Ben ik verzekerd voor zorg in het buitenland?

0 Comments
Ben ik verzekerd voor zorg in het buitenland

Als u op reis gaat, wilt u natuurlijk niet dat u ziek wordt. Ook een gebroken arm of een gebroken been is natuurlijk niet iets waar u op hoopt tijdens uw reis. Het kan natuurlijk wel degelijk voorkomen. Bent u dan verzekerd voor zorg in het buitenland? U leest het in dit artikel.

Spoedeisende medische hulp

Als u in een buitenlands ziekenhuis terechtkomt worden de gemaakte kosten vergoed vanuit de basisverzekering. Het dient echter wel om spoedeisende medische hulp te gaan. De kosten van de behandeling worden vergoed tegen de prijs die in Nederland ook normaal zijn voor diezelfde behandeling. Over het algemeen is zorg in Nederland vrij duur, maar er zijn enkele landen waar dit nog duurder is. Daarom kan het soms ook verstandig zijn om uzelf aanvullend te verzekeren.

In welke landen is zorg erg duur?

Er zijn verscheidene landen waar u erg hoge zorgkosten betaalt. Verscheidene Aziatische landen en de Verenigde Staten kennen ontzettend hoge zorgkosten. Komt u in de Verenigde Staten in het ziekenhuis terecht? Dan zijn de zorgkosten circa zes keer zo hoog. Het is daarom goed om van tevoren te checken of u goed verzekerd bent.

Over het algemeen is Azië een goedkope vakantiebestemming. Echter is de publieke zorg vaak niet zo goedkoop. Toeristen kunnen namelijk voor een privékliniek kiezen, maar deze zijn namelijk wel iets duurder dan het standaardziekenhuis. Standaard, publieke ziekenhuizen hebben daarentegen her en der weer lak aan kwaliteit en hygiëne. U kunt uzelf daarom beter goed verzekeren en naar een privékliniek gaan, als dat daar uiteindelijk nodig blijkt.

Ook binnen Europa dient u echter op te letten. Zo hebben Griekenland, Spanje en Oostenrijk ook privéklinieken. Deze zijn veel duurder dan een publiek ziekenhuis. De rekening valt daardoor vaak hoger uit. In deze Europese landen is een publiek ziekenhuis echter ook prima. Kies daar dan ook altijd bij voorkeur voor.

Hoe kan ik mij extra verzekeren voor zorg in het buitenland?

Gelukkig kunt u zich extra verzekeren voor zorg in het buitenland. Dat kan op twee manieren: met behulp van een reisverzekering en met behulp van een aanvullende zorgverzekering.

Reisverzekering

Met behulp van een reisverzekering kunt u zich ook verzekeren voor zorg in het buitenland. Een reisverzekering met medische dekking vergoedt doorgaans de kostprijs. U kunt op ieder moment reisverzekeringen vergelijken en een geschikte verzekering aanvragen.

Aanvullende verzekering

U kunt er ook voor kiezen om uzelf aanvullend te verzekeren. Hierbij kunt u kiezen voor een aanvullende zorgverzekering met buitenlanddekking. Bekijk goed de polisvoorwaarden per verzekeraar. Echter kunt u niet op ieder moment zorgverzekeringen vergelijken. Dit kan alleen in de periode halverwege november tot en met eind december.

Vergelijken en overstappen

Dubbel verzekerd zijn is natuurlijk overbodig. Kies daarom bij voorkeur voor een van de twee verzekeringen. Via ons handige vergelijkingssysteem kunt u ontzettend gemakkelijk overstappen naar een nieuwe verzekeraar. Hierbij vergelijkt u alle beschikbare aanbieders en weet u zeker dat u de voordeligste verzekeraar uitkiest.