Besparen op onderhoud van uw auto

0 Comments
Besparen op onderhoud van uw auto

Te veel geld uitgeven is nooit leuk. Vooral de auto is een bijzonder dure bezitting en als het even tegenzit met reparaties is het niet meer bepaald leuk om in een auto te rijden. Gelukkig kunt u besparen op onderhoud van uw auto. Goed onderhoud zorgt er niet alleen voor dat u minder vaak bij de garage staat, ook staat u überhaupt minder vaak stil met de auto én kunt u uw auto gemakkelijker verkopen. Wilt u graag besparen op onderhoud van uw auto? Lees dan dit artikel.

Controleer uw auto regelmatig

Bepaald onderhoud van uw auto hoeft u niet uit te besteden aan een dure vakgarage. U kunt namelijk ook zelf eenvoudige controles uitvoeren. Zo kunt u onder andere de bandenspanning controleren bij een benzinestation. Ook het oliepeil kunt u erg eenvoudig zelf controleren. Beide punten zijn bovendien ook erg belangrijk. Een te lage bandenspanning zorgt voor een verhoogd brandstofverbruik en een langere remweg. Bovendien slijten de banden sneller. Een te laag oliepeil kan ervoor zorgen dat de motor vastloopt. Controleer deze punten daarom regelmatig. Gelukkig kunt u dat eenvoudig zelf doen en daarmee besparen op onderhoud van uw auto.

Kies voor een B-merk onderdeel

Laat u uw auto repareren bij de garage? Dan is het niet altijd nodig om een origineel onderdeel te laten bestellen. Soms kunt u ook kiezen voor een B-merk. Dat is vaak net zo goed, maar is wel aanzienlijk goedkoper. Spreek echter wel af dat u garantie hebt op deze onderdelen.

Spreek van tevoren een prijs af

Wilt u besparen op onderhoud van uw auto? Zorg er dan voor dat u een prijslimiet afspreekt. Vraag concreet wat de onderdelen kosten en welk uurtarief er gerekend wordt. Op basis daarvan kunnen zij een prijs inschatten. Als u dat alvast weet, komt u later niet meer voor verrassingen te staan. Zorg ervoor dat u gebeld wordt indien de reparatie duurder uitvalt.

Kies de juiste garage

Een vakgarage of de dealer is in de regel duurder dan een lokale garage. Echter hoeft de lokale garage niet slechter te zijn. Besparen op onderhoud van uw auto kan dus ook simpelweg door te kiezen voor een voordeligere garage. Hierbij is het altijd belangrijk dat u de reviews van een garage nagaat. Op basis daarvan weet u ook of een garage betrouwbaar is.

Houd alle kosten bij een Excel-bestand

Verder kan het ook erg handig zijn om alle kosten bij te houden in een Excel-bestand. Op basis daarvan weet u ook wat uw gemiddelde kosten aan onderhoud van uw auto zijn. Als u merkt dat u te vaak bij de garage staat, kan het raadzaam zijn om eens te kiezen voor een nieuwe auto.

Extra tip: besparen op uw autoverzekering

We sluiten dit artikel af met een extra tip: wilt u graag besparen? Dan kunt u ook een andere autoverzekering afsluiten. Er zijn namelijk ontzettend verzekeraars, maar elke aanbieder hanteert verschillende prijzen. Vergelijken daarom nooit kwaad. Beschikt u over een aflopend contract of heeft u die al? Dan kunt u direct autoverzekering vergelijken. Vergelijken is uiteraard kosteloos, maar u kunt er wel bijzonder veel mee besparen indien u besluit over te stappen.