Besparen op internet en tv

Besparen

Reacties uitgeschakeld voor Besparen op internet en tv

Besparen op internet en tv

Een alles-in-1-abonnement kost vaak meer dan 50 euro per maand. Als u een aantal extra opties wilt, kan het bedrag ook nog eens flink oplopen. Soms kan het maandbedrag wel aanzienlijk minder. Hoe kunt u besparen op internet en tv? U leest het in dit artikel.

Het juiste abonnement

Dit is natuurlijk wel een erg voor de hand liggende tip: kies het juiste abonnement. Dat wil gewoonweg zeggen dat u bestelt wat u écht nodig heeft. Het is zonde om te betalen voor een enorme internetsnelheid als u daar geen gebruik van maakt. Verscheidene internetaanbieders leveren snelheden tot wel 300 Mbits/s. Dat is razendsnel, maar is dat ook wel echt nodig? De gemiddelde Nederlander heeft dat in ieder geval niet nodig. Dat kan vaak dus een stukje goedkoper.

Ook veel Nederlanders hebben meer dan 100 televisiezenders, maar hoe vaak kijkt u daar eigenlijk naar? Heeft u ook een Netflix-abonnement en kijkt u daar tegenwoordig vaker na? Dan kunt u ook eens overwegen om het zenderpakket wat kleiner te maken.

Internetsnelheid

Soms hebben huishoudens ‘last’ van traag internet. Upgraden klinkt dat als een slimme optie. Echter is dat niet altijd slim om te doen. Er zijn namelijk ook voldoende andere manieren om uw internetsnelheid te versnellen. Zo kunt u bijvoorbeeld de Wi-Fi-ontvangst verbeteren of kunt u gebruikmaken van een repeater of een access point. Ook kan uw pc simpelweg traag zijn. Het zijn allemaal zaken waar u eerst mee aan de slag kunt, voordat u uw pakket upgrade.

Een goedkoper abonnement

Zo nu en dan verhogen de internetproviders de snelheden van een abonnement. Soms kan het dan zelfs wel lonen om uw pakket te downgraden. Was u al tevreden over de oude snelheid? Controleer dan eens of u kunt downgraden. Zo kunt u gemakkelijk besparen op internet en tv.

Bellen via het internet

Vaste telefonie sterft uit. Gelukkig kunt u tegenwoordig ook erg eenvoudig bellen via het internet. Alles-in-1-pakketten worden daardoor ook steeds minder populair. Er zijn verscheidene apps en programma’s waar u mee kunt bellen via uw smartphone. Het is een voordeligere optie én het is vooral handig als u naar het buitenland wilt bellen. Dat scheelt veel geld.

Televisiekijken via het internet

Ook kunt u tegenwoordig televisiekijken via het internet. Er zijn namelijk steeds meer internetdiensten waarbij u zelf kunt bepalen wanneer u en hoe u het kijkt. U hoeft niet meer per se om 22.00 uur voor de buis te zitten. U kunt het programma immers de volgende dag ook terugkijken. Dat hoeft ook niet via de tv, maar dat kan ook via uw tablet, smartphone of laptop.

Kiest u voor internet only?

Eventueel heeft u ook de mogelijkheid om te kiezen voor internet only. Bij deze pakketten heeft u namelijk nog wel vaak toegang tot televisie via het internet. Met behulp van een smart tv kunt u gelukkig eenvoudig streamen. Daarmee bespaart u veel geld. Er zijn ook steeds minder huishoudens met vaste telefonie en deze manier wordt steeds populairder. Besparen op internet en tv is zodoende erg eenvoudig!

Wilt u graag overstappen naar alleen internet? Dan kunt u via aanbiedingen.com verschillende internetproviders met elkaar vergelijken.