Autoverzekering

0 Comments

In de afgelopen maanden zijn er diverse auto’s gestolen. Dieven hebben geen sleutel nodig voor het stelen van een moderne auto die sleutelloos werkt. Hoe werkt sleutelloze autodiefstal en hoe zit het met de verzekering? In dit artikel lees je daar meer over.

Wat is sleutelloze autodiefstal?

Jaarlijks worden er talloze auto’s gestolen. Het is lastig om vast te stellen hoeveel auto’s er worden gestolen door middel van sleutelloze autodiefstal. De auto’s worden vaak namelijk niet teruggevonden na de diefstal. Het is in ieder geval belangrijk dat consumenten hiervan op de hoogte zijn. Heb jij zelf een auto met keyless entry? Zorg ervoor dat je dit artikel dan leest.

Wat is sleutelloze autodiefstal?

Bij sleutelloze autodiefstal werken twee autodieven samen. Een autodief staat voor de voordeur met een apparaatje, terwijl de andere dief bij je auto staat. De dief bij de voordeur heeft een apparaatje die je autosleutel kan uitlezen. Daarvoor moet de sleutel wel binnen bereik zijn en mag er ook geen ruis zijn. Heb je je autosleutel bijvoorbeeld in een kluis of een metalen box liggen? Dan wordt het voor de dief al lastiger. De andere autodief staat bij de auto. Hij zal er eerst in willen komen om de auto vervolgens te kunnen starten. Verscheidene programma’s, waaronder Opgelicht, hebben hier al aandacht aan besteed.

Om welke automerken gaat het?

In principe gaat het om alle auto’s die keyless entry aanbieden. Auto’s van 2017 of daarvoor zijn gemakkelijker te hacken dan de series uit 2018 en later. Met keyless entry kun je je auto openen zonder dat je hiervoor je sleutel hoeft te gebruiken. De auto controleert namelijk of de sleutel in de buurt is en ontgrendelt je auto alvast voor je. Een sleutel omdraaien of op een knopje drukken hoeft daarmee niet langer. Dit is vaak als optie te verkrijgen bij duurdere auto’s.

Autoverzekering en sleutelloze autodiefstal

Niemand zit natuurlijk te wachten op sleutelloze autodiefstal: jij niet en je verzekeraar ook niet. Wat doet een verzekeraar als je auto op deze manier gestolen is? Indien je een beperkt casco of volledig cascodekking hebt kan je een claim indienen. Er zijn echter wel een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Zo moeten er aantoonbare braaksporen zijn en moet je beide autosleutels kunnen overleggen. Tevens is aangifte doen bij de politie verplicht. De exacte voorwaarden kun je per autoverzekeraar nagaan.

Afgekeurde auto’s

Sinds 2019 is er een instantie die keyless entry kan afkeuren. Zijn er geen preventiemaatregelen voor een bepaald model? Dan kan een bepaald automodel worden afgekeurd. In dat geval rijd je dus onverzekerd rond in je auto. Je kunt wel bepaalde veiligheidsmaatregelen nemen om zodoende vooralsnog verzekerd rond te rijden.

Hoe kan je de kans op sleutelloze autodiefstal verkleinen?

Het is natuurlijk een nachtmerrie als je auto plotseling gestolen is. Hoe kan je de kans op sleutelloze autodiefstal nu verkleinen? Dat kan door middel van de volgende maatregelen:

  • Zorg ervoor dat je je autosleutels bewaart in een metalen blik, een sleutelkastje of een kluis in je woning. Zorg er ook voor dat dit zover mogelijk van je voordeur verwijderd is. Dat geldt niet alleen voor je eerste sleutel, maar ook voor de reservesleutel;
  • Je kunt de keyless entry functie ook simpelweg laten uitschakelen bij de autodealer;
  • Zorg ervoor dat je veiligheidsmaatregelen neemt en kies voor een goedgekeurd beveiligingssysteem. Houd er rekening mee dat autodieven ook innoveren! Uitsluiten kan dus nooit.

Kies de juiste autoverzekering

Je hoopt natuurlijk nooit dat je auto gestolen wordt, maar als je auto gestolen wordt is het natuurlijk wel zo fijn als je een goede verzekering hebt afgesloten. Daarvoor kun je autoverzekeringen vergelijken op onze website. Je kunt zelf je voorkeuren aangeven en je nieuwe autoverzekering binnen slechts enkele minuten opnieuw afsluiten.

