Autovakantie: zo gaat u veilig op reis

0 Comments
autovakantie

Staat er een autovakantie op het programma? Dan wilt u natuurlijk veilig op reis: of u nu naar Frankrijk, Italië of een andere bestemming rijdt. Hoe bereidt u zich nu het beste voor? In dit artikel leest u daar meer over.

1. Check uw autoverzekering

Voordat u überhaupt een kilometer rijdt is het belangrijk dat u uw autoverzekering controleert. Wat is de dekking van uw huidige autoverzekering en heeft u de groene kaart mee? Heeft u recht op pechhulp in het buitenland? Als dat niet het geval is kunt u natuurlijk autoverzekeringen vergelijken. U kunt maar beter goed voorbereid op reis gaan. Dat maakt de autovakantie een stukje prettiger.

2. Controleer uw auto

Het is ook raadzaam dat u uw auto goed laat controleren voor vertrek. Vul eventueel de koel-, rem- en ruitensproeiervloeistof zelf bij. U kunt de auto ook even laten controleren bij uw garage. Een controle kost u vaak maar enkele tientjes en er wordt onder andere gekeken naar de remschijven, de banden en ruitenwissers van uw auto. Zo gaat u met een beter gevoel op reis. Is er iets aan de hand? Dan kunt u dat laten repareren voordat u vertrekt op autovakantie.

3. Goede banden

Het is ook belangrijk dat u beschikt over goede banden. Gedurende de zomerperiode kunt u het beste rijden op zomerbanden. In Italië en België mag u niet met winterbanden rijden in de zomermaanden. U riskeert dan namelijk een boete. Bovendien zijn winterbanden veel minder zuinig in de zomermaanden dan zomerbanden. Aangezien u een tochtje voor de boeg heeft is het simpelweg belangrijk dat u de juiste banden heeft. Zorg er eveneens voordat de bandenspanning in orde is. Verder is het belangrijk dat u een reserveband bij u heeft. Zorg er ook voor dat deze vol is.

Lees ook: winterbanden en de zomerhitte is geen goede combinatie

4. Veiligheidsuitrusting

In diverse Europese landen heeft u veiligheidsuitrusting nodig in uw auto. Hierbij kunt u onder andere denken aan een verbanddoos, veiligheidhesjes, een gevarendriehoek, een brandblusser, een alcoholtest en reservelampjes. U kunt zo’n gemakkelijk online zo’n reispakketje bestellen. Daarmee gaat u goed voorbereid op reis voor uw aankomende autovakantie.

5. Milieustickers en tolbadges

In verscheidene Europese landen dient u tol te betalen. Indien u beschikt over een creditcard of een elektronische tolbadge kunt u sneller doorrijden. In Oostenrijk en Zwitserland heeft u bovendien een vignet nodig. Meestal kunt u dit bij de grensovergang kopen, maar u kunt dat ook van tevoren alvast online bestellen.

6. Milieusticker

In sommige gebieden heeft u bovendien een milieusticker nodig. Oudere auto’s mogen niet overal rijden, aangezien de auto aan bepaalde milieuvoorwaarden moet voldoen. Om die reden zult u een milieusticker meten aanvragen. Indien u auto niet voldoet aan de eisen mag u dat gebied niet in tijdens uw autovakantie.

Heeft u uw vakantie al geboekt?

Heeft u uw vakantie al geboekt? Via onze website kunt u genieten van diverse leuke aanbiedingen en vakantiedeals. Zo kunt u extra voordelig uw volgende reis boeken. Een autovakantie is natuurlijk al duur genoeg, dus als u kunt besparen op uw reis is dat natuurlijk altijd fijn.