ADSL

Bent u op zoek naar een razendsnel internetpakket? Start vandaag nog met ADSL vergelijken. Met behulp van onze handige vergelijkingstool kunt u gemakkelijk en snel verschillende providers met elkaar vergelijken.

Breedband internet

Zowel ADSL, kabel als glasvezelinternet zijn allemaal vormen van breedband internet. Echter is er wel een duidelijk verschil tussen de drie varianten. Wilt u per se ADSL vergelijken? Lees dan toch even verder, zodat u wel de juiste keuze maakt. ADSL staat voor ‘Asymmetric Digital Subscriber Line’. Het wordt geleverd via koperdraden van het netwerk via de vaste telefoon. De downloadsnelheid is sneller dan de uploadsnelheid. Dit is niet de snelst beschikbare internetverbinding in Nederland, want dat is glasvezelinternet. Dit is echter nog niet overal in Nederland beschikbaar. Als alternatief kunt u ook nog kiezen voor de kabel. Zoals gezegd is het allemaal breedband internet, maar heeft het iedere vorm zo haar eigen snelheden.

Download- en uploadsnelheid

Indien u kiest voor deze internetvariant, heeft u een digitale verbinding waarbij de telefoonlijn wordt gebruikt. Er wordt gebruik gemaakt van een splitter om de signalen van de telefoon en het internet uit elkaar te houden. Voor deze vorm heeft u dus ook een telefoonaansluiting nodig. De klassieke variant behaalt 20 Mb downloadsnelheid en 1 Mb uploadsnelheid. Echter zijn er al snellere vormen, waarbij zowel de download- als uploadsnelheid aanzienlijk zijn verhoogd. Hoe snel het precies is, is afhankelijk van de afstand tot de wijkcentrale. Doorgaans betaalt u eenmalige aansluitingskosten en abonnementskosten via uw provider. Ook als u niet via de vaste telefoon belt, heeft u toch een telefoonaansluiting nodig.

De voordelen

Deze internetvorm kent een groot aantal voordelen: u heeft een grote keuzevrijheid, het is vrijwel overal beschikbaar in Nederland en er zijn goedkope abonnementen mogelijk. Aangezien u zoveel keuze heeft, is ADSL vergelijken dan ook erg verstandig. Zo kunt u die goedkope abonnementen ook daadwerkelijk vergelijken en afsluiten. Bovendien kunt u redelijke snelheden behalen met dit type internet. Afhankelijk van de afstand van de wijkcentrale en uw woonplaats behaalt u snelheden tot 50 Mb met VDSL.

De nadelen

Uiteraard kent deze vorm ook een aantal nadelen. Zo wordt het signaal zwakker op het moment dat u verder dan twee kilometer van de wijkcentrale woont. Het kan daarom ook lonen om te bekijken waar deze wijkcentrale zit, indien u kiest voor dit type internet. Daarnaast gaat interactieve televisie kijken van uw downloadsnelheid af. Mocht u daar gebruik van maken, is het raadzaam om minimaal 20 Mb internet te kiezen. Dan kunt u nog redelijk surfen, zonder enige problemen. De eerder genoemde maximum snelheid via VDSL van 50 Mb is helaas niet overal beschikbaar in Nederland. Mocht de snelheid voor u niet voldoende zijn, kunt u altijd eens kijken naar glasvezel internet. Als dat beschikbaar is in uw regio, kunt u genieten van de snelst mogelijke internetverbinding.

adsl vergelijken internet

ADSL vergelijken met de postcodecheck

ADSL vergelijken is ontzettend gemakkelijk. Met behulp van de eenvoudige postcodecheck kunt u gemakkelijk en snel diverse aanbieders met elkaar vergelijken. De rekentool heeft uw postcode nodig, omdat niet alle aanbieders in een iedere regio actief zijn. Zo kunt u in bepaalde gebieden alleen Ziggo ontvangen, in andere gebieden kunt u alleen KPN ontvangen. Als u uw postcode invoert, kunt u een helder overzicht verkrijgen van de maandkosten, aansluitkosten en snelheden. Het goedkoopste moment sluit u af met slechts een paar klikken op de knop.

Waar moet ik op letten?

Hierboven benoemden we al de postcode: het is ontzettend belangrijk om deze goed in te voeren. Zoals gezegd is niet ieder pakket overal beschikbaar. Bovendien kunt u nog letten op de internetsnelheid en de extra diensten. In sommige gevallen krijgt u bijvoorbeeld een leuk welkomstcadeau bij een provider die nét iets duurder is. Voor misschien een paar euro meer per maand krijgt u bijvoorbeeld een gratis cadeau met een hogere waarde. Daar kunt u ook op letten tijdens het ADSL vergelijken. Qua prijs kunnen de verschillende aanbieders flink uiteen lopen, dus maak een goede keuze! Een contract sluit u immers af voor minimaal een jaar.

Hoe kan ik overstappen?

U kunt, dankzij de Telecomwet, gemakkelijk overstappen van aanbieder. Indien uw contract is afgelopen bij uw huidige aanbieder, heeft u doorgaans een contract voor onbepaalde duur. Op dit moment kunt u dan ook ieder moment overstappen naar een nieuwe aanbieder. Daarmee kunt u flink besparen op uw maandelijkse lasten, omdat u weer kunt genieten van diverse welkomstcadeaus aan internet aanbiedingen.

100% onafhankelijk vergelijken

De prijzen in onze handige rekentool zijn altijd actueel en komt 100% onafhankelijk tot stand. De verschillende providers en aanbieders uit de vergelijkingstool hebben geen (in)direct belang bij aanbiedingen.com. In het overzicht staat de goedkoopste aanbieder dan ook altijd bovenaan. Het gaat ons erom dat u de juiste deal afsluit.

Hulp nodig?

Wilt u graag ADSL vergelijken, maar heeft u hierbij enige hulp nodig? Stuur ons dan gerust een berichtje via het contactformulier op onze contactpagina. Onze klantenservice is doordeweeks, op werkdagen, bereikbaar van 09.00 tot 17.00 uur en helpt u graag met al uw vragen. Wilt u bijvoorbeeld nog meer informatie of heeft u vragen over de vergelijkingstool? Schroom dan niet en neem direct contact met ons op! Stuur uw vragen zo specifiek mogelijk door, zodat we u een helder antwoord kunnen geven.