0 Comments

Verscheidene verzekeraars willen korting geven op je rijstijl als je netjes rijdt in je auto. Je kunt dus korting krijgen op een goede rijstijl. Hoe zit dat precies en hoe werkt het? In dit artikel vertellen we je daar graag meer over.

Korting op je rijstijl: hoe werkt het?

Via sommige autoverzekeraars kun je een korting krijgen op je rijstijl. Dit noemt men ook wel rijstijlpolissen of rijgedragpolissen. Als je dus niet met piepende banden door de bocht rijdt en je netjes aan de snelheid houdt wil je verzekeraar je een korting geven op je verzekering. Op die manier kan je dus geld besparen op je autoverzekering, zolang je maar normaal rijdt.

Het gaat natuurlijk uiteindelijk om de premie die je betaalt en niet om de korting die je krijgt. Ook de voorwaarden zijn natuurlijk belangrijk, want hoe weet je autoverzekeraar nu of jij netjes rijdt? Deze data wordt verzameld aan de hand van een app op je smartphone. Je moet dus ook echt nagaan of je dit wel wilt.

Welke verzekeraars bieden dit aan?

Bij welke verzekeraars kun je korting krijgen op je rijstijl? Momenteel zijn er zes verschillende verzekeraars die deze mogelijkheid aanbieden: ANWB (Veilig Rijden), Fairzekering (Autofairzekering), FBTO Rijstijlverzekering, PolisVoorMij, Voogd & Voogd (AutoPrismaPolis) en Voorop. Mogelijk komen er straks ook nog andere verzekeraars bij. Indien dat het geval is zullen wij deze lijst updaten.

Prijs rijstijlpolis

Als je redelijk normaal rijdt krijg je maar een beetje korting op je verzekering. Dat bleek uit onderzoek van de Consumentenbond. Vaak kun je dan maar beter een normale autoverzekering afsluiten, omdat een normale verzekering vaak voordeliger is dan wanneer je de tien procent korting krijgt. Immers gaat het ook niet om de korting die je krijgt, maar om het premiebedrag dat je betaalt. Bij verscheidene autoverzekeraars ben je zelfs duurder uit en kan men ook nog eens alle data inzien van jou. Niet echt een aanrader dus.

Leeftijd

Autobestuurders tot 24 jaar betalen meer premie voor hun autoverzekering. Zij hebben immers minder schadevrije jaren en minder rijervaring dan de meeste mensen boven die leeftijdsgrens. Voor deze groep kan het daardoor wel interessant zijn. Hebben zij een goede rijstijl? Dan zouden zij natuurlijk wel korting op hun rijstijl kunnen krijgen. Voor ouderen gelden er ook weer verschillende regels. Dat verschilt per autoverzekeraar.

Privacy en je rijstijl

Maar hoe zit het nu eigenlijk met jouw privacy en jouw rijstijl? Is je privacy wel echt gewaarborgd? De autoverzekeraars geven aan dat zij niet meer data verzamelen dan nodig, maar is dat ook wel echt het geval? Als verzekerde is het in ieder geval belangrijk dat je inzicht hebt op die data. Ook moet de data verwijderd kunnen worden zonder opgaaf van reden en mag de data niet worden verkocht aan derden. Zorg ervoor dat beide partijen daarvoor tekenen als je kiest voor dit type autoverzekering.

Rijstijl apps

Er zijn verscheidende apps ontwikkeld die meten hoe je rijstijl is. Op basis van gps en G-krachten wordt gemeten hoe hard je rijdt en waar je rijdt. Er kan dus ook bekeken worden of je hard optrekt met je auto. Zo’n app vraagt wel veel van je smartphone en daarom is het raadzaam om je smartphone op te laden tijdens je autorit.

