodafone heeft de handen ineengeslagen met Ziggo. Daarmee heet het bedrijf nu samen VodafoneZiggo, maar werken zij nog wel onder hun eigen naam verder. Door deze fusie is dit ook het grootste telecombedrijf in Nederland. Als je een abonnement hebt bij Vodafone en een abonnement bij Ziggo kun je profiteren van een Quad Play abonnement. Je profiteert van de onderstaande voordelen:

 • Je mobiele databundel wordt verdubbeld;
 • Vijf euro korting op je smartphone-abonnement;
 • Gratis veilig onlinepakket voor je computers, tablets en smartphones;
 • Gratis televisiepakket met keuze uit Ziggo Sport Totaal, Ziggo Kids of Ziggo Movies & Series.

Als voorwaarde geldt wel dat je internet en digitale tv moet afnemen bij Ziggo. Bij Vodafone moet je minimaal een Vodafone Scherp, Start, Smart, Red of Black abonnement afnemen. Tevens moeten beide abonnementen op hetzelfde adres staan om te kunnen profiteren van je voordeel.

XS4ALL

Heb je thuis een XS4ALL-abonnement en heb je een smartphone-abonnement bij KPN? Dan kun je profiteren van verscheidene voordelen op het gebied van Quad Play. Deze voordelen volgen hieronder:

 • Vijf euro korting op je smartphone-abonnement;
 • Dubbele data op je smartphone-abonnement;
 • Gratis zenderpakket met keuze uit FOX Sports Eredivisie of het Pluspakket;
 • Onderling data delen met andere KPN-abonnementen op hetzelfde woonadres;
 • Gratis onderling bellen met de vaste telefoon naar andere KPN-nummers of XS4ALL-nummers. Je kunt ook naar mobiele nummers van KPN en XS4ALL bellen voor noppes.

Abonnementen vergelijken?

Ben je op zoek naar een nieuw smartphone abonnement? Of wil je graag alles-in-1 vergelijken, welke past bij je smartphone-abonnement? Of misschien juist wel andersom? Via onze website kun je allerlei abonnementen vergelijken: van sim only tot een gsm abonnement. Goed vergelijken is verstandig, want daarmee kun je al gauw enkele honderden euro’s besparen. Wacht daarom niet langer en maak de overstap vandaag nog.

0 Comments

In 2020 zal je iets minder belasting betalen over je eigen vermogen. Het heffingsvrije vermogen zal namelijk iets stijgen. Ook fictieve rendementen worden verlaagd. Je kunt dus meer belastingvrij sparen in 2020 ten opzichte van 2019. In dit artikel lees je daar meer over.

Belastingvoordeel

Heb je op 1 januari 2020 niet meer dan 30.846 euro op je spaarrekening of in beleggingen? Dan hoef je geen vermogensrendementsheffing te betalen. Voor 2019 was dat bedrag nog 30.360 euro en dat betekent dus dat je iets meer belastingvrij kunt sparen in 2020. Voor stellen is dat bedrag zelfs nog iets hoger: je kunt namelijk 61.692 euro aan spaargeld hebben zonder hier belasting over te betalen. In 2019 was dat nog 60.720 euro.

Heb je echter meer dan 72.797 euro aan eigen vermogen? Dan gaat de overheid ervan uit dat je hier geld mee verdient middels beleggingen. Het rendement is vastgesteld op 1,8 procent. In 2019 was dit nog 1,94 procent. 30 procent van dit percentage is vermogensbelasting (0,54 procent). Je kunt dus ook hierdoor meer belastingvrij sparen, omdat je hiermee weer enkele tientjes bespaart.

Mensen met meer vermogen

Ook mensen met meer vermogen worden nu minder belast. Het rendement van de tweede schijf is namelijk verlaagd van 4,45 procent naar 4,22 procent. Daarvoor heeft de Belastingdienst 30 procent belasting. Afgerond wordt dit 1,27 procent, terwijl dat in 2019 nog 1,34 procent was.

Heb je meer dan 1.036.418 euro aan vermogen in box 3? Dan zal de Belastingdienst rekenen met een rendement van 5,33 procent. In 2019 was dat nog 5,6 procent. Je betaalt dus nu 1,6 procent over dat gedeelte van je vermogen. In 2019 was dat nog 1,68 procent. Daarmee betaal je dus ook weer minder belasting met zo’n groot eigen vermogen.

