Bespaartips verwarming

0 Comments
Bespaartips verwarming

Het huis verwarmen is in de wintermaanden nodig. U wilt natuurlijk geen koude voeten, maar als u continu de verwarming aan heeft kan dat al gauw veel geld kosten. In dit artikel leest u over een aantal bespaartips met betrekking tot de verwarming.

Wellicht zult u bepaalde tips allang toepassen in uw huis, maar waarschijnlijk nog lang niet allemaal. Als u nog nergens op let, kunt u tot wel 550 euro per jaar besparen aan stookkosten. Zuinig stoken is vooral belangrijk als uw huis niet of nauwelijks geïsoleerd is. Modernere huizen zullen dan ook minder gas verbruiken. Is uw huis niet goed geïsoleerd? Dan is het belangrijk dat u daarmee aan de slag gaat. Dat scheelt namelijk al ontzettend veel.

Als u efficiënter verwarmt, heeft u gewoonweg minder gas nodig. Dat is niet alleen goed voor het klimaat, maar het is ook beter voor uw portemonnee. Gelukkig hoeft u met de onderstaande tips er niet bang voor te zijn dat u minder comfortabel leeft. Het zijn namelijk eenvoudige tips die u gemakkelijk kunt toepassen, zonder dat het uw wooncomfort aantast.

De zes bespaartips op een rij

Tip 1: Sluit alle deuren in uw huis en verwarm alleen de kamers waar u veel bent. Als u overdag nooit in de slaapkamer bent, is het ook onnodig om deze ruimte op te warmen. Datzelfde geldt bijvoorbeeld voor de zolderkamer. Door alleen de ruimtes te verwarmen waar u zich overdag begeeft, kunt u tot wel 200 euro per jaar besparen.

Tip 2: Als u naar bed gaat, is het raadzaam om uw thermostaat terug te zetten naar 15 graden Celsius. Als u vloerverwarming heeft, is het raadzaam om het terug te zetten naar 17 of 18 graden Celsius. Het duurt namelijk vrij lang om het anders weer op te warmen in huis.

Tip 3: Zet uw thermostaat een graad lager dan normaal. Daarmee kunt u maar liefst 70 euro per jaar besparen. Een graadje lager dan normaal merkt u niet zo erg en u bespaart wel flink.

Tip 4: Als u overdag aan het werk bent of niemand is overdag thuis, kunt u de verwarming terugzetten naar 15 graden Celsius. Ook hiervoor geldt: als u vloerverwarming heeft, is het raadzaam om het terug te zetten naar 17 of 18 graden Celsius.

Tip 5: Voordat u gaat slapen kunt u uw verwarming alvast een aantal graden terugzetten.

Tip 6: Verwarm uw slaapkamer niet! U slaapt immers en bovendien warmt u snel op onder uw deken.

Bespaar op energiekosten

De bovenstaande tips zijn handig, maar als u een dure energieleverancier heeft kunt u ook nog besparen op de prijs kWh. Zit u al jarenlang bij dezelfde aanbieder? Dan is de kans aanwezig dat u veel te veel betaalt. Bekijk daarom onze energie aanbiedingen of start direct met energie vergelijken. Daarmee bespaart u nog eens circa 285 tot 450 euro per jaar.