Stekker in de auto

Wil je liever niet je smartphone gebruiken om je rijstijl in de auto te meten? Dan zijn er ook verzekeraars die werken met een stekker. Deze kun je simpelweg in je auto plaatsen en daarmee wordt je rijstijl gemeten. Soms gebeurt dit ook in combinatie met een app. Te hard remmen of een afwijkmanoeuvre worden echter wel gezien als gevaarlijk rijgedrag. Dat kan dus zeker worden gezien als een nadeel, omdat je daarmee juist je hachje kunt redden. Het is natuurlijk wel gek als je plotseling moet remmen voor een kind of een dier en dat je hier dan vervolgens voor gestraft wordt.

Rijstijl en onveilig gedrag op de weg

Ziet je autoverzekeraar dat je onveilig rijdt op basis van jouw gemeten rijstijl? Dan kan je autoverzekeraar je polis stopzetten. Dat kan dus ook wanneer er helemaal geen schade veroorzaakt is. Bij sommige autoverzekeraars mag je zelfs niet te hard rijden, want ook dan kan je autoverzekering worden stopgezet. Vervolgens kun je dan ook bijna nergens anders meer terecht. Zo’n polis op basis van je rijstijl heeft dus ook zeker een aantal nadelen ten opzichte van een normale verzekering. Maak daarom een goede keuze. Wat ons betreft kun je voorlopig nog maar beter kiezen voor een normale autoverzekering.

Autoverzekeringen vergelijken?

Wil je graag autoverzekeringen vergelijken? Dan kun je gebruikmaken van ons vergelijkingssysteem. In het vergelijkingssysteem kun je alleen de reguliere autoverzekeringen vergelijken. Je kunt dus geen verzekeringen vergelijken op basis van je rijstijl.

0 Comments

Gaat u verhuizen? Dan is het belangrijk dat u uw autoverzekering meeverhuist naar uw nieuwe woonadres. De premie van uw autoverzekeraar kan namelijk wijzigen als u op een ander adres gaat wonen. Bovendien wilt u de post van uw autoverzekeraar natuurlijk ook graag op uw eigen adres ontvangen.

Communicatie via de e-mail

Steeds meer autoverzekeraars communiceren via de mail. Echter komt er nog wel degelijk post binnen. Het is natuurlijk belangrijk dat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws. Als u bijvoorbeeld een betaalverzoek ontvangt is het erg belangrijk dat u deze ook daadwerkelijk ontvangt. Daarmee voorkomt u eventuele betalingsachterstanden.

Premie en verhuizen

Regelmatig weten klanten niet dat het verplicht is om een adreswijziging door te geven indien deze plaatsvindt. Rondom de drukte van een verhuizing kunt u zoiets natuurlijk ook vergeten. Echter is het ook zo dat u dan een premiebedrag heeft betaald die niet klopt bij uw woonadres. In het ergste geval is uw auto dus ook niet meer verzekerd. Het is dus erg belangrijk dat u uw adreswijziging altijd doorgeeft als u gaat verhuizen.

De premie wordt ook altijd bepaald op uw woonadres. Verhuist u naar de Randstad en kwam u uit een dorpje in het noorden van Groningen? Dan zult u een flinke premiestijging tegemoetkomen. Andersom geldt dat natuurlijk ook: verhuist u van de Randstad naar een kleiner dorp? Dan zal uw premie waarschijnlijk dalen.

Hoe kan ik een adreswijziging doorgeven?

Gaat u verhuizen en wilt u uw adreswijziging doorgeven? Dan kunt u doorgaans gemakkelijk inloggen via het inlogpaneel van uw verzekeraar. Uiteraard kunt u ook bellen met uw verzekeraar. Zorg er altijd voor dat u in dat geval om een bevestiging vraagt.

Uiteraard kunt u ook simpelweg kiezen voor een nieuwe verzekeraar. Daarvoor kunt u hier autoverzekeringen vergelijken voor de beste deal. In Nederland heeft u keuze uit tientallen autoverzekeraars, dus vergelijk gerust!

0 Comments

Heeft u autoschade veroorzaakt bij een andere auto? Dan kunt u dit via de verzekering regelen, maar eventueel kunt u de schade ook zelf betalen. Laatstgenoemde loont vooral bij kleinere schades. Na een schadeclaim zakt u namelijk direct in een aantal treden met uw autoverzekering, wat inhoudt dat de premie aanzienlijk zal stijgen.

