Autorijden met slippers: is dit toegestaan?

0 Comments
Autorijden met slippers

Als je naar een warme bestemming gaat neem je natuurlijk altijd je slippers mee. Ook in juli en augustus dragen we in Nederland maar al te graag slippers. Als je even snel boodschappen moet doen, en je hebt slippers aan, kun je natuurlijk in de auto stappen. Is autorijden met slippers eigenlijk toegestaan?

Autorijden met slippers is geen goed idee

Laten we vooropstellen: autorijden met slippers is geen goed idee. Misschien heb je geen zin om je schoenen aan te trekken, maar je kunt dit maar beter wel doen. Uit een Brits onderzoek is gebleken dat autorijden met slippers kan leiden tot ernstige ongelukken. Er kan namelijk minder hard geremd worden. Het is dus een stuk minder onschuldig dan dat je zou denken.

Waar is het verboden?

Autorijden met slippers mag absoluut niet in Spanje en Frankrijk. In Spanje geldt er een boete van 80 euro, terwijl je in Frankrijk 90 euro betaalt. Het is natuurlijk zonde om zo’n bekeuring te krijgen en daarom is het ook raadzaam om hier niet mee te rijden. Ondanks dat het agenten niet zomaar zal opvallen dat jij slippers draagt is het immers ook gewoon gevaarlijk om hiermee te rijden.

Ook verboden in Nederland?

In Nederland is het niet verboden om te rijden met slippers. Je kunt er hier dus niet voor bekeurd worden, maar gevaarlijk gedrag is wel verboden in Nederland. In een slechte bui zou een agent dat hieronder kunnen scharen, maar dat komt in de praktijk niet zo snel voor. Het is echter wel raadzaam om geen slippers te dragen, omdat het simpelweg gevaarlijk is.

Ben je wel of niet verzekerd?

Als je een ongeval veroorzaakt met slippers: ben je dan wel verzekerd? Het antwoord is een beetje lastig, want in de polisvoorwaarden wordt daarover vaak niets vermeld. Je kunt er dus van uitgaan dat je wel gewoon verzekerd bent. Echter vind je in de voorwaarden ook teksten als ‘grove schuld’. Kan autorijden met slippers daaronder worden geschaard? Waarschijnlijk niet, maar het is toch belangrijk om hier rekening mee te houden. Als je dit allemaal wilt voorkomen kun je het beste een paar schoenen aantrekken.

Veilig de weg op met een geschikte verzekering

Wil je er graag verzekerd van zijn dat je veilig de weg opgaat? Zorg er dan voor dat je een geschikte autoverzekering hebt. Via onze website kun je eenvoudig autoverzekeringen vergelijken voor de beste deal. Je kunt profiteren van verscheidene exclusieve aanbiedingen en deals voor de beste prijs. Een nieuwe verzekering sluit je af binnen slechts enkele minuten.