Verminder je vermogen

Wil je liever geen belasting betalen en zit je net boven de grens van 30.846 euro? Dan kun je ervoor kiezen om je zorgverzekering in een keer te betalen. Als je zorgverzekeringen vergelijken gaat kun je namelijk aangeven op welke manier je wilt betalen. Je kunt kiezen voor maandelijkse betalingen, maar je kunt je factuur ook in een keer voldoen. Ook kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om leningen extra af te lossen. Zo kan je bijvoorbeeld een extra gedeelte van je hypotheek aflossen.

Belastingvrij sparen vanaf 2022

Belastingvrij sparen wordt vanaf 2022 pas echt interessant. Een nieuwe wet moet ingaan op 1 januari 2022. Vanaf dan kun je tot 400.000 euro sparen zonder daar ook maar een euro belasting over te betalen. Er wordt vanaf dan gerekend met een werkelijke verhouding tussen spaargeld, beleggingen en schulden. Dat zal dus vooral positief uitpakken voor mensen die alleen maar veel spaargeld hebben. Echter is het geen positief nieuws voor de kleine belegger: zij zullen er doorgaans flink op achteruitgaan.

0 Comments

Het was al eerder bekendgemaakt dat het eigen risico voor je zorgverzekering gelijk zou blijven. Wat verandert er echter wel voor de zorgverzekering 2020? In dit artikel lees je daar meer over.

Eigen risico zorgverzekering 2020

Het eigen risico voor de zorgverzekering 2020 blijft gelijk. Dat bedraagt opnieuw 385 euro en het kabinet heeft ook aangegeven dat dit tijdens de kabinetsperiode ongewijzigd blijft. Tot en met 2021 zal het eigen risico in ieder geval dus 385 euro blijven. Mogelijk zal dit in het jaar 2022 dus weer verhoogd worden.

Zorgpremie zorgverzekering 2020

Naar verwachting zal de zorgpremie stijgen met gemiddeld drie euro per maand. Op jaarbasis zal de stijging dus zo’n 36 euro meer zijn. Zorgverzekeraars moeten hun nieuwe tarieven op uiterlijk 12 november bekend maken. Vanaf dat moment kun je ook weer overstappen van zorgverzekeraar.

Zorgtoeslag

De zorgtoeslag stijgt harder dan de premie voor de zorgverzekering 2020. Voor alleenstaanden stijgt dit met zo’n 65 euro, terwijl dit voor huishoudens met zo’n 95 euro stijgt.

Lagere collectiviteitskorting

De korting voor een collectieve zorgverzekering gaat omlaag. Dit percentage wordt verlaagd van 10 naar 5 procent. Dat geldt alleen voor de basisverzekering. Voor de aanvullende verzekering geldt namelijk geen kortingspercentage.

Breder basispakket

Het basispakket van de zorgverzekering zal in 2020 eveneens worden uitgebreid met verschillende behandelingen. Ook komen er een aantal medicijnen bij. Hierbij kun je denken aan geneesmiddelen voor diverse soorten kanker en ook een geneesmiddel dat het loopvermogen van MS-patiënten kan verbeteren.

Vergelijken vanaf november

Vanaf november 2019 kun je weer je zorgverzekering vergelijken voor het jaar 2020. Het is raadzaam om ieder jaar een vergelijking te maken, zodat je nooit te veel betaalt voor je verzekering. Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken staat de goedkoopste zorgverzekeraar altijd bovenaan. Zo betaal je nooit meer te veel. Je kunt vergelijken vanaf november tot en met eind december. Zeg je je verzekering voor 31 december op? Dan kun je in januari ook nog overstappen.

0 Comments

Eigen risico 2020 blijft €385Het eigen risico 2020 blijft €385 dat is al bekend gemaakt. Hoe hoog de zorgpremie wordt dat blijft nog even gissen. Elk jaar in de maand november maken zorgverzekeraars hun nieuwe premie’s voor het komende jaar bekend. Consumenten kunnen dan tot en met het einde van het jaar overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Voor degenen die moeite hebben met het betalen van het eigen risico bestaat er nog steeds gespreid betalen. Op die manier kan men het eigen risico per maand aflossen.

Eigen risico 2020 blijft €385

Dus het eigen risico 2020 blijft €385. De verwachting is wel dat de zorgpremie met een paar euro duurder wordt. Maar de exacte hoogtes moeten we nog even afwachten. Het is dan vooral belangrijk om uw huidige zorgverzekering tegen het licht te houden. Want het kan lonen om te wisselen van zorgverzekering. Soms als men financieel de ruimte heeft dan kiezen ze voor een hoger eigen risico. Daarmee kunnen ze dan hun maandelijkse zorgpremie verlagen. Op Prinsjesdag zijn er een aantal nieuwtjes bekend gemaakt. Zo zal degene die een zorgverzekering heeft met een collectieve korting minder korting krijgen. De korting zal namelijk dalen van 10% naar 5%. Daardoor kan de collectieve zorgverzekering dus al hoger uitvallen.