Maak een goede afweging

Als u de autoschade claimt is het van belang dat u een goede afweging maakt. Indien u uw een autoschade claimt maakt het voor de verzekeraar niet uit of dit 500 of 5.000 euro is. De premie zal even hard stijgen. Het gaat er namelijk om dat er schade is gereden: het bedrag maakt hierbij niet uit. Daarom kunt u ervoor kiezen om de veroorzaakte schade voor eigen rekening te nemen. Dat is niet altijd gunstig, maar in sommige gevallen ook wel.

Autoschade wel of niet claimen

Hoe verder de schade onder het premienadeel ligt, hoe interessanter het ook is om het schadebedrag zelf te voldoen. Echter zijn er ook nog verschillende andere zaken waar u aan kunt denken. Hieronder treft u een overzicht:

  • Het kan lastig zijn om het schadebedrag te betalen indien u het bedrag niet op de spaarrekening heeft;
  • Mogelijk verliest u vooralsnog bonusbescherming of no-claimbescherming. Dat kost geen premie, maar allicht wel schadevrije jaren;
  • U realiseert het voordeel alleen wanneer u de aankomende jaren ook schadevrij blijft jaren;
  • De basispremie kan in de aankomende jaren lager liggen, omdat u wellicht terugschakelt van een allriskverzekering naar bijvoorbeeld beperkt casco;
  • Ga altijd bij uw verzekeraar na wat nodig is. In sommige gevallen handelen verzekeraars de schade eerst af en kunt u het bedrag nadien terugbetalen.

Autoschade claimen en nadien zelf betalen

Sommige verzekeraars geven u ook de mogelijkheid om de schadeclaim nadien zelf te betalen. Valt het nieuwe premiebedrag erg tegen en kunt u het bedrag daardoor beter zelf betalen? Dan behoort dat vaak tot de mogelijkheden.

Afhandeling autoschade na een overstap

Overweegt u een overstap te maken naar een autoverzekeraar? U kunt hier autoverzekeringen vergelijken voor de beste deal. Indien u overstapt zal uw oude verzekeraar de schade nog voor u afhandelen.

Zelf betalen? Vergelijk schadeherstelbedrijven

Wilt u de autoschade graag zelf betalen? Dan kan het ook lonen om te vergelijken op schadeherstelbedrijven. De meeste verzekeraars geven korting als u uw auto bij een bepaalde aanbieder laat repareren. Wellicht kent u zelf ook iemand uit uw netwerk die het voor een goede prijs kan laten repareren.

0 Comments

Heeft u al een dashcam in de auto? Het kan best een handig apparaatje zijn. Dit speciale apparaatje kunt u in de auto plaatsen op het dashboard of op de voorruit. De camera filmt vervolgens alles: ook eventuele ongelukken worden gefilmd. Dat kan handig zijn voor uw autoverzekeraar. In dit artikel leest u daar meer over.

Dashcam verplicht in Rusland

In Rusland is men er inmiddels al aan gewend: het is namelijk verplicht. Zonder dashcam mag u de auto niet instappen. Verzekeraars zullen geen geld uitkeren indien u geen bewijs heeft. Daarmee wordt verzekeringsfraude zoveel mogelijk voorkomen. In Rusland heeft men ook nog weleens te maken met corrupte agenten en zodoende is een dashcam ook wel erg handig.

In Rusland mag het dan verplicht zijn: in Nederland is dat niet het geval. Sterker nog: in bepaalde Europese landen is zo’n cameraatje zelfs verboden. Dat is onder andere het geval in Oostenrijk, Duitsland, Luxemburg en Portugal. Boetes kunnen al gauw oplopen tot enkele duizenden euro’s.

Steeds meer dashcams in Nederland

In Nederland schaffen steeds meer mensen een dashcam aan. Eerder was het alleen populair onder gadgetfreaks, maar tegenwoordig zien steeds meer mensen hier een handigheidje in. Circa 250.000 tot 500.000 mensen beschikken momenteel over zo’n cameraatje. Naar verluidt zullen ook steeds meer mensen eentje aanschaffen, omdat dit ook handig kan zijn voor de autoverzekering.

Er zijn echter wel een aantal belangrijke zaken waar u rekening mee moet houden. Zo mag het uw zicht niet belemmeren en mag u de beelden niet zomaar openbaar maken. U dient namelijk eerst de kentekenplaten en gezichten onherkenbaar te maken.

