Bespaartips voor ieder seizoen

0 Comments
Bespaartips voor ieder seizoen

Er is een flink verschil in energieverbruik tussen de winter en de zomer. Dat is natuurlijk ook logisch, want gedurende de wintermaanden moet uw woning veel meer worden verwarmd. Ook zetten we dan sneller een lamp aan. Gelukkig kunt u ieder seizoen ook besparen op uw energierekening. Daarom in dit artikel: bespaartips voor ieder seizoen.

Energie besparen gedurende de zomermaanden

We starten de bespaartips voor ieder seizoen met een aantal bespaartips voor in de zomer. Met behulp van de onderstaande tips kunt u flink besparen tijdens deze warmere maanden.

Lampen

Het is belangrijk dat u de lampen uitzet. Gedurende de zomermaanden is er immers voldoende licht en is het niet altijd nodig om de lampen aan te zetten. Gebruik eventueel een schakelklok die de lampen automatisch aan- en uitzet. Daarmee voorkomt u onnodig energieverbruik. Daarnaast is het belangrijk dat u gebruikmaakt van led lampen in plaats van gloeilampen. Gloeilampen zijn namelijk flinke energieverbruikers. Vervang deze daarom zo snel mogelijk, ook als deze nog niet defect zijn.

De was drogen

Als het mooi weer is, kunt u de was natuurlijk buiten laten drogen. Daarmee vermijdt u weer dat u het in de wasdroger hoeft te stoppen. Daarnaast heeft u geen last van vocht in huis, want u laat het immers buiten drogen.

Zwembadje in de tuin?

Als het echt mooi weer is, is het natuurlijk wel zo fijn om een lekker zwembadje in de tuin te hebben. Daarin kunt u natuurlijk even lekker afkoelen. Het is echter niet nodig om het water iedere dag te verversen. Dek het zwembadje liever af met een hoes als u er geen gebruik van maakt.

Korting via bouwbedrijven

In de zomermaanden bieden veel bouwbedrijven een flinke korting aan op hun dienstverlening. Het kan lonen om bepaalde zaken te verduurzamen in uw woning. Daar heeft u op lange termijn veel profijt van. Dat zijn dus ook echt bespaartips voor ieder seizoen.

Vermijd het gebruik van de airco

Is het erg warm in huis? Vermijd dan het gebruik van de airco. Houd liever de gordijnen overdag dicht, zodat er geen onnodige warmte naar binnenkomt. Ook kunt u de ramen overdag dichthouden. Zit u binnen? Kies dan liever voor een ventilator in plaats van de airco. De airco is namelijk een flinke energieverbruiker. Wilt u toch een airco gebruiken? Kies dan bij voorkeur voor een model met een hoog energielabel.

Zie ook: tips tegen de warmte.

Energie besparen gedurende de wintermaanden

Ook gedurende de wintermaanden kunt u natuurlijk flink besparen. Hieronder volgen de rest van de bespaartips voor ieder seizoen.

Koelkast schoonmaken?

Het is raadzaam om uw koelkast regelmatig schoon te maken. Ook is het belangrijk dat u uw vriezer regelmatig ontdooit. Gedurende de wintermaanden kunt u uw producten rustig even buiten in de kou leggen. Immers zullen de producten niet zo snel bederven als in de zomermaanden.

Schoorsteenkap

Beschikt u thuis over een schoorsteen? Zorg er dan voor dat u de schoorsteenkap sluit als u deze niet gebruikt. Daarmee voorkomt u dat er onnodig warmte verloren gaat.

Kerstverlichting

Tijdens de kerst is het natuurlijk ontzettend leuk om een kerstboom op te zetten. Echter is het wel belangrijk dat u kiest voor zuinige ledverlichting. Daarmee bespaart u namelijk ontzettend veel energie ten opzichte van de niet-energiezuinige varianten. De lampjes staan vaak continu aan en daarom is besparen ook erg belangrijk. Eventueel kunt u ook een tijdschakelaar gebruiken, zodat de kerstverlichting niet continu aanstaat.

Warme kleding

Soms kunt u net zo goed warme kleding dragen in plaats van de temperatuur verhogen in uw woning. Wees daarom zuinig met de thermostaat en trek een dikke trui aan. Zo voorkomt u natuurlijk veel onnodig energieverbruik.

Brievenbus-borstel

Het is raadzaam dat u een brievenbus-borstel aanbrengt in de brievenbus in uw voordeur. Daarmee voorkomt u dat er onnodig veel warmte verloren gaat. Ook is het raadzaam om een gordijn voor uw voordeur te plaatsen. Ook daarmee voorkomt u namelijk dat er veel warmte verloren gaat.

Gordijnen voor de verwarming

Het is belangrijk dat uw gordijnen niet voor de verwarming komen. Dat zal er namelijk voor zorgen dat de warmte wordt tegengehouden. Zorg ervoor dat u deze eventueel verkort indien dat toch het geval is. Verder is het ook belangrijk dat u geen meubels voor de verwarming. Ook dit zal de warmte namelijk tegenhouden.

Radiatorfolie

Het is erg verstandig om radiatorfolie aan te brengen op de achterkant van uw verwarming. Dat zorgt er namelijk voor dat er minder warmte verloren gaat richting de muur. Radiatorfolie kunt u kopen voor slechts enkele euro’s bij de lokale bouwmarkt en is erg eenvoudig aan te brengen. Daarmee kunt u al snel flink besparen. Maak de radiatoren bovendien regelmatig schoon. Dat is namelijk belangrijk voor uw gezondheid.

Reinig de ventilatieroosters regelmatig

Het is belangrijk dat u continu goed ventileert in uw woning. In de winter geldt dat ook. Daarom is het belangrijk dat u de ventilatieroosters regelmatig reinigt.

Nog meer bespaartips voor ieder seizoen?

Eigenlijk is er vooral een tip die u jaarlijks veel geld kan besparen én dat is dat u jaarlijks overstapt van energieleverancier. Indien u namelijk jaarlijks overstapt, kunt u ook jaarlijks weer profiteren van een flinke welkomstkorting. Start daarom direct met energie vergelijken en bekijk wat u kunt besparen. Vul hierbij altijd uw adresgegevens + verbruik in. Op basis daarvan kan de energievergelijker precies berekenen wat uw jaarlijkse kosten zijn. Daarmee kunt u gemiddeld zo’n 400 euro op jaarbasis besparen. Dat is natuurlijk ontzettend veel geld! Een overstap is daarentegen geregeld binnen slechts enkele minuten. Profiteer ook en stap ook over.

Tip: bekijk ook onze energie aanbiedingen!