Autopech op vakantie: wie betaalt de rekening?

Autoverzekering

Reacties uitgeschakeld voor Autopech op vakantie: wie betaalt de rekening?

autopech op vakantie

Veel Nederlanders gaan ieder jaar op vakantie met de auto. Natuurlijk is een goede voorbereiding ontzettend belangrijk. Daarom laten veel Nederlanders de auto nog eventjes helemaal controleren bij de garage om te checken of alles in orde is. Indien dat het geval is kunt u veilig op reis. Een ongeluk zit natuurlijk in een klein hoekje. Wat als u autopech op vakantie heeft? Wie betaalt deze rekening? In dit artikel vertellen we u daar graag meer over.

1. Autoverzekering

Uw auto is het minst goed verzekerd indien u een WA-verzekering heeft. Indien u alleen deze verzekering heeft zult u de kosten vaak zelf moeten betalen. Heeft u echter een buitenlandse dekking afgesloten? Dan kan het wel zijn dat u hulp krijgt. Daarvoor is het raadzaam om de polisvoorwaarden na te gaan.

2. Reisverzekering

In sommige gevallen is pechhulp ook onderdeel van de reisverzekering. Voordat u op reis gaat is het dus raadzaam om zowel naar uw autoverzekering als uw reisverzekering te kijken. Daarmee voorkomt u dubbele kosten én bent u er bovendien van verzekerd dat u daadwerkelijk verzekerd bent in het geval van autopech op vakantie.

3. Autodealer

Beschikt u over een vrij nieuwe auto? Mogelijk heeft u dan mobiliteits- of doorrijdgarantie. U krijgt in dat geval pechhulp van uw autodealer. Dat is ook het geval in het buitenland. Autopech op vakantie wordt in dat geval betaald door de dealer. Dit verschilt wel per autodealer.

4. Abonnementen

Beschikt u over een abonnement bij ANWB? Dan heeft u geen extra verzekering nodig. Check van tevoren wel goed of het abonnement geldt in heel Europa. Indien dat niet het geval is, zult u vooralsnog pech op vakantie zelf moeten regelen.

5. Modules

Er zijn vaak ook verscheidene modules beschikbaar bij autoverzekeraars. U kunt deze modules soms aan- en uitzetten. Daarmee kunt u een module inschakelen als u op reis gaat.

Nieuwe autoverzekering uitzoeken?

Het is natuurlijk belangrijk dat u goed verzekerd de weg op gaat. Daarom is een goede autoverzekering ook erg belangrijk. Als u dan autopech op vakantie krijgt weet u in ieder geval wie u moet bellen. U kunt hier besparen op uw nieuwe autoverzekering: start direct met autoverzekeringen vergelijken. Er zijn verscheidene leuke aanbiedingen waar u van kunt profiteren.