Bescherm uw auto in de winter met deze tips

Autoverzekering

Reacties uitgeschakeld voor Bescherm uw auto in de winter met deze tips

Bescherm uw auto in de winter met deze tips

Bent u tegen een lantaarnpaal aangereden door de gladheid? Of bent u niet op tijd op uw werk gekomen, omdat de deur niet open wilde door de kou? Dat had voorkomen kunnen worden. In dit artikel leest u hoe u uw auto in de winter kunt beschermen.

Winterbanden

Winterbanden zijn natuurlijk een belangrijke eerste stap gedurende de wintermaanden. De remweg van uw auto is namelijk langer in de wintermaanden en met behulp van de winterbanden wordt dit korter. Immers heeft u meer grip op de weg. Heeft u geen winterbanden? Zorg er dan in ieder geval voor dat u de spanning tijdig controleert. Houd er eveneens rekening mee dat winterbanden in bepaalde landen verplicht zijn. Gaat u de grens over, naar Duitsland? Dan zult u al verplicht winterbanden moeten hebben gedurende de koudere dagen.

Slot

Het is belangrijk dat u het slot regelmatig inspuit met kruipolie. Daarmee voorkomt u dat het slot bevriest. Is het slot inmiddels al bevroren? Zorg er dan voor dat u ontdooivloeistof gebruikt. Daarmee kunt u het slot ontdooien. Heeft u dat niet in huis? Maak dan eventueel gebruik van een föhn: ook dit werkt prima.

Deuren

Zorg ervoor dat u de rubbers van uw autodeuren, achterklep en tankdop regelmatig insmeert met siliconenspray. Vaseline werkt overigens ook prima. Zijn uw deuren al vastgevroren door de kou? Zorg er dan voor dat u de deur extra aandrukt als u deze opendoet. Het ijs tussen de rubbers zal dan breken. Mocht dat niet lukken, kunt u hiervoor eventueel ook een föhn gebruiken. Zorg ervoor dat u alleen tussen de deur uw föhn gebruikt en niet bij de ramen. De ramen kunnen daar gevoelig voor zijn, waardoor er een barst in kan komen.

Vermijd het gebruik van de handrem

Vermijd het gebruik van de handrem zoveel mogelijk als het vriest. Deze kan namelijk vastvriezen, waardoor het ook weer lastig wordt om deze uit de rem te krijgen. Zet de auto simpelweg in de eerste versnelling. Daarmee beschermt u uw auto in de winter.

Ruitenwissers en -vloeistof

Zet uw ruitenwissers bij voorkeur los van uw voorruit. Op die manier kan dit niet vastvriezen. Zijn de ruitenwissers toch bevroren? Dan kunt u deze ook nog losmaken met ontdooivloeistof. Zorg er verder voor dat u een kwalitatieve ruitenwisservloeistof gebruikt, waar antivries in verwerkt is. Voeg ook antivries bij de koelvloeistof van uw auto toe. Daarmee voorkomt u eveneens dat dit bevriest.

Sterretje in uw ruit

Heeft u een sterretje in een ruit van uw auto? Dan is het belangrijk dat u dit zo spoedig mogelijk laat repareren. Tijdens de koude dagen kan dit namelijk gemakkelijk barsten, indien de verwarming van de auto iets omhoog zet. Ruitschade wordt alleen verzekerd bij een casco-verzekering of een allriskverzekering. Heeft u een WA-verzekering? Dan zult u de schade zelf moeten betalen. Uw auto in de winter beschermen? Dan kunt u eventueel

Autoverzekering

Krijgt u, ondanks de bovenstaande tips, toch nog autopech? Dan zou het natuurlijk fijn zijn als u een goede autoverzekeraar had. Gelukkig kunt u eenvoudig autoverzekeringen vergelijken via ons handige vergelijkingssysteem.