6 handige tips voor een soepele vliegreis

0 Comments

Ga jij binnenkort op vakantie met het vliegtuig, dan hebben wij acht tips voor een soepele vliegreis. Deze tips helpen de reiziger om met een ontspannen en fijn gevoel richting het vliegveld te reizen en zorgeloos op vakantie te gaan. Check hieronder deze uitermate handige tips:

Tip 1: Controleer de geldigheid van je paspoort

Het is een fout die veel reizigers maken zonder er ook maar een moment bij stil te staan. Controleer altijd even jouw paspoort of ID kaart op de geldigheid. Straks sta jij op de luchthaven met een verlopen legitimatie en slaat de stress toe nog voor vertrek. Check de geldigheid ten alle tijden ruim van te voren, zodat er nog tijd over is om een nieuw paspoort aan te vragen. Gelukkig kan er op de luchthaven een noodpaspoort worden aangeschaft, maar dit is niet goedkoop en zal veel tijd in beslag nemen.

Tip 2: Vertrek tijdig van huis

Voor een ontspannen reis is het slim om tijdig van huis te vertrekken. De luchthavens zijn tijdens de vakantieperiodes erg druk en de wachttijd kan daardoor flink oplopen. Neem geen enkel risico en vertrek op tijd richting het vliegveld. Voor bestemmingen binnen de Europese Unie moet de vakantieganger ongeveer twee uur van te voren aanwezig zijn, voor intercontinentale vliegreizen is dat drie uur.

Tip 3: Neem weinig handbagage mee

Tijdens een vliegreis zal je niet veel nodig hebben, maar dat vergeten veel reizigers. Neem zo weinig mogelijk handbagage mee, op die manier kom jij namelijk sneller door controles en heb je meer tijd over. Daarnaast kunnen er bijkomende kosten worden berekent, wanneer er te veel handbagage meegenomen zal worden, bijvoorbeeld bij een te grote tas of koffer. Op Schiphol krijgen reizigers zonder of met weinig handbagage voorrang.

Tip 4: Wat mag ik meenemen in de handbagage?

Sommige vakantiegangers vinden het gewoon fijn om veel benodigdheden mee te nemen in de handbagage. Geen punt, maar controleer wel even wat er nu eigenlijk meegenomen mag worden en wat niet. Zo zijn er strikte regels omtrent vloeistoffen, zoals een simpele dagcrème of zelfs een flesje shampoo. De verpakkingen met vloeistoffen mogen maximaal honderd millimeter bevatten en moeten in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje worden opgeborgen. Neem geen scherpe voorwerpen mee, die worden in beslag genomen.

Tip 5: Parkeren

Ga jij met de auto naar het vliegveld, dan is het verstandig om ruim van te voren een parkeerplek te reserveren. Vooral tijdens de vakantieperiodes kan het erg druk zijn en zal dit tijd schelen. Daarnaast is de parkeerplek een stuk goedkoper, wanneer deze een geruime tijd van te voren al gereserveerd zal worden.

Tip 6: Check je vlucht

Alle luchthavens in Nederland hebben een eigen website waarop jij je vlucht kan blijven volgen. Op die manier weet jij of er eventueel een vertraging is opgelopen, bij welke gate je moet zijn en of de check-in al is geopend.