Zo kunt u besparen op uw brandstofverbruik

0 Comments
besparen op uw brandstofverbruik

Autorijden is duur. Dat zal het ook altijd blijven. De brandstof is ongetwijfeld een van de grootste kostenposten van het autorijden. Als het een beetje tegenzit, bent u ook veel geld kwijt aan reparaties. Er zijn echter veel factoren die invloed hebben op uw brandstofverbruik. Wilt u graag besparen op uw brandstofverbruik? Lees dan onze handige tips.

1. Laat de auto eens staan

Deze eerste tip is misschien wel echt een inkoppertje, maar voor korte ritjes kunt u ook gewoon de fiets pakken. Moet u naar de supermarkt voor een klein beetje boodschappen? Dan kunt u natuurlijk ook gewoon met de fiets gaan. Korte afstanden verbruiken in verhouding veel brandstof, dus pak daarom gerust eens de fiets. Dat is ook nog eens goed voor uw gezondheid.

2. Gewicht in de auto

Als u meer gewicht in de auto heeft, verbruikt u ook meer brandstof. Dat is vanzelfsprekend. Gaat u op vakantie? Zorg er dan voor dat u alleen de broodnodige spullen meeneemt. Daarmee bespaart u weer op het gewicht in de auto en zodoende kunt u besparen op uw brandstofverbruik.

3. Rijd de juiste route

Het is belangrijk dat u de juiste route rijdt. Staat u altijd weer stil in de file op die bepaalde plek? Zorg er dan voor dat u deze route vermijdt. Het is niet alleen ontzettend vervelend om in de file te staan, maar ook kost dat de nodige brandstof. Wilt u besparen op uw brandstofverbruik? Vermijd files.

4. Bandenspanning

Het wordt aangeraden om minimaal een keer per kwartaal de bandenspanning te controleren. Zorg ervoor dat u de lucht weer aanvult indien dat nodig is. Als de bandenspanning laag is, slijten uw banden sneller. Daarnaast verbruikt u meer brandstof. Voldoende redenen om de banden dus regelmatig te controleren.

5. Schakel tijdig

Als u met uw auto in de hoge toeren rijdt, zorgt dat ervoor dat u meer brandstof verbruikt. Schakel dan ook tijdig, maar ook weer niet te vroeg: te vroeg schakelen is namelijk geen aanrader. Als uw toerenteller op 2.500 toeren staat, kunt u schakelen bij een benzineauto. Beschikt over een dieselauto? Dan kunt u al bij 2.000 toeren schakelen.

Lees ook: vijf misverstanden over de autoverzekering

6. Afremmen op de motor

Het is belangrijk om goed te anticiperen in het verkeer. Zorg er daarom voor dat u tijdig afremt op de motor. Laat uw auto bij voorkeur uitrollen in plaats van remmen. Daarmee zult u niet alleen besparen op uw brandstofverbruik, maar worden uw remmen ook gespaard. Die slijten daardoor minder snel.

7. Uw snelheid

Bent u fan van hard rijden? Hoe harder u rijdt, hoe meer brandstof u verbruikt. Probeer daarom gewoon tijdig te vertrekken en houdt u aan de snelheid. Daardoor zult u niet alleen minder brandstof verbruiken, maar bespaart u uzelf mogelijk ook nog een bekeuring. Bovendien kunt u geld besparen door op een constante snelheid te rijden. Cruise control is daarom ook bijzonder handig.

8. Airco of raam?

De airco is enorme brandstofverbruiker. Het brandstofverbruik kan daardoor met zo’n 30 procent stijgen. Een open raam zorgt echter voor meer weerstand. Dat kan daarmee zorgen voor 20 procent meer brandstofverbruik. Als u tot 80 kilometer per uur rijdt, kunt u beter een raam openzetten. Rijdt u harder? Zet dan de airco aan. Op die manier bespaart u het meeste. Naar verloop van tijd kunt u de airco uiteraard weer uitzetten, als het koel genoeg is.

9. Tank op het juiste moment bij het juiste tankstation

Wist u dat tanken in de ochtenduren gedurende de zomermaanden voordeliger is? Tank daarom bij voorkeur in de ochtend. Vermijd tanken op de snelweg. Dit is namelijk altijd duurder dan bij een lokale pomp nabij een dorp. Tank daarom bij het juiste tankstation. Als u even de snelweg afrijdt, kunt u al bijzonder veel besparen.

10. Overweegt u een nieuwe auto?

Wilt u graag een nieuwe auto kopen? Dan is het ook belangrijk dat u kijkt naar het brandstofverbruik van de auto. Daarnaast is het belangrijk dat u kiest voor een auto die bij u past. Heeft u een groot gezin? Dan is een grote auto natuurlijk wel zo handig. Bent u voornamelijk alleen? Dan is een kleinere auto natuurlijk ook meer dan prima.

Extra tip: autoverzekering vergelijken

We sluiten af met een extra tip. Dit gaat niet over uw brandstofverbruik, maar wel kunt u op deze manier nog voldoende besparen. U kunt namelijk een autoverzekering vergelijken via Pricewatch.nl! Daarmee kunt u flink besparen op uw maandelijkse kosten.

Sponsored Ads

Power.nl website om te vergelijken en te besparen op energie, internet, tv, telefonie, verzekeringen en meer. Kijk op Power.nl voor meer informatie.