Bespaar energie in de woonkamer

0 Comments
Bespaar energie in de woonkamer

Onbewust kunnen we ontzettend veel besparen in verschillende ruimtes in onze woningen. Zo verbruiken we veel energie in de woonkamer. Er staan namelijk veel elektronische apparaten in de ruimte. Hoe kunnen we daarop besparen? U leest het in dit artikel.

Tip: bekijk onze energie aanbiedingen. Daarmee kunt u pas écht besparen.

Goed isoleren is belangrijk

Goede isolatie is ontzettend belangrijk. Een goed geïsoleerde woonkamer houdt namelijk de warmte binnenshuis gedurende de wintermaanden, terwijl de ruimte juist koel blijft in de zomer. Investeren in een goed geïsoleerde woning is daarom ook erg belangrijk. Het verhoogt niet alleen uw wooncomfort, maar ook houdt het de energierekening laag.

Daarnaast is het ook ontzettend belangrijk om te kiezen voor Triple of HR++ glas. Dat zorgt er eveneens voor dat de warmte binnenblijft gedurende de wintermaanden. In de zomermaanden blijft het koel.

Goed ventileren

Goed ventileren is ontzettend belangrijk. Daarmee zorgt u er namelijk voor dat de vieze lucht naar buiten gaat, terwijl er schone lucht naar binnenkomt. Schone lucht wordt sneller warm, waardoor u ook weer kunt besparen op energie in de woonkamer.

Bespaar energie in woonkamer: vermijd sluipverbruik

Verscheidene elektronische apparaten maken continu gebruik van het stroomnetwerk. Als uw televisie op stand-by staat, zal deze nog steeds stroom verbruiken. Vooral de ietwat oudere smart-tv’s verbruiken nog relatief veel stroom. Zorg er daarom voor dat u de apparaten echt uitzet. Kan uw televisie alleen maar op stand-by? Dan kunt u een stand-bykiller overwegen. Met behulp van dit apparaatje kunt u deze modus uitschakelen. Eventueel kunt u ook gewoon de stekker uit de televisie halen.

Vervang gloeilampen

Heeft u nog steeds gloeilampen in uw woonkamer? Dan wordt het hoog tijd dat u deze vervangt voor ledlampen. Deze zijn wel iets duurder in aanschaf, maar zijn veel energiezuiniger en gaan beduidend langer mee. Om die reden is het dan ook belangrijk dat u deze op zeer korte termijn vervangt: ook als uw gloeilampen nog niet defect zijn.

Apparatuur vervangen? Let op het energielabel

Wilt u een nieuwe televisie kopen? Of wilt u uw stereoset vervangen? Dan is het ontzettend belangrijk dat u let op het energielabel. Hierop staat omschreven hoe zuinig een product is. Ook kunt u daarop lezen of er wellicht meerdere stand-by-standen zijn. Energiezuinige apparaten kunnen iets duurder zijn, maar op lange termijn heeft u daar ook veel plezier van.

Radiatorfolie

Energie in de woonkamer besparen? Zorg er dan voor dat u radiatorfolie achter uw radiator plakt. Dit zorgt ervoor dat de warmte niet in de muur trekt. Zo blijft de warmte lekker binnen.

Lichte kleuren

Wilt u uw woonkamer eens opnieuw verven? Kies dan voor lichte kleuren. Deze weerkaatsen het daglicht, waardoor u ook weer minder verlichting hoeft te gebruiken.

Gordijnen

Zorg ervoor dat u uw gordijnen gedurende de avonduren sluit. Tegelijkertijd is het ook belangrijk dat u ervoor zorgt dat deze niet voor de verwarming hangen. Zet overigens ook geen meubels voor de verwarming.

Zet de thermostaat een graadje lager

De thermostaat kan vaak prima ook wel een graadje lager. Daarmee kunt u ontzettend veel besparen op uw gasverbruik, terwijl u niet inlevert op wooncomfort. Dat graadje merkt u immers amper. Eventueel kunt u ook een truitje aantrekken als het te koud wordt. Zo verbruikt u al gauw aanzienlijk minder energie in de woonkamer.

Profiteren van onze energiedeals?

Wilt u graag minder betalen voor uw energierekening? Dan kunt u energie vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem. Energie vergelijken werkt ontzettend eenvoudig. Voer simpelweg uw postcode + huisnummer en verbruik in. Op basis van deze gegevens start de energievergelijker direct met zoeken. De goedkoopste energiemaatschappij staat vervolgens bovenaan. Overstappen duurt slechts enkele minuten en daarmee is het snel gepiept! Met een overstap kunt u circa 400 euro per jaar besparen. Dat is ontzettend veel geld.