Bekendste bezienswaardigheden op Bali

0 Comments

Indonesië is al jarenlang een populaire vakantiebestemming, zowel onder Nederlanders als Duitsers en Australiërs. Met name de enorme groei aan Chinese vakantiegangers is opvallend te noemen. Wij zelf vinden het niet zo gek, het is namelijk een geweldig vakantieland. Bezoek het oogverblindende Bali en breng een bezoek aan de bekendste bezienswaardigheden op het eiland. Hieronder lees jij meer over het populaire Kuta, authentieke Ubud en nog veel meer.

Ubud

Proef de echte Indonesische cultuur en breng een bezoek aan het authentieke Ubud. Deze stad heeft de toerist veel te bieden, waaronder een groot aantal tempels, gezellige winkelstraatjes en hippe restaurants. Het bijzondere is dat Ubud is omringt door rijstvelden, waar beslist even een kijkje genomen moet worden. Daarnaast kan de echte dierenliefhebber zichzelf goed vermaken in het bekende Monkey Forest. Ontdek Ubud op de fiets of kies voor een excursie met een reisleider.

Tanah Lot

Jij ziet ze zo nu en dan wel voorbijkomen, die prachtige foto’s van Bali. Veel van deze kiekjes zijn genomen bij de Tanah Lot Tempel. Deze tempel staat bekend om zijn bijzondere uitstraling en prachtige locatie. Daarnaast zal de Tanah Lot Tempel tijdens vloed in de zee liggen, wat voor een uniek aanzicht zorgt.

Canggu

In het zuiden van Bali is de plaats Canggu te vinden. Dit dorp is nog relatief onbekend onder de Nederlandse vakantiegangers, maar is wel groeiende. Veel backpackers en hipsters brengen hier hun vakantie door. Canggu beschikt dan ook over een groot aantal moderne hotels en hostels, gezellige en betaalbare restaurants en een unieke sfeer.

Lovina

In het uiterste noorden van Bali ligt Lovina, een toeristische trekpleister. Deze plaats is de plek voor de watersporters en de liefhebbers van een strandvakantie. Lovina kent dan ook veel hotels en is een populaire bestemming voor excursies. Neem een kijkje bij het zwarte strandzand en eet een hapje bij één van de restaurants aan het water.

Sanur

De meeste Nederlanders overnachten tijdens een vakantie op Bali in Sanur. Deze zuidelijke plaats beschikt over diverse grote resorts, winkeltjes en restaurants. Ga hier lekker aan het strand liggen of eet een hapje in een Warung.

Kuta

De echte surfliefhebbers kiezen vaak voor een vakantie in Kuta. Deze Indonesische badplaats is momenteel met name populair onder Australiërs en Chinezen, maar ook meer dan genoeg Nederlanders overnachten in deze stad. Kuta is nieuw, modern en verfrissend. Ga uit eten in een leuk restaurantje, bezoek één van de grote winkelcentra of ga languit aan het strand liggen. Daarnaast is overnachten in Kuta goedkoper dan in de andere badplaatsen in het zuiden van Bali.

Denpasar

Alle Nederlandse vakantiegangers zullen met het vliegtuig landen in Denpasar. Dit is de hoofdstad van Bali en het bruisende hart van het eiland. In Denpasar zijn meerdere winkelcentra te vinden, waaronder het moderne Level 21 winkelcentrum. Ontdek de stad, proef de echte Indonesische sferen en geniet vooral in Denpasar.