Fampyra blijft in de basisverzekering

Andere veranderingen in de zorgverzekering zijn onder andere: Het geneesmiddel Fampyra speciaal bedoeld voor mensen met de aandoening MS in de basisverzekering blijven. Stoppen met roken wordt ook ondersteund door de overheid. Want u hoeft geen eigen risico meer te betalen wanneer u meedoet aan een begeleidingstraject. En moet u aaneengesloten dagen naar een ziekenhuis voor behandeling maar is er geen opname? Dan krijgt u een vergoeding voor het logeren nabij het ziekenhuis, deze vergoeding ligt op €75 per nacht.

Eigen bijdrage voor de NIPT test

Zwangere vrouwen die graag een NIPT test willen laten uitvoeren betalen €175. De test kan middels het DNA van de vrouw en de baby genetische afwijkingen opsporen. Zo is ook bekend geworden dat de NIPT de ziekte van Duchenne kan blootleggen. En heeft men specialistische hulp nodig met betrekking tot ouderengeneeskunde of verstandelijk gehandicaptenzorg nodig? Dan zal dit vanaf 2020 uit de basisverzekering vergoed worden.

Wat veranderd er allemaal?

De zorgverzekering is elk jaar weer spannend want er worden continue wijzingen doorgevoerd. De laatste vijf jaar is de zorgpremie dan ook met zo’n €250 gestegen. De ene keer worden er weer wijzingen aangebracht in de aanvullende verzekeringen en de andere keer wordt het eigen risico weer verhoogd. Het eigen risico 2020 zal dus niet stijgen maar andere veranderingen worden wel weer doorgevoerd. Orthodontie is ook een voorbeeld de vergoedingen worden steeds lager. Houdt in november dus het nieuws goed in de gaten. Want er staan weer een aantal veranderingen op stapel.

Wilt u dan de zorgverzekeringen voor 2020 vergelijken? Dat kan samen met Aanbiedingen.com. Wij laten u dan zien welke zorgpremies het laagste zijn. Wel is het aan te raden om de voorwaarden goed door te lezen. Vergelijk daarom ook goed welke zorgverzekeraar wat precies vergoedt.

0 Comments

Vrijwel iedereen wil wel graag geld besparen. Geld dat je dan weer anders kunt besteden aan de dingen die echt leuk zijn. In dit artikel lees je daarom over 6 handige bespaartips die je direct kunt toepassen. Soms zal je daarvoor moeten overstappen van dienstverlener, maar je bespaart er wel mee. En soms moet je gewoon even doorzetten! In dit artikel lees je daar meer over: hier volgen 6 handige bespaartips.

Bespaartips voor internet, televisie en telefonie

Er zijn meerdere providers voor internet, televisie en telefonie in Nederland. Uiteraard kun jijzelf kiezen voor welke aanbieder je kiest. De meeste providers bieden een welkomstkorting voor nieuwe klanten. Je kunt dan bijvoorbeeld de eerste drie maanden extra voordelig afnemen. Het kan dus ook lonen om de overstap te maken.

Als je de overstap maakt is het ook belangrijk dat je je pakket goed nagaat. Heb je nog wel echt telefonie nodig? Of heb je bijvoorbeeld extra zenders nodig? Of kijk je eigenlijk altijd naar Netflix? Zorg ervoor dat je hierin goede keuzes maakt, want je kunt daarmee al gauw enkele tientjes per maand mee besparen. Op jaarbasis kan dat dus wel oplopen tot enkele honderden euro’s en dat is snel verdiend. Je kunt hier internet vergelijken, hier internet + tv vergelijken en hier alles in 1 pakketten vergelijken.

Besparen voor je energierekening

De energierekening is iedere maand weer een flinke kostenpost. Steeds meer Nederlanders stappen jaarlijks over van energieleverancier. Dat is ook ontzettend belangrijk, want als nieuwe klant kun je steeds weer profiteren van een welkomstkorting. Het loont daarom om elk jaar te kiezen voor eenjarig energiecontract. Na een jaar kun je dan weer overstappen. Ben je benieuwd naar alle huidige energie aanbiedingen? Dan kun je hier energie vergelijken voor de beste deal. Op basis van je postcode + huisnummer en energieverbruik kun je gemakkelijk berekenen welke leverancier het beste bij jou past. We vervolgen de bespaartips hieronder weer, maar besparen op je energierekening is altijd een flinke besparing. Zorg er daarom voor dat je overstapt als je huidige contract dat toelaat.

