Bent u verzekerd op een festival?

Reizen

Reacties uitgeschakeld voor Bent u verzekerd op een festival?

verzekerd op een festival

Het festivalseizoen is volop in gang. Als het ene feestje weer is afgelopen, start de volgende alweer. Bent u eigenlijk verzekerd op een festival? Wat gebeurt er als uw smartphone defect raakt of wanneer uw zonnebril gestolen wordt? Bent u in die gevallen verzekerd op het festival? U leest het in dit artikel.

Nederlandse festivals

Uw reisverzekering geldt ook in Nederland, maar er geldt wel een belangrijke voorwaarde. U dient minimaal een nachtje te overnachten. Een meerdaags festival met overnachting valt hierdoor onder de reisverzekering. Heeft u een doorlopende reisverzekering? Dan bent u het gehele jaar door verzekerd. Bent u niet vaak op reis? Dan is een kortlopende reisverzekering ook voldoende.

Tip: u kunt hier reisverzekeringen vergelijken!

Festivals in het buitenland

Bezoekt een festival in het buitenland? Dan is een reisverzekering helemaal verstandig. Dit biedt dan namelijk meerdere voordelen. Zo heeft u meer medische hulp (een extra dekking ten opzichte van uw huidige zorgverzekering in het buitenland) en bent u verzekerd tegen onkosten bij een ongeval en repatriëring. In het buitenland geldt echter ook: alleen festivals met overnachting vallen onder de verzekering. Alleen dan bent u dus verzekerd op een festival.

Houd rekening met de onderstaande zaken

Het is natuurlijk belangrijk dat u uzelf goed voorbereidt als u op reis gaat. Daarvoor kunt u rekening houden met de onderstaande zaken:

  • Diefstal of verlies van en schade aan kampeerspullen is gedekt;
  • Is uw tent onbewaakt? Dan zal de verzekering niet uitkeren. Een enkel slotje is bovendien vaak niet voldoende. Zorg er daarom voor dat u uw tent goed op slot zet;
  • Doe direct lokaal aangifte indien er sprake is van diefstal;
  • Meld de schade zo snel mogelijk bij uw verzekeraar;
  • Schade door brand en/of water wordt niet gedekt;
  • Vrijwel altijd heeft u te maken met eigen risico.

Bonnetjes en bewijzen

Als u iets wilt declareren is het belangrijk dat u dit bewijst. Daarom is het wel zo handig als bonnetjes bewaart. Ook moet u de aangifte goed bewaren. Op die manier bent u ervan verzekerd dat u krijgt waar u recht op heeft.

Goed verzekerd

Naast uw reisverzekering zijn er ook nog verscheidene andere verzekeringen die hulp kunnen bieden. Hierbij u rekening houden met de volgende zaken:

  • Een aansprakelijkheidsverzekering kan helpen indien u zelf schade veroorzaakt bij en derde partij. Zo’n ongeluk kan natuurlijk altijd in een klein hoekje zitten: u struikelt per abuis en laat zodoende iemand anders zijn smartphone vallen;
  • Sommige inboedelverzekeringen dekken ook schade buitenshuis met de buitenhuisdekking;
  • Voor smartphones kunt u eventueel ook een losse smartphoneverzekering afsluiten;
  • Eventuele oordopjes kunnen mogelijk deels worden gedeclareerd via uw zorgverzekering.

Wilt u graag goed verzekerd op een festival zijn? Zorg er dan voor dat u profiteert van onze scherpe aanbiedingen. U kunt niet alleen bij ons terecht voor uw verzekeringen, maar ook voor kleding, accessoires en andere spulletjes die u nodig heeft voor uw festivalbezoek!