Besparen met de waterkoker

0 Comments

Sommige huishoudelijke apparaten kunnen soms bijzonder veel energie verbruiken. Op jaarbasis verbruikt een apparaat misschien niet zoveel, maar natuurlijk heeft u er meerdere van in huis. Als u overal mee bespaart, kunt u ook flink besparen op uw energierekening. Daarom in dit artikel: besparen met de waterkoker.

Energiezuinig model

Er zijn verschillende waterkokers beschikbaar. Kies bij voorkeur altijd voor een energiezuinig model. Zo kunt u het beste kiezen voor een waterkoker met een hoog vermogen. Deze kookt het water sneller, waardoor er minder energie verbruikt wordt.

Hoe zoek ik een energiezuinig model uit?

Het is altijd belangrijk om te letten op het energielabel. Op basis van het energielabel kunt u namelijk gemakkelijk inzien hoe zuinig een elektronisch apparaat is. Ook zijn waterkokers, waarbij het verwarmingselement in de bodem is verwerkt, zuiniger. Dit model is ook vooral handig als u maar af en toe water kookt. Bovendien kunt u erop letten of er wel of geen display op zit. Een display verbruikt namelijk constant energie en dat is natuurlijk zonde.

Giet er niet te veel water in

Wilt u graag besparen met de waterkoker? Zorg er dan voor dat u er niet te veel water ingiet. Immers doet uw waterkoker er dan langer over en dat kost weer energie. Bespaar daarom tijd en energie en stop er niet te veel in.

Hoe heet moet het water zijn?

Soms is het bovendien niet altijd nodig om het water te laten koken. Wilt u graag een kopje thee drinken? Of wilt u flesvoeding verwarmen? Dan hoeft u het natuurlijk niet helemaal te laten koken. Daarmee verkort u het proces, waardoor u weer energie bespaart.

Regelmatig ontkalken

Regelmatig ontkalken is bovendien ook erg belangrijk. Als u daarvoor zorgt, zal de waterkoker minder energie hoeven te gebruiken. Een bekalkt apparaat moet meer moeite doen, waardoor deze ook meer energie verbruikt. De oplossing? Regelmatig ontkalken. Ook daarmee kunt u besparen met de waterkoker.

Houd het water warm

Wilt u de gehele middag theeleuten? Dan kunt u het water warm houden met een theemuts, een warmtehouder of misschien zelfs een thermoskan. Zo hoeft u het apparaat niet steeds weer te gebruiken.

Besparen op uw energiecontract?

Er zijn natuurlijk nog talloze andere opties als het gaat om energie besparen. Zo kunt u er ook voor kiezen om jaarlijks over te stappen van energieleverancier. Op basis van uw verbruik en woonadres kunt u gemakkelijk online energie vergelijken. Het is hierbij belangrijk dat u uw postcode + huisnummer en adres invoert. Op basis daarvan berekent het systeem welke aanbieder het voordeligste is. De goedkoopste energieleverancier staat altijd bovenaan.