6 handige bespaartips

Besparen

0 Comments

bespaartips

Vrijwel iedereen wil wel graag geld besparen. Geld dat je dan weer anders kunt besteden aan de dingen die echt leuk zijn. In dit artikel lees je daarom over 6 handige bespaartips die je direct kunt toepassen. Soms zal je daarvoor moeten overstappen van dienstverlener, maar je bespaart er wel mee. En soms moet je gewoon even doorzetten! In dit artikel lees je daar meer over: hier volgen 6 handige bespaartips.

Bespaartips voor internet, televisie en telefonie

Er zijn meerdere providers voor internet, televisie en telefonie in Nederland. Uiteraard kun jijzelf kiezen voor welke aanbieder je kiest. De meeste providers bieden een welkomstkorting voor nieuwe klanten. Je kunt dan bijvoorbeeld de eerste drie maanden extra voordelig afnemen. Het kan dus ook lonen om de overstap te maken.

Als je de overstap maakt is het ook belangrijk dat je je pakket goed nagaat. Heb je nog wel echt telefonie nodig? Of heb je bijvoorbeeld extra zenders nodig? Of kijk je eigenlijk altijd naar Netflix? Zorg ervoor dat je hierin goede keuzes maakt, want je kunt daarmee al gauw enkele tientjes per maand mee besparen. Op jaarbasis kan dat dus wel oplopen tot enkele honderden euro’s en dat is snel verdiend. Je kunt hier internet vergelijken, hier internet + tv vergelijken en hier alles in 1 pakketten vergelijken.

Besparen voor je energierekening

De energierekening is iedere maand weer een flinke kostenpost. Steeds meer Nederlanders stappen jaarlijks over van energieleverancier. Dat is ook ontzettend belangrijk, want als nieuwe klant kun je steeds weer profiteren van een welkomstkorting. Het loont daarom om elk jaar te kiezen voor eenjarig energiecontract. Na een jaar kun je dan weer overstappen. Ben je benieuwd naar alle huidige energie aanbiedingen? Dan kun je hier energie vergelijken voor de beste deal. Op basis van je postcode + huisnummer en energieverbruik kun je gemakkelijk berekenen welke leverancier het beste bij jou past. We vervolgen de bespaartips hieronder weer, maar besparen op je energierekening is altijd een flinke besparing. Zorg er daarom voor dat je overstapt als je huidige contract dat toelaat.

Bespaartips voor boodschappen

Op het gebied van boodschappen hebben we ook nog verscheidene bespaartips voor je in petto. Zo kun je bijvoorbeeld van tevoren alvast een boodschappenlijstje maken. Zorg ervoor dat je alleen de artikelen meeneemt die je op het lijstje hebt geschreven. Zo voorkom je dat je onnodige artikelen meeneemt. Je kunt ook onderin het schap kijken, want deze producten zijn veel goedkoper. Kant-en-klare producten zijn bovendien vaak erg prijzig en daarom is het raadzaam om deze artikelen juist niet in huis te halen.

Verder kun je natuurlijk nog letten op de verschillende acties. Bekijk de folders van de verschillende supermarkten en bespaar door te kiezen voor acties. Zorg ervoor dat je niet te veel verse producten ‘hamstert’, want dan moet je er ook echt tegen eten. Je kunt het dan maar beter in het schap laten.

Bespaartips op abonnementen

Op het gebied van abonnementen kun je vaak nog veel besparen. Hier volgen dan enkele bespaartips. Zo kun je bijvoorbeeld besparen op bepaalde televisiediensten. Heb je bijvoorbeeld een Netflix-account en een Videoland-account? Is het nodig om beide diensten te hebben? Wellicht kun je een account delen met iemand anders en op die manier besparen. Verder kun je je andere abonnementen bij langs gaan. Wat gebruik je vrijwel niet? Je kunt er mogelijk nog op besparen.

Bespaartips op loterijen

Bijna iedereen wil graag rijk worden en veel mensen spelen daarom ook mee met loterijen. Natuurlijk is het leuk om mee te doen, maar beperk het aantal loterijen waar je aan meedoet. Laat je ook niet verleiden om toch weer op nieuwe deals in te gaan. De kans dat je daadwerkelijk wint is immers minimaal.

Geef niets uit aan kleine verleidingen

Tot slot is het natuurlijk ook belangrijk om geen onnodige uitgaven te doen. Geef daarom niets uit aan kleine verleidingen. Wees altijd kritisch voordat je een aankoop doet. Heb je die schoenen wel echt nodig? Of moet je per se gaan lunchen met collega’s, terwijl je zelf brood mee kunt nemen? Of moet je bepaalde aankopen echt direct doen? Eventueel kun je aankoop ook nog even uitstellen. Op die manier kun je flink besparen en niet voor niets sluiten deze lijst met bespaartips dan ook af met deze tip.

Maak een sport van geld overhouden

Als je de bovenstaande bespaartips volgt kan je ontzettend veel geld besparen. Besparen is keuzes maken, maar het is ook belangrijk dat je doorzet. Dat vraagt dus wat discipline en je moet niet bang zijn om nee te zeggen. Als je een sport maakt van besparen is besparen gemakkelijker dan je denkt. Zorg ervoor dat je maandelijks een bedrag opzij zet en plaats dit op je spaarrekening.

Reageer