Bespaartips voor boodschappen

Op het gebied van boodschappen hebben we ook nog verscheidene bespaartips voor je in petto. Zo kun je bijvoorbeeld van tevoren alvast een boodschappenlijstje maken. Zorg ervoor dat je alleen de artikelen meeneemt die je op het lijstje hebt geschreven. Zo voorkom je dat je onnodige artikelen meeneemt. Je kunt ook onderin het schap kijken, want deze producten zijn veel goedkoper. Kant-en-klare producten zijn bovendien vaak erg prijzig en daarom is het raadzaam om deze artikelen juist niet in huis te halen.

Verder kun je natuurlijk nog letten op de verschillende acties. Bekijk de folders van de verschillende supermarkten en bespaar door te kiezen voor acties. Zorg ervoor dat je niet te veel verse producten ‘hamstert’, want dan moet je er ook echt tegen eten. Je kunt het dan maar beter in het schap laten.

Bespaartips op abonnementen

Op het gebied van abonnementen kun je vaak nog veel besparen. Hier volgen dan enkele bespaartips. Zo kun je bijvoorbeeld besparen op bepaalde televisiediensten. Heb je bijvoorbeeld een Netflix-account en een Videoland-account? Is het nodig om beide diensten te hebben? Wellicht kun je een account delen met iemand anders en op die manier besparen. Verder kun je je andere abonnementen bij langs gaan. Wat gebruik je vrijwel niet? Je kunt er mogelijk nog op besparen.

Bespaartips op loterijen

Bijna iedereen wil graag rijk worden en veel mensen spelen daarom ook mee met loterijen. Natuurlijk is het leuk om mee te doen, maar beperk het aantal loterijen waar je aan meedoet. Laat je ook niet verleiden om toch weer op nieuwe deals in te gaan. De kans dat je daadwerkelijk wint is immers minimaal.

Geef niets uit aan kleine verleidingen

Tot slot is het natuurlijk ook belangrijk om geen onnodige uitgaven te doen. Geef daarom niets uit aan kleine verleidingen. Wees altijd kritisch voordat je een aankoop doet. Heb je die schoenen wel echt nodig? Of moet je per se gaan lunchen met collega’s, terwijl je zelf brood mee kunt nemen? Of moet je bepaalde aankopen echt direct doen? Eventueel kun je aankoop ook nog even uitstellen. Op die manier kun je flink besparen en niet voor niets sluiten deze lijst met bespaartips dan ook af met deze tip.

Maak een sport van geld overhouden

Als je de bovenstaande bespaartips volgt kan je ontzettend veel geld besparen. Besparen is keuzes maken, maar het is ook belangrijk dat je doorzet. Dat vraagt dus wat discipline en je moet niet bang zijn om nee te zeggen. Als je een sport maakt van besparen is besparen gemakkelijker dan je denkt. Zorg ervoor dat je maandelijks een bedrag opzij zet en plaats dit op je spaarrekening.

0 Comments

In de zomermaanden kan het behoorlijk warm worden in Nederland. Ook deze zomer hebben we weer te maken gehad met hittegolven. U wilt dus niet de hele dag binnen zitten met het warme weer én de tuin en het terras zijn dan natuurlijk wel erg fijn. Wist u dat u hier echter ook nog flink energie kunt besparen? In dit artikel leest u hoe u uw energieverbruik in tuin en terras vermindert.

Lager energieverbruik op het balkon

Ieder huishouden kan op elke vierkante meter waarschijnlijk nog wel ergens energie besparen. Dat geldt ook voor het balkon als u die heeft. Hieronder leest u een aantal handige tips waar u rekening mee kunt houden.

Tip 1: energiezuinige lampen

Met energiezuinige lampen kunt u het energieverbruik in tuin en terras flink verminderen. Het is dan ook belangrijk om daarmee te beginnen. Kies daarom bij voorkeur altijd voor ledverlichting. Eventueel kunt u ook kiezen voor een ledlamp met een timer. De lamp gaat dan aan op de momenten dat het moet.

Tip 2: uw eigen groentes en fruit

Zelf groenten en fruit kweken is ontzettend populair. Volkstuinen schieten steeds vaker uit de grond en dat is natuurlijk niet voor niets. Op het balkon kunt u natuurlijk zelf ook groente en fruit kweken. Bij tuincentra kunt u relatief voordelig een moestuintje kopen en aan de slag gaan.

Tip 3: zonnepanelen?

Heeft u een balkon op het zuiden? Dan kunt u hier ook kleine zonnepanelen op plaatsen over het hek van uw balkon. Zo heeft u er extra veel voordeel van en kunt u uw eigen energie opwekken in tuin en terras.