Beelden

In de praktijk wordt er momenteel nog maar weinig gebruikgemaakt van de beelden. Dit wordt slechts in enkele gevallen gebruikt. Mogelijk zijn de beelden niet doorslaggevend. Bovendien is de snelheid niet altijd te meten met een dashcam. Er is niet altijd direct te zien wat er voorafgaand aan het ongeluk plaatsvond. Om die redenen wordt het vaak gezien als aanvullend bewijs en niet als direct bewijs.

Dashcam en verzekeraars

Verscheidene verzekeraars zijn erg positief over het cameraatje. Zo nemen onder andere Centraal Beheer Achmea, InShared, Bovemij en en Lancyr deze beelden mee in de bewijslast. Ook HEMA geeft aan voorstander te zijn van dashcams. Klaverblad en asr verzekeringen geven aan minder enthousiast te zijn.

Vooralsnog niet verplicht

In Nederland is een dashcam vooralsnog niet verplicht, maar ook zeker niet verboden. Het is dus leuk om te hebben en de meeste verzekeraars vinden de beelden wel degelijk interessant. U kunt al een dashcam kopen voor enkele tientjes.

Kiest u liever voor een partij die voorstander is van dashcams? Dan kunt u hier autoverzekeringen vergelijken en overstappen. Zoals gezegd zijn Centraal Beheer Achmea, InShared, Bovemij en en Lancyr voorstanders!

0 Comments

Als je naar een warme bestemming gaat neem je natuurlijk altijd je slippers mee. Ook in juli en augustus dragen we in Nederland maar al te graag slippers. Als je even snel boodschappen moet doen, en je hebt slippers aan, kun je natuurlijk in de auto stappen. Is autorijden met slippers eigenlijk toegestaan?

Autorijden met slippers is geen goed idee

Laten we vooropstellen: autorijden met slippers is geen goed idee. Misschien heb je geen zin om je schoenen aan te trekken, maar je kunt dit maar beter wel doen. Uit een Brits onderzoek is gebleken dat autorijden met slippers kan leiden tot ernstige ongelukken. Er kan namelijk minder hard geremd worden. Het is dus een stuk minder onschuldig dan dat je zou denken.

Waar is het verboden?

Autorijden met slippers mag absoluut niet in Spanje en Frankrijk. In Spanje geldt er een boete van 80 euro, terwijl je in Frankrijk 90 euro betaalt. Het is natuurlijk zonde om zo’n bekeuring te krijgen en daarom is het ook raadzaam om hier niet mee te rijden. Ondanks dat het agenten niet zomaar zal opvallen dat jij slippers draagt is het immers ook gewoon gevaarlijk om hiermee te rijden.

Ook verboden in Nederland?

In Nederland is het niet verboden om te rijden met slippers. Je kunt er hier dus niet voor bekeurd worden, maar gevaarlijk gedrag is wel verboden in Nederland. In een slechte bui zou een agent dat hieronder kunnen scharen, maar dat komt in de praktijk niet zo snel voor. Het is echter wel raadzaam om geen slippers te dragen, omdat het simpelweg gevaarlijk is.

Ben je wel of niet verzekerd?

Als je een ongeval veroorzaakt met slippers: ben je dan wel verzekerd? Het antwoord is een beetje lastig, want in de polisvoorwaarden wordt daarover vaak niets vermeld. Je kunt er dus van uitgaan dat je wel gewoon verzekerd bent. Echter vind je in de voorwaarden ook teksten als ‘grove schuld’. Kan autorijden met slippers daaronder worden geschaard? Waarschijnlijk niet, maar het is toch belangrijk om hier rekening mee te houden. Als je dit allemaal wilt voorkomen kun je het beste een paar schoenen aantrekken.

Veilig de weg op met een geschikte verzekering

Wil je er graag verzekerd van zijn dat je veilig de weg opgaat? Zorg er dan voor dat je een geschikte autoverzekering hebt. Via onze website kun je eenvoudig autoverzekeringen vergelijken voor de beste deal. Je kunt profiteren van verscheidene exclusieve aanbiedingen en deals voor de beste prijs. Een nieuwe verzekering sluit je af binnen slechts enkele minuten.

