Autosleutel kwijt? Dit is de oplossing

Autoverzekering

Reacties uitgeschakeld voor Autosleutel kwijt? Dit is de oplossing

autosleutel kwijt

Iedereen raakt weleens zijn sleutels kwijt: of het nu gaat om de autosleutels of de huissleutels. Vaak kunt u deze, na een flinke speurtocht, heus wel weer vinden. Maar wat als dit niet het geval is? Wat nou als u uw autosleutel kwijt bent en dus ook echt niet meer kunt vinden? In dit artikel vertellen we u daar graag meer over.

Een nieuwe autosleutel

Helaas is een nieuwe autosleutel erg prijzig. Tegenwoordig zijn er talloze soorten autosleutels en vaak geldt dat nieuwere automodellen ook nog prijzigere sleutels hebben. In de autosleutel zit dan ook een flink staaltje technologie en dat moet natuurlijk ook betaald worden. Autosleutel kwijt? Dan is een nieuwe autosleutel soms onvermijdbaar. In dat geval kan het fijn zijn om eens terug te vallen op uw autoverzekering.

Dekking autoverzekering

Bent u uw autosleutel kwijt? Dan kunt u mogelijk terecht bij uw autoverzekeraar. Dit verschilt wel flink per autoverzekeraar en daarom is het ook erg belangrijk om dubbel te checken of dit mogelijk is. Uiteraard kunt u daarvoor de polisvoorwaarden raadplegen. Bij sommige autoverzekeraars geldt dat u een eigen risico moet betalen. Ook kan deze schadeclaim ten koste gaan van uw schadevrije jaren. Bereken daarom altijd wat de terugval is en leg dit naast de kosten van een nieuwe sleutel.

Is uw autosleutel zelfs gestolen?

Bent u autosleutel kwijt, puur omdat deze gestolen is? Dan is het ontzettend belangrijk dat u daarvan aangifte doet op het politiebureau. Ook is het belangrijk dat u hier melding van maakt bij uw autoverzekeraar. De sloten zullen in dat geval ook vervangen moeten worden. Bovendien heeft u nieuwe autosleutels nodig. Daar zitten flinke kosten aan verbonden. Ook hiervoor is het weer belangrijk dat u de polisvoorwaarden goed doorloopt. Indien u WA-verzekerd bent, zult u deze kosten zelf moeten betalen. Uw verzekeraar dekt niets.

Bent u de autosleutels in huis kwijtgeraakt?

Als u de sleutels in huis kwijtgeraakt bent, kan het zijn dat u inboedelverzekering iets dekt. Dat is natuurlijk handig voor degenen die hun auto alleen WA-verzekerd hebben. De meeste inboedelverzekeraars bieden een dekking voor autosleutels. Soms dient u daarvoor wel een extra dekking te hebben, dus ga dat goed na. Uiteraard vindt u ook dit weer terug in de polisvoorwaarden.

Een goede verzekering is de basis

Uw autosleutel kwijt? Dan is een goede verzekering natuurlijk wel zo prettig. Zorg er daarom gewoonweg voor dat u goed verzekerd bent. Gelukkig kunt u via Aanbiedingen.com gemakkelijk autoverzekeringen vergelijken. Zo vindt u altijd de beste deal.