Lager energieverbruik op het terras

Beschikt u thuis over een gezellig terras? Dan kunt u hier genieten van gratis energie via de zon. Hieronder volgen enkele handige tips om het energieverbruik in tuin en terras te verminderen.

Tip 1: lekker buiten koken

Als u lekker buiten kookt wordt het in huis minder warm. U hoeft uw woning daardoor minder te verkoelen. Bovendien kunt u erg voordelig buiten koken, omdat het sowieso al warm is. Er zijn zelfs solar cookers waar u voor kunt kiezen. Met behulp van de zon kunt u uw maaltijd dan bereiden.

Tip 2: licht in het donker

Is het donker en wilt u wel graag wat licht op het terras? Kies dan voor tuinlampen op zonne-energie. U hoeft dan ook geen elektra aan te leggen in de tuin. Er zijn verschillende soorten waar u uit kunt kiezen. Wilt u liever kiezen voor zekerheid op stroom? Kies dan bij voorkeur voor ledlampen. Eventueel kunt u deze aanschaffen met een bewegingssensor. De lampen gaan dan alleen aan bij beweging.

Tip 3: doorzichtige zonnepanelen

U kunt uw terras voorzien van gedeeltelijke transparante zonnepanelen. Dat ziet er niet alleen mooi uit, maar ook levert dat energie op. Zo kunt u energie opwekken in tuin en terras en dat scheelt weer op de energierekening.

Tip 4: energiezuinige terrasverwarming

Terrasverwarming is natuurlijk wel erg fraai als het in de avonduren iets kouder wordt. Toch is dat vaak ook erg duur. Daarom is het belangrijk dat u uw heater op een goede plek neerzet. Zet deze bij voorkeur onder een overkapping, omdat warmte immers opstijgt. Wilt u helemaal besparen op het energieverbruik in tuin en terras? Zorg er dan gewoon voor dat u een trui aantrekt. Dat is natuurlijk de meest efficiënte keuze.

Lager energieverbruik in de tuin

Ook in de tuin kunt u het energieverbruik nog flink verlagen. Hieronder volgen nog enkele tips om het energieverbruik in de tuin te verlagen.

Tip 1: zuinige vijverpomp

Heeft u een vijver in de tuin? Dan is het belangrijk dat u kiest voor een zuinige waterpomp. Kies bij voorkeur een met energielabel A. Als u een vijver heeft met een natuurlijk evenwicht heeft u helemaal geen vijverpomp nodig.

Tip 2: tijdschakelaar

Een tijdschakelaar is ontzettend handig. Dat kan u onder andere gebruiken voor uw vijver, maar ook voor een fonteintje in de tuin. Zo gaat de elektronica alleen aan op momenten dat dit nodig is. Daarmee kunt u dus ook flink energie besparen in tuin en terras.

Tip 3: klimop

Staat er een muur op het zuiden? Met klimop blijft uw muur uit de zon en daarmee werkt het als een natuurlijke airco. Als u dit mooi vindt kunt u er dus kiezen voor een klimop. Wel is het raadzaam om u goed te laten informeren over welk type het beste is voor uw woning.

De schuur

De schuur is de plek waar men vaak allerlei spulletjes heeft staan. Sommige huishoudens hebben hier ook een extra koelkast. Hieronder leest u nog een aantal handige tips met betrekking tot de koelkast.

Tip 1: zonnepanelen

Heeft u weleens overwogen om zonnepanelen op een schuur te leggen? Dit kan ook een erg gunstige plek zijn. Of dat voor uw schuur ook het geval is, is natuurlijk te bezien. Daarvoor kunt u zich laten adviseren door een expert. Als het dak van uw schuur naar het zuiden staat is uw schuur waarschijnlijk geschikt.

Tip 2: diepvries en koelkast

Heeft u een diepvries en/of een extra koelkast in de schuur? Dan is het raadzaam om deze te verplaatsen. In de schuur wordt het vaak erg warm, waardoor uw koelkast en vriezer extra hard moet werken. Daarom kan dus ook lonen om deze elders te plaatsen. Koop bij voorkeur sowieso liever een grotere koelkast voor in de keuken in plaats van twee kleinere koelkasten. Bij de aanschaf is het altijd belangrijk om te letten op het energielabel.

Nog meer besparen op uw energierekening?

Wilt u graag nog meer besparen op uw energierekening? Dan kunt u ook profiteren van onze energie acties. U kunt namelijk profiteren van scherpe aanbiedingen van diverse energieleveranciers. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. Start hier direct met energie vergelijken voor de beste deal.