0 Comments

Als u wilt kunt u voor een vast maandelijks bedrag in een nieuwe auto rijden. U kunt namelijk kiezen voor private lease. Dat wordt steeds gebruikelijker, waarbij u als het ware een nieuwe auto huurt voor een vaste maandelijkse prijs. Wat zijn nu precies de voor- en nadelen en waar kunt u op letten? Daarover leest u meer in dit artikel.

De voordelen van private lease

Een private lease contract kent meerdere voordelen. Een belangrijk voordeel is dat u weet wat u maandelijks betaalt voor uw auto. U komt dus niet zomaar voor onverwachte kosten te staan. Als leaser hoeft u alleen maar de brandstof te betalen en de rest is al betaald. Pechhulp, onderhoud, reparatie en wegenbelasting zijn inbegrepen bij de leaseprijs. Eventuele bekeuringen zijn uiteraard wel voor eigen rekening.

Een ander voordeel is dat u erg goed verzekerd bent. U krijgt namelijk een goede allriskverzekering aangeboden. Uw leasemaatschappij zal de verzekering voor u afsluiten en daarmee heeft u er dus ook geen omkijken naar. Vaak wordt er wel gewerkt met eigen risico. Hoe hoog het eigen risico is verschild per leasemaatschappij. Doorgaans ligt dit bedrag tussen de 250 en 500 euro.

De nadelen van private lease

Er zijn natuurlijk een aantal voordelen, maar er zijn helaas ook nadelen. Het is natuurlijk ook belangrijk om hier rekening mee te maken indien u wilt kiezen voor private lease. Als u meer kilometers dan toegestaan rijdt zult u extra moeten betalen voor uw gereden kilometers. Het is dus van belang dat u van tevoren nagaat hoeveel kilometers u ongeveer gaat rijden. Op die manier kunt u onverwachte kosten voorkomen.

Een ander nadeel is dat u lastig onder uw leasecontract uitkomt. U zult uw leasecontract dan moeten afkopen en daar zitten dus kosten aan verbonden. In sommige gevallen kunt u uw leasecontract zonder extra kosten beëindigen. Dan moet er echter wel iets serieus aan de hand zijn, zoals bijvoorbeeld overlijden, ontslag of arbeidsongeschiktheid. De voorwaarden verschillen per leasemaatschappij.

Schadevrije jaren

Als u drie jaar geen eigen auto heeft zullen uw schadevrije jaren verloren gaan. Enkele leasemaatschappijen zijn aangesloten bij een systeem waardoor uw schadevrije jaren vooralsnog worden meegeteld. Vraag hier altijd naar bij de leasemaatschappij als u private lease overweegt. Het is natuurlijk zonde als u uw opgebouwde schadevrije jaren kwijtraakt, terwijl u wel gewoon beschikt over een auto waarin u zelf rijdt.

Toch niet kiezen voor private lease?

Wilt u toch niet kiezen voor private lease, maar kiest u liever voor een eigen auto? Lees dan onze handige tips als u een nieuwe auto wilt kopen. Als u kiest voor een eigen auto is het natuurlijk van groot belang dat u een goede autoverzekering afsluit. Via onze website kunt u profiteren van talloze scherpe aanbiedingen en deals. Zo betaalt u nooit meer te veel voor uw verzekering.

0 Comments

Het is natuurlijk nooit fijn om te rijden als er een storm op komst is. Het rijdt sowieso niet prettig in de auto en bovendien kan uw auto ook schade oplopen door een storm. Hoe kunt u stormschade voorkomen aan uw auto? U leest het in dit artikel.

Stel de autorit uit

Misschien kunt u de autorit nog eventjes uitstellen. Als dat mogelijk is, is dat zeker een aanrader. Wacht simpelweg tot de storm voorbij is en pak dan pas de auto naar uw bestemming. Zo kunt u stormschade aan uw auto eenvoudig voorkomen.

Andere route

Kunt u uw autoritje helaas niet uitstellen? Dan is het belangrijk dat u de kans op stormschade aan uw auto zoveel mogelijk verkleint. Daarvoor kunt u uw route mogelijk aanpassen. Kies bij voorkeur voor een weg waar u weinig bomen passeert. Dat zal stormschade aan uw auto zoveel mogelijk voorkomen.

