10 tips: zo kunt u zelf een steentje bijdragen aan het milieu

0 Comments
milieu

Er wordt steeds meer aandacht besteed aan milieu en klimaat. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een groene energieleverancier, maar ook kunt u bijvoorbeeld groener reizen. Hoe kunt u zelf uw steentje bijdragen aan het milieu? In dit artikel geven we u 10 handige tips.

1. Reis zo groen mogelijk

Als u zo groen mogelijk wilt reizen is het raadzaam om de auto te laten staan. Pak bij voorkeur de fiets als dat mogelijk is. Mogelijk kunt u ook lopend naar uw bestemming. Dat is ook nog eens goed voor uw conditie en gezondheid. Daarmee geniet u dus van dubbele voordelen. Wilt u toch graag met de auto reizen? Kies er dan bij voorkeur voor om een auto te delen.

2. Elektrische auto

Wilt u graag een nieuwe auto aanschaffen? Kies dan bij voorkeur voor een elektrische auto. Deze auto’s zijn veel duurzamer dan een gewone benzine- of dieselauto. Bovendien kunt u ook nog eens profiteren van verscheidene fiscale voordelen. Zo hoeft u onder andere minder wegenbelasting te betalen en dat kan al aardig schelen.

3. Kies voor een elektrische taxi

Heeft u een taxi nodig? Dan kunt u eventueel ook kiezen voor een elektrische taxi. Er zijn ook steeds meer elektrische taxi’s beschikbaar en dat is natuurlijk de duurzame keuze.

4. Schakel de motor uit als u stilstaat voor een brug

Staat u stil voor de brug als u in de auto zit? Schakel de motor dan uit. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook beter voor uw eigen portemonnee.

5. Schakel lichten uit als u zich niet in de ruimte bevindt

Zit u beneden in de woonkamer? Dan is het natuurlijk niet nodig om de lichten in de slaapkamer aan te houden. Andersom geldt dat natuurlijk ook én dat ook voor de andere ruimtes in uw woning. Gaat u helemaal van huis? Schakel dan alle lichten uit. Zo draagt u niet alleen een steentje bij aan beter klimaat, maar ook aan uw eigen portemonnee.

6. Eet minder zuivel en vlees

Door minder zuivel en vlees te eten kunt u de methaanuitstoot verminderen. Ook hoeft er minder landbouwafval verbrand te worden. Daarmee draagt u dus zeker een steentje bij aan een beter milieu.

7. Scheid je afval

Het is belangrijk dat u het afval van elkaar scheidt. Stop alle groene afval ook echt in de groene afvalbak. Ook plastic kunt u scheiden en karton kunt u apart bewaren. Eens in de zoveel tijd wordt dit weer opgehaald en kan dat op de correcte manier worden gerecycled.

8. Efficiënt verwarmen

Efficiënt verwarmen in uw woning is niet alleen prettig voor uw leefcomfort, maar ook goed voor het milieu. U zult uw woning alleen maar verwarmen wanneer dat nodig is. Dat kan met behulp van een slimme thermostaat. Deze apparaten zijn zelflerend en daarmee passen ze zichzelf aan op uw energieverbruik. Zo kunt u flink besparen op uw energierekening.

9. Kies voor groene energie

Groene energie is een stuk duurzamer dan grijze energie. Groene energie wordt immers opgewekt uit duurzame energiebronnen die niet op gaan (water, wind of zon). Zo draagt u ook zeker een steentje bij aan een beter milieu.

10. Kies voor zonnepanelen

Zonnepanelen zijn natuurlijk ook ontzettend mooi. Daarmee kunt u namelijk uw eigen stroom opwekken. Dat is uiteraard een bijzonder duurzame keuze en bovendien verdient u uw investering gemakkelijk weer terug binnen een periode van zeven jaar.

Energie vergelijken?

Wilt u graag besparen op uw energierekening? Dan kunt u hier energie vergelijken voor de beste deal. U kunt genieten van diverse scherpe aanbiedingen en deals. Op basis van uw postcode + huisnummer en energieverbruik staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan.