10 tips voor als je naar Bali gaat

0 Comments

Een vakantie naar Bali is enorm populair onder de Nederlanders. Hoewel de vliegreis naar Indonesië ruim zestien uur in beslag neemt, kiezen de meeste vakantiegangers voor deze heerlijke bestemming. Bali beschikt over een ruime keuze aan activiteiten, geweldig eten en een zeer vriendelijke bevolking. Alle facetten voor een onvergetelijke vakantie zijn aanwezig op dit zonovergoten eiland.

Tip 1: Monkey Forest

Een uitstapje naar de Apenheul valt in het niets bij een bezoek aan het Monkey Forest. In dit park is het namelijk mogelijk om een wandeling te maken door een prachtige omgeving, waar ruim tweehonderd apen woonachtig zijn. De apen lopen en springen los rond en zijn alles behalve bang voor de bezoekers. Voer de apen, knuffel met apen en bekijk ze van dichtbij. Alle apen zijn ingeënt, waardoor je nooit bang hoeft te zijn voor eventuele rabiës. Let op, de apen staan bekend om het feit dat ze graag dingen stelen. Berg alles goed en veilig op!

Update: Tui biedt geen excursies meer aan naar Monkey Forest, vanwege de veiligheid. Corendon daarentegen geeft deze onvergetelijke optie nog wel!

Tip 2: Ontdek Ubud

Het kunstenaarsdorpje Ubud is een echte aanrader voor elke vakantieganger op Bali. Ontdek dit dorp per fiets, scooter of gewoon lopend. Bij een excursie van Corendon zal jij een uurtje vrijaf krijgen om Ubud op eigen houtje te ontdekken. In Ubud kan er ook een kookcursus of andere workshop worden geboekt. Tip, combineer een uitstapje naar Ubud met een bezoek aan Monkey Forest.

Tip 3: Waterbom

Als jij gek bent op waterglijbanen en niet bang bent voor grote hoogtes, dan raden wij een uitstapje aan naar Waterbom. Dit is namelijk het allergrootste glijbanenpark van Azië. De toegangsprijs is 500.000 roepia, rond de 33 euro. Voor elke leeftijd zijn hier leuke glijbanen te vinden! Alle aankopen in het park worden afgerekend met een polsbandje, die kan worden opgeladen met een bepaald geldbedrag bij de ingang van het park.

Tip 4: Bezoek de tempels

Op Bali is het grootste gedeelte van de bevolking Hindu, waardoor er honderdduizenden verschillende Hindu tempels te vinden zijn op het eiland. De meeste tempels zijn erg klein en in het bezit van een bepaalde familie, maar de grotere en bekendere tempels kunnen wel bezocht worden door de toeristen. Breng een bezoek aan de wereldberoemde Pura Tanah Lot tempel en kijk je ogen uit.

Tip 5: Ga uit eten bij een Warung

Tijdens een vakantie op Bali zal je regelmatig het woord ‘Warung’ tegenkomen. Hoewel de betekenis van dit woord niet per definitie restaurant is, is het dat meestal wel. Een Warung is een kleinschalig restaurant, dat gerund wordt door een familie. Meestal eet je hier voor een zeer zachte prijs de lekkerste Indonesische gerechten!

Tip 6: Watervallen

Het is geen verplichting, maar iedereen moet toch eigenlijk wel een waterval hebben bezocht tijdens een vakantie op Bali. Ga bijvoorbeeld naar de zeer bekende Gitgit waterval, dit is de grootste van het eiland. De Gitgit waterval kent een hoogte van 35 meter en ligt in het noorden van het eiland. Vele excursies bieden een bezoek aan deze waterval aan. In Ubud is het mogelijk om de Tegenungan waterval van dichtbij te bewonderen.

Tip 7: Vulkaan

Indonesië kent een groot aantal vulkanen, waarvan de meeste nog altijd actief zijn. Ben jij wel een beetje een waaghals, dan is het een leuke activiteit om een vulkaan te gaan beklimmen. Beklim de Mount Batur en ga de uitdaging aan.

Tip 8: Typische Indonesische drankjes

Tijdens een vakantie op Bali kom je om de haverklap het logo van ‘Bintang’ tegen. Dit is het bekendste biermerk van Indonesië. Zo worden er overal petten en shirt met het logo erop verkocht. Vergeet ook zeker niet om een Bintang uit te proberen. Drink je geen alcohol, drink dan uit een heuse kokosnoot. Wat natuurlijk ook erg leuk is voor een selfie!

Tip 9: Verwen jezelf

Jezelf eens goed laten verwennen kan prima op Bali. In elke straat is minimaal één massagesalon te vinden. Kom helemaal tot rust met een massage of verwen jezelf met een pedicure of manicure. Voor tien euro heb je al een behandeling van ruim anderhalf uur.

Tip 10: Surfen

Bali is een bekende vakantiebestemming voor de echte watersporters. Zo kan een beginneling enkele surflessen boeken tegen lage prijzen. De ervaren surfers kunnen meteen hun gang gaan in het populaire Kuta of het mooie Semniyak.