Houd voldoende afstand

Het is ook belangrijk dat u genoeg afstand houdt op uw voorgangers. Dat geldt niet alleen voor andere auto’s, maar ook voor fietsers, motorrijders en bromfietsers. Een windstoot kan de tweewielers immers gemakkelijk opzij blazen. Dat kan weer voor aanrijdingen zorgen en kan daarmee resulteren tot schade aan uw auto. Als u dat wilt voorkomen bent u er dus aan gebaat om gepaste afstand te bewaren op uw voorganger.

Beide handen aan het stuur

Met stormachtig weer is het extra belangrijk dat u beide handen aan het stuur heeft. Daarmee bent u namelijk beter voorbereid op windstoten. Zo houdt u uw auto gemakkelijk in bedwang en kunt u stormschade aan uw auto dus zoveel mogelijk voorkomen.

Veilige parkeerplaats

Het is ook belangrijk dat u parkeert op een veilige parkeerplaats. Parkeren kan namelijk leiden tot stormschade aan uw auto: immers kan er bijvoorbeeld een boom omwaaien of kunnen er losse takken op uw auto terechtkomen. Parkeer de auto daarom bij voorkeur niet onder een boom of onder spullen die om kunnen vallen. Parkeren onder een bouwsteiger is bijvoorbeeld geen goed idee.

Veilig uitstappen

Veilig uitstappen is ook belangrijk: zorg er daarom voor dat u de autodeur goed vasthoudt, zodat de wind er geen vat op krijgt. Uw deur kan hierdoor ook losgetrokken worden.

Stormschade aan uw auto?

Heeft uw auto toch stormschade opgelopen? Dan bent u verzekerd wanneer u een WA+ beperkt cascoverzekering of allriskverzekering heeft. In dat geval is het dus raadzaam contact op te nemen met uw verzekeraar.

Zorg voor een goede autoverzekering

Het is altijd belangrijk dat u zorgt voor een goede autoverzekering. Gelukkig kunt u via onze website altijd gemakkelijk op zoek naar de beste autoverzekering. Via onze website kunt u profiteren van diverse scherpe aanbiedingen en deals. Daarmee betaalt u nooit meer te veel voor uw nieuwe autoverzekering.

0 Comments

Stelt u zich eens voor: u wordt aangereden en beland nadien in het ziekenhuis. In het geval van letselschade zullen de ziekenhuiskosten vallen onder de dekking van uw basisverzekering. U betaalt dus (minimaal) 385 euro aan eigen risico, indien u dit nog niet eerder hebt gebruikt. Deze kosten kunt u echter proberen te verhalen bij uw verzekeraar of de veroorzaker.

Schade

Het is in eerste instantie belangrijk om na te gaan wie er aansprakelijk wordt gesteld voor de schade. Dat kan erg lang duren als de tegenpartij ontkent, maar dat hoeft natuurlijk niet per se. Soms werkt de tegenpartij ook gewoon mee. Als de dader direct duidelijk is kunt u de schade ook direct verhalen op die persoon. Indien u problemen heeft om dit vast te stellen kunt u eventueel een rechtsbijstandsverzekering inschakelen.

Aansprakelijkheid

Binnen drie jaar moet u een brief schrijven aan de veroorzaker of zijn of haar verzekeraar waarin u verzoekt om een schadevergoeding te krijgen. Het is raadzaam om de gegevens van de veroorzaker direct te vragen nadat er een ongeluk plaatsvindt. Als die persoon een aansprakelijkheidsverzekering heeft kunt u ook naar deze gegevens vragen. Kwam u direct terecht in ambulance en heeft u niet de tijd gehad om deze gegevens te vragen? Dan is het raadzaam om contact op te nemen met de politie. Hoogstwaarschijnlijk hebben zij de gegevens van de tegenpartij.

Onbekende dader/schuldige?

Het is niet altijd bekend wie de dader (of schuldige) is. Als u dan toch een schadevergoeding wilt krijgen kunt u terecht bij het Waarborgfonds Motorverkeer. Mogelijk kunnen zij een schadevergoeding uitkeren voor uw eigen risico zorgverzekering. Dit kan alleen bij een aanrijding tussen gemotoriseerd verkeer. U kunt dus niet naar dit fonds stappen als u een ongeluk heeft gehad met de fiets.

Wees altijd goed verzekerd

Als u op de weg op gaat is het altijd belangrijk dat u goed verzekerd bent. Een ongeluk zit altijd in een klein hoekje en kan ook door u worden veroorzaakt. Een goede autoverzekering mag daarom niet ontbreken. U kunt hier autoverzekeringen vergelijken voor de beste deal. De beste verzekeraars zijn opgenomen in het vergelijkingssysteem. Via onze website kunt u profiteren van exclusieve aanbiedingen voor goede deals.

0 Comments

Staat er een autovakantie op het programma? Dan wilt u natuurlijk veilig op reis: of u nu naar Frankrijk, Italië of een andere bestemming rijdt. Hoe bereidt u zich nu het beste voor? In dit artikel leest u daar meer over.

1. Check uw autoverzekering

Voordat u überhaupt een kilometer rijdt is het belangrijk dat u uw autoverzekering controleert. Wat is de dekking van uw huidige autoverzekering en heeft u de groene kaart mee? Heeft u recht op pechhulp in het buitenland? Als dat niet het geval is kunt u natuurlijk autoverzekeringen vergelijken. U kunt maar beter goed voorbereid op reis gaan. Dat maakt de autovakantie een stukje prettiger.

2. Controleer uw auto

Het is ook raadzaam dat u uw auto goed laat controleren voor vertrek. Vul eventueel de koel-, rem- en ruitensproeiervloeistof zelf bij. U kunt de auto ook even laten controleren bij uw garage. Een controle kost u vaak maar enkele tientjes en er wordt onder andere gekeken naar de remschijven, de banden en ruitenwissers van uw auto. Zo gaat u met een beter gevoel op reis. Is er iets aan de hand? Dan kunt u dat laten repareren voordat u vertrekt op autovakantie.

3. Goede banden

Het is ook belangrijk dat u beschikt over goede banden. Gedurende de zomerperiode kunt u het beste rijden op zomerbanden. In Italië en België mag u niet met winterbanden rijden in de zomermaanden. U riskeert dan namelijk een boete. Bovendien zijn winterbanden veel minder zuinig in de zomermaanden dan zomerbanden. Aangezien u een tochtje voor de boeg heeft is het simpelweg belangrijk dat u de juiste banden heeft. Zorg er eveneens voordat de bandenspanning in orde is. Verder is het belangrijk dat u een reserveband bij u heeft. Zorg er ook voor dat deze vol is.

Lees ook: winterbanden en de zomerhitte is geen goede combinatie

4. Veiligheidsuitrusting

In diverse Europese landen heeft u veiligheidsuitrusting nodig in uw auto. Hierbij kunt u onder andere denken aan een verbanddoos, veiligheidhesjes, een gevarendriehoek, een brandblusser, een alcoholtest en reservelampjes. U kunt zo’n gemakkelijk online zo’n reispakketje bestellen. Daarmee gaat u goed voorbereid op reis voor uw aankomende autovakantie.

5. Milieustickers en tolbadges

In verscheidene Europese landen dient u tol te betalen. Indien u beschikt over een creditcard of een elektronische tolbadge kunt u sneller doorrijden. In Oostenrijk en Zwitserland heeft u bovendien een vignet nodig. Meestal kunt u dit bij de grensovergang kopen, maar u kunt dat ook van tevoren alvast online bestellen.

6. Milieusticker

In sommige gebieden heeft u bovendien een milieusticker nodig. Oudere auto’s mogen niet overal rijden, aangezien de auto aan bepaalde milieuvoorwaarden moet voldoen. Om die reden zult u een milieusticker meten aanvragen. Indien u auto niet voldoet aan de eisen mag u dat gebied niet in tijdens uw autovakantie.

Heeft u uw vakantie al geboekt?

Heeft u uw vakantie al geboekt? Via onze website kunt u genieten van diverse leuke aanbiedingen en vakantiedeals. Zo kunt u extra voordelig uw volgende reis boeken. Een autovakantie is natuurlijk al duur genoeg, dus als u kunt besparen op uw reis is dat natuurlijk altijd fijn.